dinsdag 31 juli 2012

TWEE DAGEN MAASVLAKTE

Het is eindelijk zomer en we gaan op 26 juli naar de Maasvlakte. Er staat een heerlijke wind en daardoor is het echt lekker om in de zon te zitten. Vandaag gaan ook onze dochter en de twee kleintjes mee. Een kleintje rijdt met ons mee in de camper, hij vindt het geweldig! We hebben een mooi plekje helemaal aan het eind van de Maasvlakte bij de Nieuwe Waterweg. Het is altijd erg leuk om naar alle schepen te kijken. We komen natuurlijk langs de tweede Maasvlakte, wat een zandvlakte!

De Maasvlakte bij de Nieuwe Waterweg


Best veel wind maar dat houdt het wel aangenaam
Ze zijn met onderhoud bezig bij de twee palen die bij de ingang van de Waterweg staan. Er is dus van alles te met een helicopter die allerlei spullen aanlevert, werklui die via een liftje naar het werkeiland gaan, bootjes met andere werklui die heen en weer varen. En natuurlijk erg leuk om naar alle schepen te kijken die de Nieuwe Waterweg op- en afvaren.

Veel te zien met de helicopter

's Avonds gaan we naar de camping Jachthaven De Meeuw in Brielle. Het is weer even wennen, een camping. Er is een slagboom, de receptie is gesloten. Maar na een telefoontje worden we toch al snel geholpen en kunnen we op ons gereserveerde plaatsje. De camping bestaat uit heel veel vaste plaatsen. We kunnen geen gebruik maken van het sanitair, maar dat hebben we in de camper. Alleen jammer dat voor het weggooien van ons afval ook een speciale kaart nodig is, die we dus niet hebben.

Camping Jachthaven de Meeuw in Brielle
De volgende dag even boodschappen halen want vandaag heel veel bezoek: twee dochters, een zoon, schoonzoon en vijf kleinkinderen! Erg gezellig! En vooral erg leuk om te zien hoe de kleintjes genieten van het water. Het is heel jammer dat het om vier uur gaat regenen. Het meeste bezoek gaat naar huis. Met een klein groepje eten we in de camper en dan naar huis. Twee kleintjes rijden met ons mee terug in de camper. Ze vinden het prachtig!

Erg warm vandaag, luifel uit

Helemaal leuk, het water

Geen opmerkingen:

Een reactie posten