dinsdag 31 juli 2012

PAASWEEKEND IN NEDERLAND


Op 7 april is het tijd om voor het eerst een paar dagen weg te gaan met de camper, het is het Paasweekend. We rijden via de Oostvaardersplassen naar Bataviastad in Lelystad. We stoppen onderweg op een parkeerplaats waar we aan de ene kant het IJsselmeer zien en aan de andere kant het natuurgebied De Oostvaardersplassen.

In Bataviastad gaan we even winkelen en rijden dan verder naar Hasselt, naar onze eerste camperplaats. We vinden het heel spannend. Vinden we het wel, hoe gaat het in zijn werk op een camperplaats? Maar we vinden het heel gemakkelijk (ja echt moeilijk is het natuurlijk niet met een TomTom en duidelijke borden in Hasselt). De slagboom staat open en als we stoppen voor de parkeerplaatsen worden we al begroet door de vriendelijke havenmeester. Al snel staan we met uitzicht op de jachthaven. Er is een toilet en douche bij. Prima camperplaats!
Hasselt is op loopafstand en daar gaan we natuurlijk naartoe. Het blijkt een heel mooi plaatsje te zijn met mooie pandjes en leuke straatjes. Dan maken we ons op voor onze eerste nacht in de camper.

camperplaats  jachthaven De Molenwaard bij Hasselt


Parkeerplaats in Zwartsluis

We slapen prima in de camper, beetje krap in bed met ook nog Balou tussen ons in. Plan is om eerst naar Zwartsluis te rijden. We vinden het heel spannend of we de camper ergens kunnen parkeren. Maar zonder problemen kunnen we parkeren en gaan we Zwartsluis bekijken. Ook Zwartsluis is een mooi plaatsje om even doorheen te lopen.


Het natuurgebied De Weerrribben

Dan rijden we weer verder, langs Giethoorn naar het natuurgebied De Weerribben. Prachtig mooi gebied! We maken een wandeling  rondom het dorpje Kalenberg. Je kunt hier veel fluisterbootjes huren om de vele watertjes af te varen. Lijkt ons erg leuk, onthouden voor een volgende keer.


camperplaats in Musselkanaal

's Avonds gaan op onze tweede camperplaats staan, in Musselkanaal. Ook hier zijn er toiletten en douches bij. Het is een vrij grote camperplaats vlakbij het stadje, alle campers staan zo aan het water. Erg mooi! We hebben veel aanspraak van andere camperaars. Erg grappig dat uitwisselen van ervaringen. Het slapen gaat weer prima, maar 's morgens merken we dat het stroom is afgeslagen. Onze omvormer is kapot. Hoe dat is gekomen, weten we niet.
We gaan vandaag naar Bourtange, een prachtig vestingstadje vlakbij de duitse grens. Het is er gezellig druk, de terrasjes op het plein in het midden van het dorp zitten aardig vol. We vermaken ons er erg goed. Het is trouwens heel lekker weer.  's Avonds staan we nog een keer in Musselkanaal.
De volgende dag gaan we naar het grootste hunebed van Nederland, bij Borger. Ik had nog nooit een hunebed gezien, jeetje wat zijn die dingen groot! We rijden verder via Duitsland naar Twente naar het dorpje Ootmarsum. Dit is een mooi dorpje met erg veel kunst. Vlakbij Ootmarsum is een camperplaats bij Hertme. Een camperplaats in een boomgaard, bij een boederij met een gezellig terras waar ook streekproducten te koop zijn. Het is een prachtige omgeving!

camperplaats in Hertme
We blijven hier een dagje staan en maken een prachtige wandeling door de omgeving. De laatste dag bezoeken we de antiekmarkt in Weerselo en dan weer op weg naar huis. Het waren heerlijke dagen en wat een andere beleving om met de camper op pad te zijn! Het is ons enorm goed bevallen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten