dinsdag 7 augustus 2012

VIJF WEKEN GRIEKENLAND, VOORBEREIDING

Over twee weken is het zover en vertrekken we voor vijf weken naar Griekenland. Ondanks dat we er al twee keer eerder zijn geweest, vereist deze trip toch weer de nodige voorbereiding. En dat komt natuurlijk ook omdat we nu voor het eerst met de camper gaan. Ook al hebben we al wat tripjes met de camper gemaakt, voor een langere trip heb je toch weer andere dingen om aan te denken. B.v. hoe houden we contact met het thuisfront? Wat is handig om mee te nemen? En natuurlijk, waar willen we naar toe in Griekenland?

Ik heb heel wat websites van andere camperaars gelezen die ook naar Griekenland zijn gegaan. Erg leuk! Veel informatie! Maar al die informatie moest natuurlijk wel verwerkt worden tot een bruikbaar iets. Dat was best wel even werk.

Ook de reservering van de overtocht was echt een probleem. Heel vroeg geboekt voor een overtocht van Venetië naar Igoumenitsa en terug van Patras naar Venetië. Eerst werd de heenreis omgezet van Venetië naar Ancona. Daarna volgde de terugreis. Dus nu varen we helemaal niet op Venetië, jammer hoor, het is zo mooi om langs deze prachtige stad te varen!

Nu we vanaf Ancona varen hebben we ook geen camping-on-board meer maar camping-all-inclusive. Het verschil is dat we eerst in onze eigen camper konden slapen maar nu mag dat niet en slapen we in een hut. Ja, wij slapen het liefst in ons eigen bedje. Het had ook een bepaalde charme om steeds naar je eigen kampeermiddel terug te kunnen. Eventjes wat pakken, wat drinken of eten. Nu zijn we dus volledig aangewezen op de alles wat aan boord wordt geserveerd. Ook moeten we bedenken wat we mee moeten nemen naar de hut, dat moet dan weer in een tas. Al met al een gedoe waar we niet op zitten te wachten. We zijn wel blij dat we Balou (onze hond) niet meenemen want dat zie ik helemaal niet zitten in een hut aan boord.

Inmiddels hebben we al wel een route uitgestippeld. Dit is natuurlijk alleen maar een idee wat we zouden kunnen gaan zien. Want niets moet en alles mag. Willen we ergens lang blijven, dan doen we dat. We zien het allemaal wel. Dat is het mooie van zelf rondreizen. Het enige wat vaststaat is de heen- en terugreis met de boot. We willen zoveel mogelijk vrij gaan staan. Al zoveel gezien van mooie plekjes waar je met de camper zo aan een prachtige baai staat met de zee voor je neus. Heerlijk! We hebben er enorm veel zin in!


1 opmerking:

  1. Leuk hoor dat we jullie op deze manier kunnen volgen! Vind het nu al leuk om de voorbereidingen te lezen en ben erg benieuwd straks naar alle verhalen van jullie belevenissen daar in het mooie griekenland!

    Liefs Marielle

    BeantwoordenVerwijderen