dinsdag 31 juli 2012

TWEE DAGEN THOLEN, KALMTHOUT & OUD BEIJERLAND

Weer even twee dagen vrij, we kunnen om twee uur vertrekken en rijden naar de camperplaats in Tholen. Een camperplaats aan de jachthaven. Het is gezellig druk, veel boten voor de kant. Het is ook aardig warm en dus de luifel uit en lekker buiten zitten. Er stopt een KPN wagentje, de chauffeur blijkt ook een camper te hebben. Dus worden weer even allerlei ervaringen uitgewisseld, erg gezellig. We lopen nog even een stuk langs het water (helaas zijn we onze fietsen vergeten). Lekker buiten gegeten. Maar om negen uur begint het te onweren en enorm hard te regenen. Tijd om naar binnen te gaan!

camperplaats in Tholen bij de jachthaven

even een rondje langs het water

De volgende morgen gaan we Tholen bekijken, geen regen meer. Een leuk plaatsje met mooie straatjes, een molen en zelfs een praathuis!mooi straatje in Tholen

het praathuis van Tholen


Dan trekken we weer verder. Via allerlei boerenweggetjes komen we uit bij de gratis camperplaats in Kalmthout in België. Er zijn hier maar twee plaatsen, maar gelukkig is er eentje vrij. Vanaf de camperplaats loop je zo het natuurgebied de Kalmthoutse heide in en dat doen we natuurlijk ook. We maken een flinke wandeling. Het is hier echt enorm mooi! We zien wel dat grote stukken verbrand zijn. Later leren we in het informatiecentrum dat er in mei 2011 een enorme brand heeft gewoed. Zonde hoor! 's Avonds nog lekker gebarbecued, want het weer is nog steeds prima! Naast ons staat een prachtige Hobby 600, ook met deze man worden heel wat ervaringen uitgewisseld.

camperplaats in Kalmthout, België


Kalmthoutse heide

De volgende morgen gaan we eerst een kijkje nemen bij de Volkeraksluizen. Gigantisch is dit zeg! Deze sluizen zijn er al vanaf 1967, maar zijn sindsdien al wel uitgebreid en vervangen.


Volkeraksluizen

We willen hier eigenlijk ergens bij het water staan, maar voor we het weten, zitten we al in de Hoekse Waard. Ook prima! Hier een rondje gereden en geëindigd bij camperplaats De Oude Tol in Oud Beijerland. Hier zijn vier gratis camperplaatsen, allemaal leeg toen wij aankwamen. Later ontdekten we dat je hier pas vanaf 1600 uur mag staan, maar goed wij waren en bleven de enige camper. Hier is ook een pannenkoekhuis en in het Spui wordt gezwommen (jawel, nog steeds goed weer!). Lekker om zo aan het water te staan. Altijd genoeg te zien! Na het avondeten gaan we weer richting huis. Veel gezien deze dagen.


uitzicht op het Spui

camperplaats de Oude Tol, Oud Beijerland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten