handigheidjes


Hier een overzicht van de dingen die wij echt heel handig vinden bij de camper: (foto's en adressen volgen nog)

Douchezak, zo’n zwarte douchezak die je kunt vullen met 15 liter water. Ideaal om het zoute water even van je af te spoelen, of je zandvoeten schoon te spoelen. In de zon is het water echt snel warm.

Gasoventje. Lekker klein inklapbaar maar wel een volwaardige oven.

Buitenkookstel, lekker buiten koken. Gasflesjes koop je voor 80 cent bij de Action.

Windschermpje, vaak gebruikt voor de weggooibbq of het buitenkookstel. Zit in een opbergzak, onmisbaar vinden wij.

Hangmat, heel erg compact van parachute stof maar heel sterk. Heerlijk om in te liggen, natuurlijk heb je wel twee bomen nodig.

Hondenpoepzakjes Action, in Griekenland mag het wc papier niet door het riool en dus moet je dit apart houden. Wij gebruikten hiervoor de hondenpoepzakjes van de Action. Die hebben een parfumluchtje, wc papier erin, dichtknopen en het kan in de afvalcontainer.

Weggooibbq action, ideaal omdat je het na gebruik gewoon weggooit, niets af te wassen dus. Soms willen ze niet goed branden, hiervoor hadden we een klein gasbrandertje bij ons (wat je gebruikt voor solderen).

Kikkoy doek, aan de ene kant is de doek van katoen en aan de andere kant een dunne badstoflaag. Heerlijk om je mee af te drogen, om je heen te slaan, op je plastic stoel te leggen. Omdat de doek zo dun is, is hij snel droog en dat is erg praktisch in de camper. Wij hebben er heel veel plezier van gehad. Beter dan zo’n groot, zwaar strandlaken.


Turbo Wifi antenne, we vonden in Griekenland niet vaak open netwerken, maar toch vaak genoeg om mails te checken en ons weblog bij te werken. Hoe het in andere landen te gebruiken is, weten we nog niet. Al met al toch blij dat we deze hebben aangeschaft.

Biotex in wc, omdat we geen chemische troep in de wc doen, kun je het toilet gemakkelijker ergens legen. Verder heb je echt geen vieze lucht van je wc! Ideale oplossing vonden wij.

Ventilator, 25 watt en stil. Veel gebruikt in Griekenland. Is gewoon zo’n staand model, maar geeft lekker genoeg wind om verkoeling te geven. Veel ’s nachts aan laten staan en met ons zonnenpaneel altijd genoeg stroom gehad.

Reishengel, lekker klein als hij in elkaar geschoven is en toch een volwaardige hengel bij je.

Waszak, een opvouwbare gekocht en deze in de douche gezet. Erg gemakkelijk, ga je douchen, zet je hem even in de camper.


Deksels glazen Xenos, veel plezier van gehad want we hadden veel last van wespen. Dekseltje op je glas en geen wesp die meer op je drinken afkomt.


Vissersstoel met tafelblad, veel gebruikt. Hoef je niet altijd je grote tafel te pakken en ideaal om je glas en wat andere kleine dingen op te zetten.


Sinaasappelpers, veel gebruikt. In Griekenland zakken vol met sinaasappels gekocht en met de pers uitgeperst. Heerlijk verse jus d’orange bij je ontbijt! Onmisbaar.


Drooglijntjes onder het fietsenrek, veel gebruikt, lekker gemakkelijk om sowieso je natte zwemkleding te laten drogen. Maar ook voor een klein wasje erg gemakkelijk.


1 opmerking: