over ons

Welkom op ons weblog

Even voorstellen

Eerst maar even vertellen wie wij zijn. Wij zijn Hennie en Aad en sinds maart 2012 hebben wij een camper. Dit is een Hymer Tramp 655 (Fiat Ducato 2,8 TDI) uit 2006, een semi-integraal.

We hebben veel namen verzonnen voor de camper, maar we vonden ZWERFLEEUWEN toch het meest toepasselijk.

Waarom een weblog?

Ik heb deze weblog gemaakt natuurlijk omdat ik dat leuk vind, maar ook om zelf een overzicht van onze gemaakte trips te hebben. Maar ook voor onze kinderen, zodat zij heel gemakkelijk kunnen zien waar we nu weer zijn. Verder natuurlijk voor iedereen die het leuk vindt om te reizen en die wellicht wat informatie van onze reizen kan gebruiken.


Wie zijn wij?

Aad en ik hebben elkaar in 1994 ontmoet. Beide gescheiden, beide drie kinderen. Aad twee zoons en een dochter, ik twee dochters en een zoon. We waren al heel snel onafscheidelijk en in mei 1995 zijn we dan ook getrouwd. Inmiddels hebben we 8 kleinkinderen waar we enorm van genieten, dat is pas echte rijkdom!

Werk

Sinds december 2017 heeft Aad zijn AOW leeftijd bereikt en is hij niet meer werkzaam bij de RET. Zelf heb ik gewerkt bij Nedloyd, een grote Nederlandse rederij. Door overname van Maersk in 2006 werd ik overbodig, daarna heb ik niet meer gewerkt maar wel een aantal jaren 3 dagen per week op 5 kleinkinderen gepast.

Kampeerverleden

Ons kampeerverleden is begonnen met een pyramidetent, gevolgd door een vouwwagen de Holtkamper Flyer Expedition. Dat was een prachtige vouwwagen, lekker snel op te zetten en enorm veel ruimte. Ideaal dus voor ons grote gezin en onze trekvakanties door Europa.

En ja, kinderen blijven niet altijd mee gaan op vakantie en dus kochten we in 1999 onze eerste caravan een  nieuwe Burstner Fun 390.

In 2005 hebben we deze caravan ingeruild voor een Eriba Touring Troll uit 1999. Dit type caravan vonden we altijd al zo leuk, dus waren we enorm blij dat we zelf zo'n caravan hadden!

In 2008 hebben we deze caravan weer verkocht en een Eriba Touring Troll 544 uit 2006 gekocht. Deze caravan had een vast bed, een mover, een vaste watertank en een gladde buitenkant. Dit was echt een top caravan en het was de bedoeling om hier jaren mee te doen.
Toch bleven we ons afvragen of een camper niet beter bij onze manier van vakanties zou passen. Vaak naar campers gekeken, vaak over nagedacht.

Begin 2012 begon het dus weer te kriebelen. Nu serieus gekeken naar welke indeling en welk type camper het best bij ons zou passen. Toen we dat eenmaal wisten en er een prachtige camper te koop stond, die precies aan onze wensen voldeed, was het eigenlijk snel beslist en hebben we een camper gekocht!


Onze camper: een Hymer Tramp 655 GT uit 2006Onze camper

Kijk, hier is ons vakantiehuis op wielen. Het leuke aan een camper is dat je overal kunt gaan staan, zo aan de zee of aan een riviertje. Heerlijk vrij in de natuur. Je heb verder alles bij de hand,  koelkast, water, wc, douche, koken. En omdat we twee zonnepanelen hebben, hebben we ook altijd stroom. Samen met de twee LPG gasflessen zijn we dus nergens van afhankelijk.

Wat we ook heel prettig vinden (was natuurlijk ook al in de caravan) is dat je gewoon lekker in je eigen bedje slaapt. Ik moet er niet aan denken om in een hotel te slapen in een bed waar al weet ik hoeveel andere mensen in hebben geslapen. Nee, heerlijk in ons eigen bedje slapen!

Onze reizen


We gaan erg vaak weg met onze camper. Toen Aad nog aan het werk was en twee dagen vrij had (en ik niet hoefde op te passen) gingen we er met de camper op uit. In de winter stond de camper in de stalling.
Omdat Aad in 2016 ziek werd en niet meer kon werken, hebben we toen onze eerste grote reis gemaakt naar Griekenland.
In januari 2017 ging onze tweede grote reis naar Spanje en Portugal. In de zomer gevolgd door onze droomreis naar de Noordkaap.We zijn via Polen, Litouwen, Letland en Estland gereden. Toen overgevaren naar Finland. Helemaal naar boven gereden en toen naar de Noordkaap. Daarna de Lofoten en de westkust van Noorwegen en via Zweden weer terug. Het was een geweldige reis met ongelofelijk veel prachtige natuur.
In 2018 hebben we een ongelofelijke reis naar Marokko gemaakt. We zijn door het hele land gereden, wat een ervaring was dit. Vooral de natuur was onverwacht indrukwekkend mooi. Aan het eind van 2018 ging onze 5e grote reis naar Zuid Italië en Sicilië. Ook weer een geweldige reis.


7 opmerkingen:

 1. Familie Gouweleeuw3 augustus 2012 om 11:20

  Hallo lieve zwerfleeuwen!
  Wat ontzettend leuk dat jullie deze weblog gaan bijhouden, ziet er prachtig uit!
  Leuk om jullie straks zo te kunnen volgen door Griekenland, zijn we er toch een soort van klein beetje bij :)

  Liefs en knuffels van "de Leeuwtjes" uit Puttershoek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 15-8-2012

  Hele mooie weblog!!!!!!!!!!!!!
  Alles bekeken.
  Jullie begrijpen wel, dat wij jullie reis door Griekenland gaan volgen!
  Alvast een fijne en mooie vakantie.
  Groetjes,

  Tom en Lenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk deze site, zo kunnen wij jullie en de camper volgen. Alvast een mooie zonnige vakantie gewenst

  Hans en Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke site!! Blijf jullie volgen!
  Wij als beginnend camperaars kunnen leuke tips op doen.
  http://janger5.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Hennie en Aad
  Het is een hele mooie site,veel info.
  We vonden jullie reis door Noorwegen heel interessant.
  Heb je daar op papier een route beschrijving van met de overnachtingsplekken?
  Wij zouden graag deze route willen rijden.
  Bijvoorbaad dank.
  mvg Freek en Wendy fh.wijnhoven@kpnmail.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een beetje laat maar leuk om jullie zo te volgen
  Je maakt nog eens wat mee en wij halen er leuke ideen uit voor onze eigen tour ritten wat wij nog willen gaan maken Top 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Hennie en Aad, wat hebben jullie een superleuke site. Wij lezen met veel plezier jullie reisverslagen en kijken uiteraard ook graag naar de mooie foto's erbij :-)
  Wij hebben net onze eerste camper gekocht en vinden het fijn jullie ervaringen etc te lezen.
  Naar aanleiding van jullie site zelf ook besloten om er een voor ons zelf bij te gaan houden.
  Uiteraard nog in opbouw: https://campisworld1986.blogspot.com
  Nog heel veel reisplezier,

  Anja en Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen