dinsdag 31 juli 2012

TWEE DAGEN GORINCHEM

Begin mei kunnen we twee dagen weg. Als Aad uit zijn werk komt, vertrekken we. Omdat we niet te ver willen rijden, besluiten we om naar Gorinchem te gaan.

camperplaats De Punt Gorinchem
De camperplaats is erg mooi, bij een jachthaven aan de Merwede. De havenmeester is een beetje gestrest, maar goed, dat kan de pret niet drukken. Het is best druk met campers hier. Vlak achter de camperplaats is een recreatiegebied met strandjes en speeltuinen. Daar zijn ook diverse veerpontjes naar o.a. Woudrichem en Loevenstein. Vanuit de camper kijken we uit over de jachthaven en Gorinchem en naar de Merwede met de brug waar de A27 overheen gaat.

uitzicht over de Merwede met de brug

de Linge in Gorinchem

de veerpont naar Loevenstein

de jachthaven met Gorinchem op de achtergrond

Vandaag doen we niet zo veel meer maar de volgende dag maken we een fietstocht langs de vestingmuren van Gorinchem en verder langs de Merwede. We zien kasteel Loevestein aan de overkant liggen. Echt een hele mooie omgeving hier! En daarbij is het ook nog eens prachtig weer! We zitten ook even op een bankje bij de veerpontjes. We zien enorm veel fietsers, het is er dan ook perfect weer voor!
Op de laatste dag maken we een fietstocht door Gorinchem en de andere kant van de Merwede tot aan de brug met de A27. Gorinchem is erg gezellig, vooral het stukje buiten de Waterpoort is erg mooi en gezellig. Er zijn heel veel dagjesmensen. Na het avondeten gaan we weer naar huis. Het waren heerlijke dagen!

het mooie gebied buiten de waterpoortGeen opmerkingen:

Een reactie posten