onze camper

De camper is voor ons het ultieme vakantievervoermiddel. Je kunt gaan en staan waar je wilt, je kunt ook blijven staan waar je wilt, je hoeft nooit tevoren iets te reserveren en je hebt alles bij je inclusief je eigen bed. Onze camper is ons tweede huis op wielen.

In maart 2012 hebben we onze camper aangeschaft: een Hymer Tramp 655GT op een Fiat Ducato chassis met een 2,8 JTD motor, 128 pk, bouwjaar 2006.
 


In 2013 hebben we de twee RVS gasflessen vervangen voor 2 LPG gasflessen met een buitenvulaansluiting. Nu kunnen we dus overal LPG gas tanken, dus gewoon bij de pomp langs de weg. Veel gemakkelijker om te vinden dan een propaan vulstation.

Twee LPS gasflessen met daaronder de buitenvulaansluiting.
In 2014 hebben we de handmatige schotel vervangen voor een automatische: een Mecatronic ASR 850 Flat Skew. Dat betekent dat deze schotel 85 cm doorsnee heeft. De automatische Flat Skew is prettig als je erg ver in het zuiden bent, b.v. Marokko. Door de bolling van de aarde moet de LND kop iets verzet worden, bij deze schotel gaat dat dus automatisch.
Verder hebben we ook het kleine dakluik vernieuwd.
Ook hebben we een speciale folie op de ramen aangebracht. Dit folie is zonwerend maar zorgt er ook voor dat er weinig inkijk meer is. Aan het eind van 2014 hebben we de folie toch weer verwijderd, er kwamen allemaal kreukels in, het was echt een vreselijk gezicht. Veel moeite gehad om het eraf te krijgen, maar het is gelukt.

In 2015 ook weer aanpassingen: twee nieuwe AGM accu's van ieder 100 watt en twee nieuwe zonnepanelen van ieder 135wp. Ook nu heeft Aad alles zelf aangesloten. Zo wordt de camper steeds meer in orde gemaakt voor de langere reizen die wij willen gaan doen zodra Aad niet meer hoeft te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten