zondag 30 augustus 2015

TWEE DAGEN KALMTHOUT

Deze keer rijden we richting België, naar de Kalmthoutse Heide. We zijn hier in 2012 al eens geweest, een prachtig natuurgebied met o.a. heide. Het is eind augustus, dus we verwachten dat de heide in bloei zal staan. De 70 km naar Kalmthout zijn snel gereden. In 2012 waren er nog maar 2 camperplaatsen maar er zijn er nu 2 bij gekomen. Maar meestal doen ze hier niet zo moeilijk met het aantal campers dat er staan.

We halen al snel onze fietsen van de camper, Balou in haar mandje en hup gaan. We besluiten de Grensparkroute van 32 km te fietsen. Het begin van de fietstocht gaat langs allemaal gigantisch grote huizen. Je snapt gewoon niet dat er mensen zijn die zulke huizen kunnen betalen. Maar we zien er genoeg want het eerste half uur rijden we alleen maar tussen deze huizen. Na verloop van tijd komen we bij een grote Joodse begraafplaats. Tijd om even te stoppen Misschien een gekke plaats voor een pauze, maar er staan hier genoeg bankjes, vandaar. We vinden de fietsroute wat tegenvallen, rijden veel langs een drukke weg. Alleen helemaal aan het eind rijden we stuk door de Kalthoutse heide, beetje jammer. Gelukkig zien we wel heide en ja... die staat in bloei! Altijd een erg mooi gezicht! Bij onze camperplaats staat een ijswagen met echt enorm lekker schepijs. Ik neem 1 bol voor 1 euro, maar het is een enorm uit de kluiten gegroeide bol ijs, gewoon een maaltijd!

Kalthoutse heide.

De fietstocht Grensparkroute gaat maar een klein stuk door deze mooie natuur.

Kaltmhouse heide.

Tijdens de 1e Wereldoorlog waren hier van die stroomdraden om mensen tegen te houden.

De lekkere ijsboer.
Aad verzet onze camper nog even zodat we ontvangst hebben voor de t.v.

Camperplaats in Kalmthout.
De volgende dag pakken we niet weer de fiets maar gaan een wandeltocht te maken over de heide, Balou moet wel meelopen. Het is te warm om haar in de camper te laten en we hebben haar buggy niet bij ons. Het is echt zo'n mooi gebied hier. Bos, zandvlaktes, vennen, heidevlaktes, alles is hier aanwezig. We kiezen een route van 5 km en hopen dat Balou dat kan volhouden. Maar nee dus, na zo'n 2 km gaat ze plat op de grond liggen, tong uit haar bek. Ze is niet meer vooruit te krijgen. Wij denken dat het lopen toch veel inspanning voor haar is. Ze loopt best goed mee, maar zij weet natuurlijk helemaal niet waar ze is, dus enorm aan het ruiken en luisteren. Aad draagt haar maar een stukje, dan even uitrusten op een bankje en Balou gaat weer mee. Dus met wat rustpunten tussendoor, lukt het toch om met haar een stuk te lopen.De rest van de middag doen we niet veel meer. Ik geniet van mijn ereader en Aad is bezig met zijn Fimo klei. Het is heerlijk weer.

Lekker plekje op de camperplaats in Kalmthout.
Ook vannacht blijven we hier staan. Om zes uur barst er een flinke onweersbui los. Na het ontbijt rijden we weer naar huis want Aad heeft vanavond late dienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten