woensdag 9 september 2015

TWEE DAGEN VELUWE

Het is 6 september als we weer vertrekken. Aad heeft nog gewerkt vandaag maar zodra hij thuis komt even omkleden, Balou in de camper en weg wezen! We rijden naar de nieuwe camperplaats in Wageningen. Hier zijn 3 gratis plaatsen aan de Rijnhaven met een prachtig uitzicht over de uiterwaarden. Prima plekje!

Camperplaats in Wageningen met uitzicht over de uiterwaarden.

De volgende morgen rijden we naar Ede, hier zit een enorm uitgebreide hengelzaak waar Aad een hengel heeft gekocht. Deze is tijdens onze vakantie in Noorwegen gebroken en we brengen hem weg om hem te laten repareren. Als we even staan te kijken waar we het beste de camper kunnen parkeren, rijdt Aad jammer genoeg tegen een lantaarnpaal aan. Weer onze bumper kapot! Ach arme Aad, hij was al zo trots dat hij nog steeds heel was! Nu moeten er echt parkeersensoren inkomen, vindt hij.

De service in de hengelzaak is weer prima. Aad koopt nog een andere hengel die speciaal voor forelvissen is. Ja ja Aad bereidt zich lekker voor op onze vakantie van volgend jaar naar Zweden.

We rijden nu verder de Veluwe op. De heide staat nog goed in bloei, wat een prachtig gezicht is dit toch. Onderweg stoppen we heel vaak om even te genieten van al dit moois. Ons doel is de Posbank en de route daar naar toe is, zoals altijd, ongelofelijk mooi. Het is alweer vier jaar geleden dat we voor het laatst op de Posbank waren. Het is gewoon zo'n prachtig gezicht al die paarse heide over het glooiende landschap. We blijven hier dan ook een flinke tijd genieten.

Even stoppen ergens op de Veluwe.

Velden vol met bloeiende heide!

Een oude schaapsstal.

Eerste blik op de Posbank.

Vanaf het uitzichtpunt van de Posbank.

Posbank.

Wandelen bij de Posbank.

Dan is het toch weer tijd om verder te gaan, nu richting Doesburg. Daar is een camperplaats bij de haven die 7,50 kost. Maar de camperplaatsen zelf zijn niet te bereiken, er wordt een nieuwe haven aangelegd. We zetten onze camper op de parkeerplaats ernaast. Waar we zouden moeten betalen, kunnen we niet ontdekken, dus dat laten we dan maar.

De haven in Doesburg met rechts de parkeerplaats waar we overnacht hebben.

Doesburg.

Doesburg.

De volgende morgen gaan we op de fiets Doesburg en omgeving verkennen. Doesburg is best een leuk stadje met een aantal aardig oude pandjes. We komen zelfs nog een kringloopwinkel tegen waar we natuurlijk even in snuffelen, maar het aanbod valt enorm tegen. Weer terug bij de camper rijden we naar het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. Een erg leuk klein dorpje met prachtige oude huizen.

Bronkhorst.

Bronkhorst.


Onze eigen herberg in Bronkhorst.

Via Zutphen rijden we weer richting de Veluwe over allemaal smalle binnenweggetjes. We komen langs Loenen en Hoendeloo, echt heel mooi hier. Bij het monument van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug is onze laatste stop voor het avondeten. Rond acht uur zijn we weer thuis. Veel gezien en .... zoals altijd: erg genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten