zaterdag 15 augustus 2015

TWEE DAGEN TOLKAMER

Het mooie weer blijft maar aanhouden en we twijfelen dan ook flink waar we naar toe zullen gaan als Aad weer twee dagen vrij heeft. Weer de zee? Is altijd wel lekker koel aan de kust. Toch kiezen we ervoor om weer eens naar Tolkamer te rijden. Hier is op de Europakade een camperplaats waar je zo op de Rijn kunt kijken. En op de Rijn is altijd heel veel te zien, ongelofelijk hoeveel boten hier varen. Maar ook de omgeving hier is erg de moeite waard met Elten, Emmerich en Millingen a/d Rijn. We zijn hier natuurlijk al een aantal keer eerder geweest, maar het is een plek waar we graag nog eens komen.

We hebben geluk als we aan komen rijden want het plekje helemaal aan het eind is vrij. Dus geen campers meer voor onze deur maar vrij uitzicht en leuk vlakbij het autosteiger! Het is vandaag erg warm, de temperatuur loopt op tot 31 graden. Wij houden het wel uit in de schaduw met een lekker windje. Natuurlijk genieten van het uitzicht op de Rijn en de vele auto's die op en van de binnenvaartschepen worden gezet.

Camperplaats in Tolkamer.

We draaien mee met de schaduw.

Binnenvaartschip vol met nieuwe auto's.
's Avonds is het in het Westen heftig onweer, dat krijgen wij niet. Ergens midden in de nacht is een klein beetje onweer.

De volgende morgen gaan we fietsen. Best lang geleden dat wij van onze nieuwe elektrische fietsen hebben genoten. In Noorwegen zijn ze totaal niet gebruikt. In Chaam nog wel een klein beetje en daarna hebben we alleen nog maar aan de kust gestaan en ook niet gefietst. Dus nu eindelijk weer genieten! Balou gaat achterop in het mandje. Eerst rijden we naar het fietspontje naar Millingen. Dan verder naar Pannerden. Het is echt erg mooi hier. We zijn ook zo blij met die fietsknooppunten. Zonder kaart, kun je zo prima je route bepalen. Ideaal. We maken een leuk rondje, zijn blij met de trapondersteuning vooral als we heuveltje op moeten of een flinke wind tegen hebben


De recreatieplas Bijland is vlakbij.

Het fietspontje naar Millingen a/d Rijn.

Een oud sluisje.

Een kopie van een grafsteen uit de Romeinse tijd.

De grafsteen is voor de soldaat Marcus Mallius.

'a Middags gaan we ergens anders staan op de Europakade.
In de middag loopt de camperplaats aardig vol en zetten we onze camper ergens anders op de Europakade. We gaan toch vanavond weer naar huis en zo heeft iemand anders de kans om op de camperplaats te staan. We zetten onze stoelen onder de bomen. 's Avonds halen we een broodje shoarma en daarna gaan we weer richting huis. Ook nu weer twee heerlijke dagen gehad!

1 opmerking: