maandag 10 augustus 2015

TWEE DAGEN MAASVLAKTE EN BROUWERSDAM

Het mooie weer blijft maar aanhouden in Nederland en dus gaan we op Aad zijn volgende twee vrije dagen weer richting de kust. Op zaterdag 8 augustus rijden we naar de Maasvlakte. We gaan nu iets verder dan de Maasmond. Helemaal aan het eind is slag Beer waar je ook kunt staan. Er staat wel een stevige wind maar gelukkig kan de camper als windscherm dienen. Zo uit de wind is het heerlijk om in de zon te zitten.

Bij Slag Beer.
Net rechts van de paal zie je Scheveningen.
De RET boot van Hoek van Holland naar de Maasvlakte.


Ook vandaag zien we veel schepen voorbij varen, zelfs een nieuwe die voor het eerst een Europese haven aandoet. Hij wordt begroet met een blusboot die hoge waterstralen spuit. Wat een mega grote containerschepen heb je toch tegenwoordig. Ben benieuwd of ze in de toekomst alsmaar grotere containerschepen blijven bouwen. Dat moet toch een keer stoppen?

Om vijf uur rijden we naar Stellendam, weer naar camperplaats De Vlugtheuvel. Oeps, alles is al bijna vol. We krijgen het laatste plaatsje, nu op de camping zelf. Het is een ruime plaats maar we moeten hem wel delen met 2 andere campers.

Plaatsje delen met drie andere campers.

De volgende morgen staan we om 7 uur op en gaan snel richting Brouwersdam. We willen een plaatsje bij het strand en dan moet je vroeg zijn. Zeker in de schoolvakantie en ook nog eens op zondag. Dus rijden we even na half acht de Brouwersdam op en hebben daar een erg goede plek bij het strand. Wij blij dat het gelukt is want ook vandaag komen kinderen en kleinkinderen langs: Vera Luca, Sienna, Dimitri, Laressa, Jente en Kyra. Het is 's morgens natuurlijk nog heerlijk rustig op het strand, maar de goede plekjes voor campers zijn wel een kwartier nadat wij er zijn, allemaal vol. Maar wij hebben een heerlijk plekje en daar geniet iedereen weer volop van. Ook vandaag wordt er lekker gespeeld in het zand, maar ook lekker zwemmen in de zee. Het is erg jammer dat er vanaf 3 uur wolken komen. Er komt ook wat wind en dat maakt het toch een stuk frisser. Tijd om de vliegers te pakken.
Aan het eind van de middag eten we een broodje met elkaar en dan is het tijd om weg te gaan. Ook nu weer twee heerlijke dagen gehad, vooral natuurlijk met de kinderen en kleinkinderen erbij. Zo leuk om te zien hoe fijn ze het allemaal vinden!

Leeg strand.


We zijn er klaar voor.
Leeg strand? Lekker ruimte om te rennen!
Kyra is een echte waterrat.

Lekker in de golven!
Lekker warm die zee!

Na het zwemmen weer even opwarmen.
Het clubbie!
Vliegeren!

Allemaal aan de vlieger.

Eind van de dag, tijd om naar huis te gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten