zaterdag 22 augustus 2015

SAIL AMSTERDAM MET DE NKC

We gaan voor het eerst weg met een NKC evenement: SAIL! Ik wil al zo lang eens naar Sail en nu regelde de NKC een tijdelijke camperplaats langs het Noordzeekanaal. Prima om de Sail In te bekijken. Op donderdag wordt je met een pendelbus naar het treinstation Zaandam gebracht, ideaal dus. Balou nemen we deze keer niet mee, wat best moeilijk is, want het is voor het eerst sinds zij blind is dat we haar achterlaten. Maar ze is bij Katja en Michiel en daar is ze al heel vaak geweest dus hebben we er alle vertrouwen in dat het goed gaat.

Dus vol verwachting gaan we op dinsdagmiddag 18 augustus richting Zaandam. We zijn heel erg benieuwd hoe het allemaal gaat bevallen. Vanaf twee uur zijn we welkom op het terrein. We hadden de co√∂rdinaten van rotonde in Zaandam doorgekregen en vandaar heeft de NKC bordjes neergezet  naar de tijdelijke camperplaats. We komen op een mega groot veld met een lange rij campers die allemaal staan te wachten tot om geregistreerd te worden. Dan het veld op. Oeps, wat een zachte ondergrond! Veel campers kwamen vast te zitten maar de organisatie had ook een tractor geregeld, dus daarmee was alles snel weer in orde. In totaal zijn er 120 campers!

In de rij voor het registreren.

De tractor moet er vaak aan te pas komen.

120 Campers voor het NKC evenement Sail In.

's Avonds is er een barbeque geregeld, jammer dat het zo koud was. Er was wel een tent opgezet, maar die was te klein om iedereen binnen te laten zitten. Dus stoelen buiten gezet, maar het was heel drassig en ook erg koud. Aad had geluk dat hij vrij snel bij de barbeque was, maar na het eten zijn we al snel weer terug gegaan naar de camper om op te warmen. Erg jammer dat het zo koud was want het was gezellig.

De volgende morgen op tijd opgestaan, broodje gegeten, stoelen gepakt en richting de dijk. Wauw, wat waren er al veel boten op het water! Ze voeren allemaal richting IJmuiden om de Tall Ships binnen te halen. Voor ons genoeg te zien zo, alleen best koud nog. Maar met een fleece deken om onze benen, ging het wel. In de loop van de dag kwam de zon steeds meer door en werd het lekker warm. Om negen uur zaten we op de dijk en om vier uur gingen we pas weer terug naar de camper. Rond half een zagen we de eerste Tall Ships! Wat een gezicht! Geweldig gewoon! Maar ook alle bootjes er omheen, onbeschrijfelijk dit. Zo leuk om te zien! In totaal doen 50 Tall Ships mee en de parade is 12 km lang. De Tall Ships worden dus binnengehaald door honderden kleine bootjes. We verbazen ons erover dat er geen ongelukken gebeuren, zoveel boten op het water! Toen we het om vier uur voor gezien hielden, waren de laatste Tall Ships nog niet voorbij gekomen.

De parade wordt aangevoerd door De Stad Amsterdam.









Rijen mensen op de dijk.

Donderdag met de pendelbus naar het station Zaandam en met de trein naar het Centraal station  Amsterdam. Als we daar uitstappen weten we niet wat ons overkomt, wat een enorme menigte mensen! Gewoon niet te beschrijven, zoveel! We lopen richting de IJ-haven, op naar de Tall Ships. We gaan eerst op de Alexander von Humboldt II, het schip met de groene zeilen. Dan naar de Gotheborg, een prachtig houten schip, het lijkt wel een piratenschip! Er ligt nog zo'n piratenschip: de Nao Victoria, geweldig. We kunnen overal vrij snel aan boord, dat valt ons erg mee. Dan puffen we even uit op een steiger langs het water. Want ook vandaag varen er een enorme hoeveelheid boten rond in de haven. Erg leuk om zo zittend op de steiger, naar te kijken. De sfeer is geweldig. Erg druk, maar super gezellig! Er is een man in een piepklein bootje, De Notendop, die een muziek showtje weggeeft. Eigenlijk bekijken we maar een klein deel van alle aangemeerde schepen. Er liggen er zoveel en het is zo warm. We houden het rond half vijf voor gezien en gaan weer richting Centraal Station. Na een lange pauze lopen we nog naar de Dam, het blijkt nl. dat Aad nog nooit in Amsterdam is geweest! Dat moeten we dan toch zeker nog eens een keer uitgebreid overdoen! Om half zeven pakken we weer de trein terug naar Zaandam en al snel staat daar weer de pendelbus. We kijken terug op een vrij vermoeiende maar niet te willen missen dag!

De Gotheborg.


Druk op de kade maar toch geen lange rijen om aan boord te gaan.

En alsmaar bootjes op het water.



En ook dit vaart rond.

Centraal Station.

Vrijdagochtend maakt iedereen zich klaar voor vertrek. Ook nu weer moet de tractor de nodige campers helpen van het terrein af te komen. Wij komen gelukkig niet vast te zitten. Dan rijden we nog naar Bloemendaal en Zandvoort. Even nog bij de kust kijken. Maar voor de files beginnen, rijden we terug naar huis. Balou en Frodo weer ophalen. Het is met Balou super goed gegaan! En wij kunnen terugkijken om een enorm geslaagd SAIL evenement. Wat was het super super geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten