zaterdag 23 maart 2019

REIS PORTUGAL - WEEK 9 – 17 t/m 23 maart 2019


Zondag 17 maart 2019 – Albufeira (CC 24819 N 37.09036 W 8.16044)

Alweer een zonovergoten dag. Vandaag doen we niet veel. We stappen sowieso niet op de fiets maar blijven op de camperplaats. Ik wil vandaag al mijn was wassen met de wasmachines die hier op de camperplaats staan. Maar het valt niet mee om aan de beurt te komen bij een wasmachine want volgens mij wil iedereen vandaag alles wassen. Gelukkig lukt het toch om twee wasmachines te vullen. Na een uurtje is de was klaar en kan ik het ophangen op de waslijnen die ze hier op de camperplaats hebben. Het is zo warm dat een uurtje later alles droog is. Lekker alles weer schoon in de kasten en fris ruikend beddengoed op ons bed. Verder gebeurt er niet veel vandaag. Wel maken we ’s middags een kan sangria die ook nog prima smaakt. Morgen komt er een eind aan ons weekje op deze camperplaats. Het is echt een erg mooie camperplaats. De plaatsen zijn enorm groot en omdat iedereen een schuine plek heeft, sta je lekker vrij. Wij hebben erg genoten van ons weekje op deze camperplaats. Lekker even geen zorgen over water, stroom en wc. Lekker van alles in de omgeving bekeken.


Maandag 18 maart 2019 – Albufeira tot Praia da Rocha Baixinha (N 37.079498 W 8.14218) – 4 km
We gaan niet ver vandaag, want 5 km verderop is een groot grasveld vlak bij de zee waar veel campers staan. Hier gaan wij ook staan. De rotsen zijn hier iets minder hoog dan bij ons vorige plekje, maar nog steeds erg mooi. Het is toch een erg bijzonder gezicht die dieprode rotsen met allerlei ronde vormen die zijn ontstaan door de regen. Daarbij is het zand op het strand super wit. Met daarachter de blauwe zee. Het is net een ansichtkaart. We staan nu dus op een vrije plek. Ook hier wordt je soms weggestuurd door de politie maar ach mocht dat gebeuren, dan vertrekken we gewoon. Het is een lekker rustige plek hier. Erg veel doen we niet vandaag. Wel nemen we Balou onder handen, ze wordt weer lekker kort geschoren. De temperatuur is wel een stuk lager dan de afgelopen dagen, het wordt niet warmer dan 16 graden. Dat is toch 9 graden lager dan gisteren. Nog steeds prima weer om lekker buiten in te zon te zitten. De komende dagen wordt het weer wat warmer.



De vrije camperplaats Praia da Rocha Baixinha.

Het is weer tijd om Balou te scheren.

Dan gaan we een stuk langs de zee lopen.

Ook hier prachtige rotsen.





Dinsdag 19 maart 2019 – Praia da Rocha Baixinha (N 37.079498 W 8.14218)
Oh oh oh, het is ’s morgens weer raak, onze 12 volt installatie is uitgevallen vanwege lege accu’s. Waar ligt het aan? We meten de accu’s door en ze lijken in orde te zijn. Maar ja, de zon schijnt en dus worden de accu’s daardoor opgeladen en dan kun je ze niet goed meten. Maar er is nog iets anders aan de hand waardoor de accu’s misschien zijn leeg getrokken. Op ons overzicht paneel van de camper ging gisteren een melding staan knipperen dat onze schoonwatertank leeg zou zijn. Terwijl deze tank helemaal vol is. Maar door dat continue knipperen zouden de accu’s leeg getrokken kunnen zijn. Het lukt ons om deze melding op ons paneel uit te zetten. De accu’s worden weer geladen door onze zonnepanelen. Morgenochtend voordat de zon opgaat, gaan we de accu’s nog eens doormeten. Zijn ze dan nog op sterkte, dan lag het aan het paneel. Geven ze toch lage waardes aan, dan ligt het probleem aan 1 of beide accu’s. Dus nog even afwachten.
Het is vandaag iets warmer met 18 graden. Ik doe niet veel vandaag, maar Aad gaat wel met zijn fiets naar een pier iets verderop om te vissen. Jammer genoeg vangt hij weer niets. Er komen heel vaak mensen langs die even een praatje maken. De meest gestelde vraag is, of we hier mogen staan met de camper. En ons antwoord is steeds: ‘’het mag niet maar het wordt gedoogd, je hebt kans dat je wordt weggestuurd’’. Aan iedereen geven we de tip van de app Park4night door. Zo kabbelt de dag voorbij.


De vrije camperplaats ligt vlakbij de zee.
Aad gaat op de fiets naar de pier om te vissen.
Woensdag 20 maart 2019 – Praia da Rocha Baixinha (N 37.079498 W 8.14218)
Gisterenavond de accu’s gemeten en vanmorgen vroeg nog een keertje en beide keren waren ze gewoon goed. Dus nemen we maar aan dat het aan het storingslampje lag dat de accu’s leeg waren. Zeker weten doen we het natuurlijk niet. We zullen het moeten afwachten.
San en ik stappen op de fiets om even broodjes te kopen. Het is vandaag ook weer prachtig weer alhoewel er wel een flink harde wind staat en in door die wind voelt het een stuk kouder. Dus draaien we de campers om lekker uit de wind te zitten. Dat is beter! Ik krijg een aantal telefoontjes van het thuisfront en daar wordt ik altijd erg blij van. Want ondanks dat ik het super naar mijn zin heb, vind ik het ook een fijn idee dat we over vier weken weer thuis zullen zijn.
Verder gebeurt er vandaag niet veel, ik ben weer lekker bezig met mijn bullet journal. Ben toch wel erg blij dat ik hiervoor spullen bij me hebt. Ik vind het zo leuk om een beetje creatief bezig te zijn. Op andere reizen miste ik dit toch wel heel erg.



Er komt een kudde schapen en geiten voorbij.

Verder gebeurt er niet zoveel vandaag.

Ze lopen lekker tussen de campers door.

Donderdag 21 maart 2019 – Praia da Rocha Baixinha (N 37.079498 W 8.14218)
We hebben nu drie nachten hier gestaan en dan is onze cassette van het toilet vol. Dus rijden we naar de camperplaats waar we eerst stonden want daar kun je lozen voor 3,=. Prima geregeld zo. We hebben ook boodschappen nodig en rijden hiervoor naar het plaatsje Boliqueime waar een Lidl zit. Jammer genoeg is deze Lidl aan het verbouwen dus moeten we 20 km verder rijden naar Quarteira. San rijdt met ons mee en we hebben beide een flinke kar vol met boodschappen. Als we weer terug rijden naar ons vrije plekje horen we een geluid bij het rechter voorwiel. Zodra we weer terug zijn, wordt de krik gepakt en gaat Aad kijken wat het probleem is. Het remblok is aardig versleten. Aad denkt dat de remcylinder kapot is en het remblok daardoor blijft hangen. Gelukkig weten we van een andere Nederlander die hier staat dat er in Boliqueime een garage zit met een Nederlandse eigenaar. We vragen hem het adres en gaan dan bellen. We kunnen morgen langskomen. Nu maar hopen dat het ook morgen gemaakt kan worden. Zo is het inmiddels wel een reis met veel problemen. Het begon met de koelkast. Daarna het 12 volt systeem en nu weer problemen met de rem. Daarnaast hebben we ook al een weekje problemen met de tv die af en toe een heel blokkerig beeld geeft. Natuurlijk zijn problemen om opgelost te worden, maar ik heb inmiddels echt wel mijn buik vol van alle sores. Maar aan de andere kant, we zitten maar 10 km van een garage, dat is toch wel weer een gelukje.

Tijd om het eten weer klaar te maken. Wij eten vanavond een broodje hamburger, lekker gemakkelijk en snel klaar. San daarentegen pakt flink uit vanavond met een varkenshaas, bruine bonen, sla, aardappels, jus en een pepersaus. Dat zijn wel heel veel pannetjes in een camper. Ik neem mijn petje voor haar af.
 


Aad hoort een raar geluid bij het rechtervoorwiel. Het remblok is aardig versleten.

San en ik lopen nog een stuk langs de prachtige kust.

Het is zo mooi hier.

Overal zie je hier lavendel in bloei staan.


Via het bos lopen we weer terug en daar zien we op veel plekken kurk liggen.

Vanwege de wind, verzetten we onze campers zodat we weer uit de wind kunnen zitten.


Vrijdag 22 maart 2019 – Praia da Rocha Baixinha (N 37.079498 W 8.14218)
Ger gaat met ons mee naar de garage in Boliquieime, Balou blijft bij San. De garage ziet er erg primitief uit maar we worden snel geholpen. Het werken gaat gewoon buiten op straat. Als het wiel eraf is, blijkt het remblok vast te hebben gezeten door vuil en niet door een kapotte remcylinder. De remblokken en remschijf moeten vervangen worden. Natuurlijk laten we ze gelijk aan beide kanten vervangen. De onderdelen worden door de eigenaar van de garage gehaald. Als hij terug is, is alles met een uurtje of zo gemaakt. De kosten? 330,=. Een koopje vinden wij. Als we willen wegrijden horen we toch aan beide kanten nog een geluid wat er niet hoort te zijn. Wiel er weer af en dan blijkt dat een klemmetje niet helemaal goed is aangedrukt. Als dat is gebeurt, is het probleem verholpen. Snel terug naar onze camperplaats aan zee. We zijn echt super blij dat ons remprobleem zo snel is verholpen.
Ik heb inmiddels ook mail contact met onze Joyne vertegenwoordiger over het televisie probleem. Hij begrijpt er ook niets van. We zouden met onze schotel gewoon goed ontvangst moeten hebben hier.  ’s Middags bel ik met de importeur van onze Mecatronic schotel en daar wordt me vertelt dat het wel eens aan onze Denson ontvanger zou kunnen liggen. Die combinatie van een Mecatronic schotel en een Denson ontvanger schijnt niet goed te werken. Zij hebben er slechte ervaringen mee. Een Amiko ontvanger zou beter zijn. Nu hebben San en Ger een Amiko ontvanger, dus jullie begrijpen het al. Ontvangers omwisselen en testen maar. Ongelofelijk maar waar, we hebben nu wel goed beeld. Voorlopig houden we de Amiko ontvanger en kunnen we weer tv kijken.
We zijn wel lekker bezig vandaag hé. Ger klaagt al dat wij hem zo bezig houden. Ja we lopen tegen veel problemen aan. Maar het is een lekker gevoel als we het zo met elkaar ook weer opgelost kunnen krijgen.
San heeft vanmorgen een kwark taart gemaakt en die smaakt me toch lekker! Zo komt er een eind aan deze dag. Nog 1 dag op dit mooie plekje.


Wij gaan naar de garage en Balou blijft bij San.

De garage in Boliquieime, het werk aan de camper gebeurt gewoon op straat.

Het is een simpele garage maar we worden snel, goed en goedkoop geholpen.

De nieuwe remschijf gaat erop.

Aan de andere kant ook een nieuwe remschijf en remblokken.

Zaterdag 23 maart 2019 – Praia da Rocha Baixinha (N 37.079498 W 8.14218)
De dag begint met harde wind maar in de loop van de middag zwakt de wind weer af en dan voelt het direct veel warmer. Ger besluit dat hij toch ook hun remschijven en blokken wil laten vervangen bij dezelfde garage. Helaas wordt er niet opgenomen als hij belt. Ze werken dus niet op zaterdag. We besluiten om hier dan nog een dag langer te blijven staan. Dan kan Ger maandagochtend bellen en wie weet kan hij dan ook gelijk geholpen worden. Even afwachten maar. We doen niet heel veel vandaag. Beetje rondlopen, beetje lezen, beetje knutselen. Balou moet het wel ontgelden want haar nagels worden geknipt en dat vindt ze echt totaal niet leuk. San, Ger en Aad moeten eraan te pas komen om dit klusje te klaren. Ze krijst alsof haar pootjes worden afgeknipt. Best zielig hoor. Ik weet natuurlijk wel dat ze haar geen pijn doen, maar om haar zo in de stress zien, is niet leuk. Gelukkig is het snel gedaan. Ze loopt gewoon te weinig om haar nagels te laten slijten. Het is inmiddels half zeven, tijd om naar binnen te gaan en eten te koken.
Dit dat dan alweer het eind van onze 9e week. We staan nu al twee weken hier op deze plek. Het bevalt prima. In het begin van de reis veel bezocht en nu lekker relaxen. Natuurlijk helpt het weer daar enorm aan mee. Als we dit weer in Nederland zouden hebben, noemen we dat zomer.


Balou en Chico krijgen wat lekkers van Aad.

Er moeten drie personen aan te pas komen om Balou haar nagels te knippen.






1 opmerking:

  1. Fijn dat je het zo gezellig hebt met elkaar. EN dat de remmen weer goed werken.

    BeantwoordenVerwijderen