donderdag 24 juli 2014

TWEE DAGEN HARINGVLIET EN MAASVLAKTE

Het is echt zomer in Nederland, prachtige temperaturen, Aad twee dagen vrij en dus toch weer richting zee. Deze keer gaat er 1 van onze 7 kleinkinderen mee, Tygo van 5. We zijn erg benieuwd hoe dat bevalt, vooral het slapen want in er is wel een 3e slaapplaats in onze camper, maar dan moeten we wel de tafel laten zakken en daarop een bed maken. Dat is het enige wat we jammer vinden aan onze camper, dat we niet gewoon nog twee extra slaapplaatsen hebben, zodat er 2 kleintjes mee kunnen.

Maar goed, dinsdagmorgen 22 juli vertrekken we naar het strandje bij de Haringvlietdam. Het is niet ver rijden maar Tygo vindt het allemaal prachtig. Bij iedere tunnel vraagt hij of we al bij de Thomassentunnel zijn. Voor hem heet die tunnel n.l. de Thomas tunnel en rijdt daar de echte Thomas trein overheen. Wij komen natuurlijk eerst door de Benelux- en dan de Botlektunnel. En ja hoor, dan is eindelijk zijn 'Thomas'tunnel. Even een stukje Voorne-Putten op en we zijn er. Het is nog niet zo druk, we kunnen de camper vlakbij het strand parkeren. Ideale plek hier hoor, gratis parkeren vlakbij het strand! Balou mag niet het strand op, dus die mag op de camper passen. Gelukkig zitten we vlakbij en kunnen we af en toe naar hem toe. Maar het blijft een aangename temperatuur in de camper, dus hij zit hier beter dan op het hete zand.

Lekker stuk ondiep water!

Water en zand, altijd goed!

Vliegeren met opa.
Tygo vermaakt zich met het water en zand, af en toe wil hij met opa het water in. Ideaal voor kinderen hier. Er is een heel stuk afgezet en zelf aan het eind is het nog ondiep. Na een uurtje of 2 gaan we wat eten bij de camper. Natuurlijk nog een ijsje halen en rond half vijf gaan we naar de camperplaats in Stellendam. Tygo vindt het allemaal heel interessant, "waar is dan de vakantie" vraagt hij. Op de camperplaats zijn nog een opa en oma met twee kleinzoons, dus dat zijn al heel snel vriendjes. We zetten het buitengasstel neer en gaan pannenkoeken bakken. Buitenlucht maakt echt hongerig hoor want Tygo eet wel drie pannenkoeken!

Pannenkoeken  bakken

Spelen met de andere kinderen op de camperplaats De Vlugtheuvel in Stellendam.

Slaapt hij al?

Na het douchen gaan we het geheime bed opmaken. Hij vindt het helemaal prachtig. Tafel naar beneden, kussens er allemaal op, laken erover en je hebt een bed. Hij vindt het helemaal mooi. Als hij in zijn bed ligt, kan hij zo buiten opa en oma zien zitten. Leuk hoor, dat die kleine zo kan genieten. Daar worden Aad en ik dan ook weer helemaal blij van!

Rond half acht worden we de volgende dag wakker. We rijden naar de Maasvlakte, naar slag Maasmond. Dat is bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, maar omdat we nu de hele 2e Maasvlakte over moeten rijden, is het een flinke trip. Vandaag komen ook Tygo zijn mamma en zusje. En ook onze andere dochter met haar twee kinderen. Er staat een lekker windje, dus erg goed uit te houden hier. Natuurlijk is het leuk om alle boten te zien varen. Maar het leukste om naar te kijken zijn de kleintjes. De genieten echt volop. Nadat we op het strand zijn geweest, gaan ze Buurman & Buurman bekijken in de camper. Dat vinden ze ook prachtig. Ze hebben de grootste lol met z'n vieren. Er wordt ook al verteld dat zij samen binnen eten. De groten mogen buiten eten. Echt interessant zo'n camper! Rond 8 acht uur vertrekken we allemaal weer richting Rotterdam. Het waren twee heel geslaagde dagen!

Sienna en Luca vinden het echt leuk bij de zee!

Fay gaat haar eigen gangetje.

Druk met het bouwen van een kasteel, daar moet natuurlijk water bij!

Buurman & Buurman kijken in de camper.

En... natuurlijk ook genieten van de boten die langs varen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten