maandag 29 oktober 2012

TWEE DAGEN KALMTHOUT EN HOOGSTRATEN

Onze laatste campertrip voor 2012! Als Aad klaar is met werken, vertrekken we op zaterdag 27 oktober naar Kalmthout. Daar zijn twee gratis camperplaatsen, maar als we om zeven uur aankomen, zijn ze beide bezet. Er staan nog twee campers op de gewone parkeerplaatsen, dus daar hebben wij onze camper dan ook maar neergezet. We maken wat simpels te eten klaar (broodjes hamburger) en kijken t.v., het is best fris dus de kachel kan ook weer eens zijn best doen. Met de kachel aan, is het binnen 10 minuten heerlijk warm in de camper. Natuurlijk wordt de kachel uitgedraaid als we naar bed gaan, want wat is heerlijker slapen dan in een frisse omgeving en zelf lekker onder je warme dekbedje kruipen?

de camperplek in Kalmthout

Het is hier heerlijk rustig en uitgerust worden we dan ook wakker. Lekker ontbijten, de fietsen van de camper af en de Kalmthoutse Heide op. Dit is een prachtig natuurgebied wat zich uitstrekt tussen Belgiƫ en Nederland. Veel heide, veel zandverstuivingen, natuurlijk bos maar ook prachtige vennen. Het is prachtig weer vandaag, de zon schijnt volop, 10 graden, weinig wind. Onderweg stoppen we aan een vennetje en genieten heerlijk van het zonnetje. Dan weer verder tot we in Nederland zijn. We zijn zo lekker drie uur buiten bezig. 's Middags maken we een flinke wandeling want Balou moet natuurlijk ook kunnen rennen hier in het bos. Ze geniet dan ook volop, snuffelt overal aan en rent dan met een vaart weer naar ons toe. Zo leuk om haar te zien genieten.


Kaltmhoutse Heide

Kalmthoutse Heide

Kalmthoutse Heide

Kalmthoutse Heide

lekker genieten in het zonnetje op de Kalmthoutse Heide

Maandagochtend worden we wakker met regen. We gaan wat boodschappen doen in Kalmthout en rijden dan over binnenweggetjes naar Hoogstraten. Het is echt heel leuk om zo door al die dorpjes in Belgiƫ te rijden. We kijken altijd onze ogen uit. Prachtige huizen hebben ze hier hoor! In Hoogstraten bezoeken we het begijnhof. Best een groot complex. Er wonen geen begijnen meer, de laatste vertrok in 1972. In 1992 hebben de inwoners van Hoogstraten besloten om het hof te restaureren en nu is het volledig bewoond. Het lijkt me best grappig om in zo'n hofje te wonen! Hoogstraten heeft ook een enorme kerk, de Sint Katharinakerk met een toren van 105 meter hoog. Helaas is de kerk dicht en kunnen we hem dus niet bezoeken. Dan gaan we weer richting huis waar we om drie uur aankomen.

Begijnhof in Hoogstraten

Begijnhof in Hoogstraten

Begijnhof in Hoogstraten

interieur van de kerk in het Begijnhof in Hoogstraten
Dit is dus onze laatste trip geweest voor dit jaar. De camper gaan nu in de stalling en uit de belasting. Volgend jaar maart of april gaan we weer genieten. We zullen de tripjes enorm gaan missen!

Even wat feiten over 2012:
Weggeweest in totaal: 64 nachten, Griekenland was 36 nachten (37 dagen), daarbuiten 28 nachten (37 dagen). In totaal hebben we 192 euro uitgegeven aan camperplaatsen.
Best veel dagen weggeweest wat ons vrij weinig heeft gekost!

Km stand aan het begin: 51563 km, aan het eind op 59623, in totaal 8060 km gereden, Griekenland was 4475 km, daarbuiten 3585 km.
Aantal km's vinden we best meevallen. Onze andere auto rijdt helemaal bar weinig nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten