vrijdag 19 oktober 2012

TWEE DAGEN EMMERICH & TOLKAMER

Op 18 en 19 oktober zijn we weer twee dagen vrij en dus weg met de camper. Eigenlijk wilde we naar Hoogstraten en dan overnachten in Kalmhout om daar de volgende dag een fietstocht te gaan doen. Maar het weerbericht geeft aan dat het veel gaat regenen in het westen en dat het in het oosten droog is. Dus 's morgens de plannen omgegooid en besloten om naar Emmerich te gaan. Dat blijkt een hele goede keuze te zijn geweest want in Rotterdam zijn we vertrokken met enorme regenbuien en hoe verder we naar het oosten rijden, hoe mooier het wordt. Eenmaal in Emmerich schijnt de zon en is het heerlijk warm, te warm voor een jas zelfs!

De camperplaats in Emmerich hebben we snel gevonden. Deze is op een grote parkeerplaats waar 5 plaatsen zijn vrij gehouden voor campers. Later zien we dat personenauto's een bon krijgen als ze op de camperplaatsen parkeren.
 
de camperplaats in Emmerichde camperplaats in Emmerich

Zoals altijd als we ergens komen waar we nog niet eerder zijn geweest, willen we snel de boel verkennen.  Dus Balou aan de lijn en hup Emmerich in. We komen eerst bij een grote kerk, natuurlijk gaan we even binnen kijken. Het is erg mooi van binnen en dat komt vooral door de moderne kust die overal staat. Achter de kerk lopen we zo naar de Rijn met de bekende brug van Emmerich. Langs de Rijn is een prachtige wandelboulevard. Er zijn grappige stoeltjes, veel bankjes en allerlei terrassen. In het stadje komen we in een gezellige winkelstraatje terecht. We snuffelen in allerlei grappige winkeltjes. Als we teruglopen naar de camper, zien we veel tweedehands zaakjes en een kringloopwinkel.


de kerk in Emmerich
de brug over de Rijn bij Emmerich

de mooie wandelpromenade langs de Rijn bij Emmerich

We hadden al gelezen dat andere camperaars veel last hadden van de kerkklokken, maar wij hebben er niet veel last van. We slapen erg goed.

's Morgens halen we heerlijke broodjes bij een van de vele bakkers en dan vertrekken we naar Tolkamer. Daar is ook een camperplaats en daar gaan we ontbijten. Het is nog steeds heel erg mooi weer. We kunnen prima staan aan de kade in Tolkamer. Wat is genieten om zo naar alle voorbij varende boten te kijken. Na ons ontbijt gaan we Tolkamer zelf in. Dat is maar een heel klein plaatsje en er is niet veel te bekijken. De grote trekpleister is de kade. We zien de camperplaats. Hier sta je echt heel erg mooi met vrij uitzicht op de Rijn. Hier zullen we echt nog wel een keertje terugkomen. We blijven een tijdje van de zon en het uitzicht genieten.

de camperplaats bij Tolkamer


Dan trekken we weer verder. We komen bij Pannerden waar een veerpont is. Jammer genoeg kunnen we hier niet echt de camper goed parkeren. Dat lukt wel bij het Looveer, iets verder richting Arnhem. Het is zulk lekker weer dat we de stoelen buiten zetten. Helaas komt ook aan deze mooie dag een eind en dus weer terug naar Rotterdam. Gelukkig geen file!

 
veerpont bij Pannerden

de prachtige Rijn

onze lieve Balou, nu alweer vijf jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten