zaterdag 7 mei 2016

TWEE DAGEN MAASSLUIS

Woensdag 4 mei: Er wordt prachtig weer voorspelt en ondanks dat Aad zich nog steeds erg moe voelt, besluiten om er toch even tussenuit te gaan. Niet ver, gewoon naar Maassluis. De drie reguliere camperplaatsen staan vol maar het wordt ook gedoogd als je op de parkeerplaats bij het veer staat, dus gaan we daar staan. Er staan al twee campers. Zo zitten we al snel lekker buiten te genieten van het heerlijke weer. We lopen een stuk langs het water met de honden (Fleur is deze dagen ook bij ons). Balou mag natuurlijk niet los, stel je voor dat ze zo het water inloopt! Maar Fleur is helemaal gek en rent heen en weer en geniet volop van de wandeling.

Lekker plekkie op de parkeerplaats bij het veer van Maassluis.

Aan de andere kant van de haven het doanehuisje met daarachter de reguliere camperplaatsen.

Het is 's nachts erg rustig, enige wat je hoort is het veer aanleggen. De politie rijdt zeer regelmatig voorbij. De volgende morgen rijden we een stuk verder langs de Nieuwe Waterweg. We zien veel lege parkeerplekken en zetten daar de camper neer. Aad gaat hier wat vissen. Het is echt geweldig mooi weer. Als we om vier uur alles net hebben ingepakt om weer terug te rijden naar de parkeerplaats in Maassluis, komt de politie ons vertellen dat het niet de bedoeling is dat we hier staan. Hmm beetje vreemd want we staan gewoon geparkeerd. Maar goed, waren toch al van plan weg te gaan, dus maar geen discussie begonnen.

Op de parkeerplaats is het wat drukker, uiteindelijk staan we met 11 campers.

Aad aan het vissen.

De volgende morgen nemen we het veer naar Rozenburg en rijden daar de landtong op. Deze is 9 km lang. We rijden langs twee giga werkeilanden, langs de Maeslantkering tot we helemaal aan het eind zijn. Hier kunnen we de camper gemakkelijk parkeren. Wat een uitzicht! Op de Maasvlakte, Hoek van Holland en het einde van de Nieuwe Waterweg. Echt een gave plek om te staan! We zien binnenvaartschepen voorbij komen, de fast ferry van de RET, de Stena Line en natuurlijk allerlei gigantische schepen. Het is lekker uit te houden met de zon en een windje. Erg jammer dat we rond drie uur weer terug naar huis moeten. Maar het ziekenhuis heeft gebeld dat Aad andere medicijnen moet gaan gebruiken en dus moeten we die vandaag echt ophalen. Maar we zijn er lekker even tussenuit geweest.

Twee grote werkeilanden.

Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg.

De RET boot komt voorbij sjezen.

Weids uitzicht vanaf de punt van de landtong bij Rozenburg.

Verder kun je dus niet!2 opmerkingen:

  1. Altijd fijn om er ff tussenuit te zijn! Succes met de nieuwe medicijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten! Jullie zijn er natuurlijk altijd uit op je mooie landgoed!

      Verwijderen