zondag 22 mei 2016

TWEE DAGEN BROUWERSDAM

Zaterdag 21 mei: Tygo en Fay komen dit weekend bij ons logeren en omdat het prachtig weer wordt, besluiten we om ze mee te nemen in de camper. Ze vinden het prachtig dat ze mee mogen. We halen ze thuis op. Al het speelgoed, spelletjes, dekbedden, kleding wordt in de camper geladen. Balou laten we achter bij Katja, met vier personen in de camper zou het wat te druk worden voor haar.

We gaan op weg, het is maar 3 kwartier rijden en dus zijn we al snel in Ouddorp. We rijden eerst naar de camperplaats Klepperstee om alvast te betalen voor 24 uur. Er is nog genoeg plek dus kiezen we een plekje vlakbij het klimtoestel. We eten een broodje en dan gaan we op weg naar de Brouwersdam. De temperatuur is prima maar een zonnetje komt er niet door.

Tygo en Fay zijn helemaal blij en struinen al snel over het strand met van alles en nog wat. Takken, touwen en natuurlijk heel veel schelpen. Heerlijk om ze zo te zien genieten! Rond een uur of drie gaan we naar de andere kant, naar het Grevelingenmeer. Aad wil met Tygo vissen bij de Spuisluis. We zien een zeehondje heerlijk rondzwemmen. Aad leert Tygo hoe een molen werkt. Laten vieren en weer opdraaien. Tygo vindt het wel wat. Jammer genoeg stroomt het water van het meer naar de zee en dan valt er weinig te vissen. Tygo en Fay hebben sowieso andere plannen want ze hadden bij de zee hoge bergen van zand gezien en daar wilde ze maar wat graag naar toe. Dus hup weer in de camper en weer naar de andere kant.

Tegen zes uur gaan we richting camperplaats. Ook daar spelen ze nog heerlijk buiten. Even pannenkoeken eten en hup weer naar buiten. Rond half negen is het toch echt tijd om te douchen. Daarna nog even wat drinken en dan vinden ze het super spannend want de tafel wordt omgebouwd tot bed! Dat is pas leuk! Het bed is 1 meter breed en ze passen er nog best op. Het is tien uur voordat alles eindelijk ligt. Aad en ik gaan ook gelijk naar bed. Natuurlijk is Aad erg moe en ik vermaak me prima met mijn ereader.

Zondag ochtend hoor ik ze zachtjes tegel elkaar fluisteren. Lief! Het is zachtjes aan het regenen, prima weer om de spelletjes te spelen die ze hebben meegenomen. Rond elf uur vertrekken we naar het Grevelingenmeer, we gaan krabben vangen. Tygo vindt het geweldig leuk. Hij vangt ook heel wat krabben. Fay vindt het minder en is veel blijer om op bed te spelen.

Om drie uur brengen we ze weer naar huis. Het was echt een super leuk weekend!

Tygo aan het vliegeren.

Fay schelpjes zoeken.

Lekker struinen langs de zee.

Oefenen hoe een molen werkt.

Bovenop een hoge berg zand.

En weer naar beneden!

Camperplaats Klepperstee in Ouddorp.

Lekker slapen!

Fay geniet op het bed met al haar spulletjes om haar heen.

Terwijl Tygo en Aad heel wat krabbetjes vangen.
De vangst! (natuurlijk weer allemaal terug in het water gezet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten