woensdag 18 mei 2016

PAAR DAGEN ZEELAND & HOEKSE WAARDDonderdag 12 mei 2016: We gaan er weer even tussenuit. Aad heeft inmiddels zijn nieuwe medicijnen dus is het weer afwachten hoe ze aanslaan. Hij moet de komende weken vaak zijn bloed laten testen om te zien hoe zijn lever hieronder blijft en ook of het nieuwe medicijn de werkzame stof gaat verbeteren. Eerste keer ziekenhuis is volgende week woensdag, dus mooie gelegenheid om even met de camper weg te gaan.

We kiezen voor Zeeland. We kijken eerst op de camperplaats van Hansweert. Daar zijn 5 vrije plaatsen met prachtig uitzicht op de Westerschelde. Helaas staat het al vol met campers. We kijken nog even bij de camperplaats Weizicht in Kats maar die spreekt ons niet echt aan. We besluiten naar camperpark Zeeland in Kamperland te gaan. Is niet goedkoop, maar willen hier wel eens een keertje een kijkje nemen. Deze camperplaats biedt ruimte aan meer dan 100 campers. Als wij aankomen zijn er nog maar twee plekjes vrij. Beide zonder satelliet ontvangst en ja, ik wil toch graag vanavond het Songfestival zien. De beheerder regelt dat we op een plekje kunnen staan die pas vanaf zaterdag verhuurt is. De camperplaats is erg mooi aangelegd, zo aan het Veerse meer. Veel Duitsers natuurlijk. Het is erg mooi weer en vandaag doen we niet veel meer dan even bij het meer kijken en genieten van het lekkere weer.

Camperplaats Zeeland in Kamperland.

De camperplaats is aan het Veerse meer.
De volgende dag is het weer een prachtige dag. We gaan een lekker stuk fietsen. Eerst naar de Oosterscheldedam. Dat is en blijft toch een machtig mooi gezicht. Maar ook het enorme strand langs de Zeeuwse kust is erg mooi. We fietsen een stuk langs het strand. Dan fietsen we naar Kamperland waar we thee met appeltaart nemen. Er staat echt een flinke harde wind maar met de ondersteuning van onze elektrische fietsen, is dat helemaal geen probleem. Toch zo blij dat we deze fietsen hebben! Eenmaal terug bij de camper doen we niet veel meer. Er komt een kaasboer langs op de camperplaats die heel slim langs alle campers gaat om een stukje kaas te laten proeven. En dan loopt het storm op zijn wagen, want alle Duitsers lusten maar wat graag een goed stuk Hollandse kaas.

Oosterschelde dam.

Oosterschelde dam.


Op zaterdag moeten we dus weer vertrekken van deze camperplaats. We rijden naar de Oosterscheldedam. Hier kan Aad lekker vissen. Er staan al aardig wat campers, allemaal Belgen, die ook aan het vissen zijn. De ene Geep na de andere wordt uit de zee getrokken. Het is inmiddels wel 10 graden minder dan gisteren en de wind is nog harder. Dus lange broek, vest en dichte schoenen aan vandaag. Gelukkig komt wel af en toe de zon nog door. Aad probeert zeebaars te vangen, maar helaas, dat lukt vandaag niet.

Op de Oosterschelde dam.

Onze eigen windmolen op de camper.

Even aan de andere kant van de dam kijken.
Aan het eind van de dag rijden we Schouwen Duivenland op naar camperplaats de Claeskinderen in Scharedijke. Hier blijven we overnachten. Het is eigenlijk meer een camping dan een camperplaats, voor 17 euro kunnen we hier overnachten, maar dan moet je wel ’s morgens voor tien uur weer weg zijn. Deze camping wordt vooral veel gebruikt door Duitsers die overdag op de Brouwersdam staan en dus hier alleen overnachten.

Camperplaats/camping Claeskinderen in Scharedijke.
Zondagmorgen rijden we naar de Brouwersdam waar we ontbijten. Er staat een enorm harde wind en dus hoge golven, prachtig uitzicht zo bij ons ontbijt! Aad probeert nog wat te vissen, maar de wind is echt te hard. Natuurlijk gaan we ook bij de spuisluis kijken naar zeehonden en we worden beloond, we zien er zeker zes. Er staat nu een groot hek rondom de spuisluis. Vroeger stonden hier veel vissers te vissen, ondanks dat het verboden is. Met het hek zal dat dus niet meer gebeuren.

Flinke golven bij de Brouwersdam.

Veel, heel veel kite surfers!
’s Middags rijden we over Goeree Overflakkee naar Puttershoek voor de 8e verjaardag van onze kleindochter Kyra. We overnachten op de camperplaats De Oude Tol bij Oud Beijerland. Hier zijn vier gratis camperplaatsen, ze zijn allemaal leeg. Je staat hier prachtig, uitzicht op de rivier de Spui. Later komen er toch nog drie campers aanrijden.

Camperplaats De Oude Tol in Oud Beijerland.

Er komen veel oude bootjes langs.
Maandag begint met regen maar al snel wordt het droog en aan het eind van de dag komt zelfs de zon nog door. We blijven hier vandaag staan, maken een wandeling langs het Spui. Er varen allerlei oude bootjes voorbij, erg leuk om naar te kijken.

Dinsdag lummelen we nog wat en dan gaan we weer op huis aan. Het was weer genieten, lekker weg met de camper!


4 opmerkingen:

 1. Hoi Henny en Aad,
  Mooie foto,s van mijn "project" Oosterscheldedam. Ja ik heb daar aan meegewerkt. Als toezichthouder, van Rijkswaterstaat, op het elektrische en aandrijvingen gedeelte. Ook het Topshuis zit vol met mijn vingerafdrukken. Kijk maar op de rood koperen hoogspanningsrails van de noodstroomcentrale.
  Jammer dat we niet thuis waren anders hadden jullie een bakkie kunnen komen doen in oud Bejerland.
  Dat doen we dan maar als we in Griekenland zijn , ok??
  Groetjes
  REne

  BeantwoordenVerwijderen

 2. we moeten elkaar zeker weten ontmoeten in Griekenland hoor Wonen wel vlak bij elkaar, maar ach, spreken gewoon af zo/n 2500 km van huis!

  BeantwoordenVerwijderen