vrijdag 29 mei 2015

TWEE DAGEN MAASSLUIS

Woensdag 28 mei 2015 - Als Aad zijn vroege dienst heeft gehad, gaan we op weg. Voor de tweede keer naar de camperplaats in Maassluis. Aad wil daar heel graag vissen. Maar de weersverwachtingen zijn ook niet al te best en aan de Nieuwe Waterweg is altijd wel genoeg te zien, ook met wat slechter weer. Dus een heel kort ritje vandaag. Tot onze verbazing staat er geen enkele camper. Het blijft een prachtige plek, echt geweldig dat uitzicht over de Nieuwe Waterweg. Als we er nog maar net zijn, zien we steeds meer mensen met camera's aankomen. Even later komt er inderdaad een gigantisch groot cruise schip langsvaren. Wat een joekel zeg! Volgens omstanders vaart hij naar Noorwegen. Nou nog een paar weken en wij gaan ook die kant op!

De volgende morgen is het tijd om onze nieuwe elektrische vouwfietsen uit te testen. Jeetje, dat fietst lekker makkelijk! Er staat windkracht 5 maar pal tegen de wind in gaat nu wel heel gemakkelijk! We doen even wat boodschappen in Maassluis (Aad moet natuurlijk pieren hebben voor het vissen) en dan weer terug naar de camperplaats. Gelukkig schijnt de zon wel 's middags maar met de koude harde wind blijf ik toch maar lekker in de camper. Ik ga verder met het haken van de gordijntjes voor de camper. Aad is natuurlijk stoer en laat zich niet kennen, hij gaat gewoon vissen. Aan het eind van de middag fietsen we nog een stuk richting Vlaardingen. Vandaag zijn er heel wat campers aan komen rijden en we overnachten met 7 campers. Ze maken er hier blijkbaar geen probleem van als er meer dan 3 camper staan.

Op vrijdag zien we allerlei sleepbootjes aankomen varen. Op internet lezen we dat hier zaterdag een zeesleepboot festival wordt gehouden. Je kunt dan met een sleepboot een rondvaart maken voor 5 euro. Helaas moet Aad zaterdag weer werken, dus dat gaan wij niet meemaken. Maar erg leuk om alle boten vandaag al te zien aankomen. Aad gaat nog wel even vissen maar door de harde wind is het geen pretje. 's Middags gaat het ook nog eens regenen. Na het avondeten gaan we weer richting huis, de rit duurt wel 20 minuten! Echt een gaaf plekje in Maassluis, we komen hier zeker nog eens terug.

Cruise schip op weg naar Noorwegen.

Gaaf plekje toch? Met onze nieuwe elektrische vouwfietsen.

Versierd voor het zeesleepboten festival.Stoom sleepboot.

Fietsjes uittesten.

Gaaf fietsen langs de Nieuwe Waterweg.

Eerste gordijntje af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten