dinsdag 26 mei 2015

TWEE DAGEN BROUWERSDAM

Zaterdag 23 mei 2015 - Aad heeft weer twee dagen vrij en we gaan weer met de camper op pad. Deze keer nemen we ons oudste kleinkind Luca mee. Hij vindt het helemaal geweldig om mee te gaan. We vertrekken om negen uur, Luca zit lekker een Donald Duckje te lezen. Hij vindt het wel wat, rijden en een tafel voor je neus. De reis duurt natuurlijk niet al te lang. Eenmaal bij de Brouwersdam lijkt het wel of heel Duitsland naar onze kust is gekomen. Het staat helemaal vol, alle caravans en campers staan pal op elkaar gepropt. Toch vinden we nog een plekje voor onze camper, een grote zandduin voor onze neus. Luca leeft zich gelijk helemaal uit in het zand. Het is vandaag niet heel erg warm en een koude wind.

Luca lekker aan het genieten in de camper.

Aan het genieten van de grote berg zand.

Na een tijdje rijden we een stukje verder de Brouwersdam op en laten Luca de zeehonden zien die hier rond zwemmen. Aad en Luca gaan samen vissen en Luca is helemaal trots als hij twee vissen heeft gevangen!

Om vijf uur rijden we naar de camperplaats De Klepperstee. Gelukkig zijn er nog twee vrije plaatsen, het is natuurlijk Pinksterweekend en met al die Duitsers aan de kust, waren we bang dat alles vol zou zijn. Het is inmiddels warmer weer geworden. Luca vermaakt zicht met zijn fiets en het leuke klimrek. Aad heeft sinds gisteren een elektrische vouwfiets en die kunnen we nu ook lekker uitproberen.

Camperplaats De Klepperstee
Camperplaats De Klepperstee.
Aad op zijn nieuwe elektrische fiets.

's Avonds kijken we nog naar het songfestival en tegen half tien maken we het bed op voor Luca. Hij is heel snel in slaap.

De volgende morgen rijden we vroeg weer richting Brouwersdam. Katja, Fay, Vera en Sienna komen ook vandaag, dus willen we wel een goed plekje hebben. Dat vinden we ook, weer bij een grote zandduin. Die houdt lekker de wind tegen zodat we ook buiten kunnen zitten. Rond twaalf uur is iedereen er en de kinderen genieten volop van al het zand. Ze rollenbollen van de zandberg af, scheppen grote kuilen waar natuurlijk zeewater in gegoten wordt. De volwassenen genieten van het lekkere zonnetje.

Aan het eind van de dag eten we gezellig met elkaar en dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Alle kinderen willen natuurlijk met ons mee terug rijden. Helaas kan dat niet. We nemen Luca en Sienna mee terug. Het was een heel geslaagd weekend en super gezellig.

Zo leuk, zo'n berg zand!


Helemaal vol met campers en caravans.

Met opa richting zee.

De moeders genieten van even tijd voor elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten