zaterdag 4 april 2015

UIT DE WINTERSLAAP

Na 5 maanden is het op 27 maart eindelijk zover: de camper wordt uit de stalling gehaald!

Er is best veel gebeurd gedurende die 5 maanden. Bij Balou moest haar tweede oogje verwijderd worden. Ook dit oog was ineens blind geworden. Het ging steeds boller staan en dus was verwijderen de enige optie. Moet toegeven dat we best getwijfeld hebben of we haar deze operatie aan moesten doen. Maar op advies van de dierenarts hebben we het toch aangedurfd. Helaas ging het allemaal niet heel goed. Ze is twee keer geopereerd, we zijn talloze malen naar de dierenarts geweest, wond is heel erg gaan ontsteken. Efin, allemaal echt een enorme ellende, een maand haar niet alleen durven laten omdat het zo slecht met haar ging. Maar nu gaat het weer perfect. Ze heeft nergens meer last van. Gaat heel goed met haar blindheid om. O.k. loopt af en toe met haar kopje ergens tegenaan, maar dat boeit haar niet erg. Balou is gewoon een stoere hond!

Balou zonder oogjes.


Verder is bij Aad geconstateerd dat hij een slijtage in zijn rug heeft. Hij heeft er veel pijn aan. Aangezien zijn werk ook nog eens gaat veranderen in de hele dag staan, geeft dat nog meer pijn. We hopen maar dat zijn werkgever aangepast werk gaat geven. Hij moet nog twee jaar werken tot zijn pensioen.

Maar er is ook iets heel leuks gebeurd! Op 9 maart in ons 8ste kleinkind geboren! Hier werd allang naar uitgekeken en nu is ze er dan: Jalyna!

Maar weer terug naar de camper. Ook nu hadden we weer een aantal dingen bedacht die we wilden verbeteren. Na alle problemen met stroom vorig jaar hebben we de twee huishoudaccu's laten doorgemeten. Ze waren dus beide niet goed meer. We hebben nu twee AGM accu's van ieder 105 ampere gekocht.

Verder hebben we een extra zonnepaneel gekocht van 135wp. Tot onze verbazing kregen we er twee toegestuurd. Dus dan maar het oude zonnepaneel eraf en twee nieuwe plaatsen. Aad is er flink aan bezig geweest. De storm van afgelopen week gooide ook wat roet in het eten want ja, met zulke harde wind kan je geen zonnepaneel plaatsen. Maar goed, het is nu 4 april en alles is geplaatst en werkt. Met twee zonnepanelen hopen we voldoende stroom op te kunnen wekken om zonder problemen langere tijd lekker vrij te kunnen staan. Dat is zeker belangrijk als we langere tijd weggaan over twee jaar.

Over twee dagen gaan we onze eerste campertrip weer maken. Het weer werkt niet erg mee, maar wij vinden het toch al leuk om er weer eens met de camper op uit te gaan. Waarheen? Daar twijfelen we nog een beetje over.

Ik ben bezig met de strepen van de Griekse olijfbomen weg te poetsen. Het zonnepaneel is er al af.

Het eerste zonnepaneel wordt geplaatst.

En nu het tweede.

En hier is alles af. Knap hoor Aad!

1 opmerking:

 1. Hallo Hennie en Aad,

  Ja zo gaat het in het leven. Zielig van Balou maar als ze maar zin heeft in het leven kan je nog veel liefde ontvangen.
  Goed gedaan Aad met die twee panelen. Je zult zien dat je veel langer ergens kan blijven staan zonder afhankelijk te zijn van een paal.
  Heb je het oude paneel nog? Niet weggooien hoor. Komt altijd nog eens van pas.
  Nog 2 jaar tot je pensioen? Zou je je niet gewoon laten afkeuren Je krijgt dan een uitkering en je vult je pensioengat zelf aan. Zo spaar je de rug die je tijdens je pensioen nog hard nodig hebt. Want je moet nog langer met je rug mee dan jouw werkgever met jou!!
  Voor ons gaat het over twee weken beginnen. Ik wens jullie een mooie zomer en reis.
  Groeten
  Door en Rene

  BeantwoordenVerwijderen