donderdag 9 april 2015

TWEE DAGEN MAASSLUIS

Met Pasen moet Aad werken, maar gelukkig is hij op 2e Paasdag (6 april) al om half twee thuis. Dus kunnen we vertrekken. We hebben voor Maassluis gekozen. Lekker dichtbij deze keer. We twijfelden omdat hier maar 3 camperplaatsen zijn en we bang waren dat het met deze dagen dan al vol zou staan. Maar nee, we hebben geluk! Er staat maar 1 camper! Het is echt een prachtige camperplaats. Zo aan het water van de Nieuwe Waterweg dus prachtig uitzicht op de vele schepen die hier voorbij varen. We staan vlakbij het oude douanehuisje en de haven van Maassluis. Dus ja, de rest van de middag vermaken we ons wel met het kijken naar alle boten!

Ze waren ook nog met een drome bezig!

Kwam even voorbij varen.

Zelfs de Rotterdam kwam voorbij!

De camperplaats in Maassluis.

We slapen prima, lekker rustig hier. 's Morgens we heerlijk even douchen in de camper, ook even de kachel nog aangezet want er hangt een dikke mist en daardoor is het niet echt aangenaam. Maar de kachel blaast de camper binnen 5 minuten naar een aangename temperatuur. En gelukkig gaat de mist snel weg en maakt plaats voor een heerlijk zonnetje. We pakken onze fietsen en verkennen Maassluis. Echt een leuke oude binnenstad met veel water, bruggen en kerken. Ik wil naar de Grote Kerk omdat hier een monument ligt van het Nedlloyd schip de ''Maasluis'' wat in 1989 is vergaan voor de kust van Algerije. Ik werkte toen bij Nedlloyd Rederijdiensten en heb er erg veel mee te maken gehad. Het monument heeft jaren lang in de hal van het hoofdkantoor De Willemswerf in Rotterdam gestaan, maar is na de overname van Maersk verplaatst naar de Grote Kerk in Maassluis. Maar helaas, de kerk is niet open. Een volgende keer dan maar weer.

Het mooie Maassluis met de Grote Kerk.

Maassluis.

Onderweg naar de Maeslandkering.

Maeslandkering

Als we Maassluis gezien hebben, fietsen we langs de Waterweg tot aan Maeslandkering in de Nieuwe Waterweg. Het is even flink doortrappen met wind tegen. En dat voor de eerste keer na de winter weer op de fiets! Het zorgt voor wat pijnlijke onderdelen van ons lijf maar dat kan de pret niet drukken. We drinken even wat in het museum en genieten van de zon. Als we weer terug zijn bij de camper gaat Aad vissen. Hij kan nog net even tijd vrijmaken voor het avondeten en dan gaat hij weer snel naar buiten. Zowaar: hij vangt nog een schol ook!

Aad aan het vissen, op de achtergrond het veer Maassluis-Rozenburg.

Ook de twee morgen worden we wakker met mist. Ook nu weer lost de mist vrij snel op en is het heerlijk weer. Wat een prachtige locatie is dit toch. Op de punt bij het oude douanehuisje is het echt een ontmoetingsplaats. Steeds komen er mensen uit Maassluis even met elkaar kletsen. Maar we zien ook veel toeristen van dit punt genieten. Na het avondeten gaan we weer richting huis. Dit was echt een erg geslaagd en ontspannen eerste trip met de camper!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten