maandag 25 augustus 2014

TWEE DAGEN AMERSFOORT

We hebben een droevige week achter de rug. Ons hondje Balou werd zo maar ineens blind. Maandagavond nog helemaal niets aan de hand, dinsdagmorgen zag ze niets meer. Twee jaar geleden wat bij haar al een oogje weggehaald. Dat was blind geworden en daar zat zoveel druk achter dat het verwijderd moest worden. Dit is een hele zware ingreep geweest waar ze maanden mee is bezig geweest. Dinsdag morgen direct naar de dierenarts en die vertelde dat dit oogje er niet uit hoeft. Wel goed in de gaten houden. Nog zo'n zware operatie had ik haar ook zeker niet aangedaan. Maar nu is ze dus blind en werden we geconfronteerd met de vraag of een blinde hond een leuk leven kan hebben. Na veel gelezen te hebben op internet hebben we besloten dat we het zeker gaan proberen. Mochten we merken dat Balou onder haar blindheid gaat lijden, dan kunnen we altijd nog de beslissing nemen om haar in te laten slapen.

Dus veel aanpassingen gedaan. Een hondenbuggy gekocht zodat ze altijd met ons mee kan. Een belletje zodat ze hoort waar wij lopen. En zo was het dus heel spannend hoe Balou het in de camper zou doen. Er zit bij het zitgedeelte een verhoging in de camper en ik was bang dat ze daar steeds over zo struikelen, maar dat gebeurde helemaal niet. Ze wist haar waterbakje ook perfect te vinden.

Omdat er zulk slecht weer voorspelt werd, hebben we Amersfoort als bestemming gekozen. In de stad is het ook met regen nog goed te doen. Zaterdag 23 augustus daar dus naartoe gereden. Balou lag, zoals altijd, in haar speciale tuigje lekker te slapen. In Amersfoort hebben we haar in de hondenbuggy gezet. Ook dat vond ze prima. Zo zijn we Amersfoort doorgegaan.

Balou in haar hondenbuggy.
Prachtige stad trouwens. Echt zo mooi met al die oude gebouwen, grachtjes, leuke pleinen. Wat we ook zo leuk vonden waar al die kleine winkeltjes. Niet alleen maar grote winkelketens maar echt leuke snuffel winkeltjes. Met Balou in de buggy konden we nu wel gewoon alle winkels samen in. We hebben lekker heel de middag genoten. Er kwam maar 1 fikse regenbui waarvoor we even moesten schuilen maar verder was het heerlijk weer. De terugweg heeft Balou helemaal zelf gelopen. Ze liep heel erg langzaam, maar ze liep wel! Ze vond het prachtig om lekker te lopen, staartje omhoog en wiebelen, dus Balou blij.

Mooi Amersfoort!

Amersfoort

Allemaal leuke winkeltjes!

Smalle grachtjes, met rondvaart natuurlijk!

Leuke straatjes.

De camperplaats in bij de Eemhaven zo'n 500 meter van het centrum. Echt een leuke plek, vlakbij de Ketelbrug die nog met de hand werd bediend. De havenmeester kwam al heel snel naar ons toe met een tas met informatie over Amersfoort. Leuke ontvangst! Betalen moest bij het sanitair gebouw, je betaalt per meter, wij waren 6,60 kwijt. Daarvoor heb je dan ook stroom, water en kun je douchen. Prima prijs voor een camperplaats zo dicht bij het centrum. Enige minpuntje was dat we best wel langs een drukke weg stonden, maar ach, je kunt niet alles hebben natuurlijk.

's Avonds werd er gecontroleerd of we wel betaald hadden. Ons werd toen ook gezegd dat we de camper iets anders moesten neerzetten. Maar toen we de camper wilde starten, gebeurde er niets. De ANWB gebeld en met een kwartier was de wegenwacht er. Accu was goed, de startmotor kreeg ook genoeg stroom. De monteur gaf een paar tikken tegen de startmotor en toen startte hij gelukkig wel!

Eemhaven in Amersfoort.

Zondag regende het wat meer. We zijn naar het Eemplein gelopen, een heel nieuw winkelcentrum. Balou ook weer lekker laten lopen.

Het was weer een geslaagd weekend en sowieso heel erg geslaagd met Balou. Het viel ons enorm mee. Eenmaal thuis, wilde we de camper iets verplaatsen en ja hoor, weer wilde hij niet starten! Na een tik op de startmotor, startte hij ook nu wel weer. Morgen toch maar even de garage bellen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten