donderdag 22 mei 2014

WEEK DUITSLAND, OSTFRIESLANDDag 1, vrijdag 16 mei
Ik zorg ervoor dat alles in orde is voor ons weekje Duitsland, boodschapjes halen, poes naar dochter, was draaien, huis schoon. Dan kleding en boodschappen in de camper, water vullen en dan wachten tot Aad uit zijn werk komt. Hij komt om half vier thuis, dan mag hij de fietsen op de camper zetten en weg zijn we. We snappen natuurlijk wel dat we waarschijnlijk in een file terecht komen, maar we nemen toch de gok om nu al weg te gaan. Jammer genoeg is er inderdaad een ongeluk gebeurt tussen Amersfoort en Zwolle. We rijden een iets andere route en stoppen om half zes om het eten klaar te maken. Daarna schiet het gewoon goed op en zijn we rond half acht in Papenburg. Hier is een gratis camperplaats, vlakbij het centrum. Er staan best veel campers. Dan voor het eerst onze automatische schotel aanzetten! De schotel staat even te zoeken, en ja hoor, even later heeft hij de satelliet Astra 1 gevonden. Wat is dit een luxe zeg

Het Rathaus van Papenburg.

Veel oude schepen in Papenburg.

Papenburg

Overal zie je hier van deze molens, heel hoog op een stenen ondergrond.

En dit zijn ook de typische Duitse bankjes die je overal ziet.
Dag 2, zaterdag 17 mei
Heerlijk geslapen hier. Na het ontbijt gaan we het stadje in. Dwars door het centrum loopt een kanaaltje. Hier liggen allemaal oude schepen in. Echt grappig om te zien. Er staat ook een oude molen, verder een bloemenpark en een oude werf. Voor deze laatste twee moet je dan wel entreegeld betalen, wij slaan dit over. Je kunt in Papenburg ook een grote scheepswerf Meyer bezoeken waar grote cruiseschepen gemaakt worden. Dit houden we tegoed voor een andere keer. Als we alles bekeken hebben, gaan we weer verder. Op weg naar Bad Zwischenahn. Het is hier een veengebied en dat zie je overal. Onderweg komen we bij het plaatsje Barssel. Hier zien we een camperplaats bij een haventje. Het ziet er echt leuk uit. Dus keren we en gaan naar deze camperplaats. We hebben een prachtig plekje, uitzicht op het water. Wat een mooi plekje is dit zeg! Het is ook nog eens prachtig weer, dus snel de stoelen naar buiten en genieten van de zon. We pakken ook nog even de fiets om het dorp te bekijken. Daar zien we een Grieks restaurant waar we eigenlijk willen gaan eten, maar uiteindelijk eten we bij het restaurant bij de jachthaven. ’s Avonds krijgen we nog een prachtige zonsondergang.

Genieten van de zon op de camperplaatsen in Barssel.

Overzicht van de camperplaats.

Het haventje met op de achtergrond Barssel.

Uitzicht de andere kant op.
Dag 3, zondag 18 mei
Nu dus verder naar Bad Zwischenahn, dit plaatsje ligt aan een meertje. Het doet ons een beetje aan de Bergse Plas denken (we zijn dus niet echt onder de indruk) de kerk die vlakbij het meer ligt, is wel heel erg mooi. We hebben het veengebied achter ons gelaten en zijn nu in een gebied waar enorm veel rododendrons zijn. Overal zien we ze in de prachtigste kleuren. Eigenlijk wilden we naar Oldenburg maar het is zulk mooi weer dat we naar de kust gaan. Naar de camperplaats in Dangast aan de baai de Jadebusen. Hier is vlakbij de zee een camperplaats met een haventje en strandje. Er staan best al wat campers, maar er is nog genoeg plek. Het is een apart plekje hier. Er komen enorm veel mensen met personenauto’s hierheen, het strandje zit goed vol. We blijven hier de rest van de dag staan, maar rond half zes, besluiten we toch om ergens anders te overnachten. Dat wordt de camperplaats Erlebnisbad in Bockhorn, geen bijzondere plek maar wel gratis en prima om te overnachten.

De mooie kerk in Bad Zwischenahn.

Het meer van Bad Zwischenahn.

Oeps... Balou wordt opgegeten!

De vele rododendrons.

Het strandje bij Dangast aan de baai de Jadebusen.

De camperplaats bij Dangast.
Dag 4, maandag 19 mei
En weer op weg, nu naar Greetsiel. Nu komen we door een landbouwgebied waar enorm veel hele grote boerderijen staan. We doen veel moeite om er eentje te fotograferen maar vaak staan er bomen omheen of we kunnen niet stoppen. Dan komen we aan in Greetsiel, we zetten de camper op de parkeerplaats en gaan het stadje in. Wat een prachtig stadje is dit zeg! Allemaal oude huisjes, mooie straatjes, een haventje. Dit is echt geweldig! Het is trouwens nog steeds geweldig mooi weer. We hebben niets te klagen! Als we alles gezien hebben, rijden we naar de camperplaats van Wybelsum. We staan hier zo aan het water, de monding van de Eems. Aan de overkant is Nederland, Delfzijl. We hebben hier zelfs Nederlands netwerk. We moeten hier 4,50 per nacht betalen in het restaurant maar dat is niet open en dus staan we gratis. We zien best wat boven voorbij varen, maar ja, wij zijn de Maasvlakte met de Nieuwe Waterweg gewend en dat is het hier beslist niet. We missen de grote containerschepen. Maar toch een erg leuke plek om te staan. ’s Avonds steken we de Cobb barbecue aan

Greetsiel

Greetsiel

Greetsiel

Greetsiel

Greetsiel
Dag 5, dinsdag 20 mei
We blijven vandaag op deze plek staan. Het wordt erg warm vandaag en dan staan we hier prima met een lekker briesje. Er liggen hier ook een aantal natuurparken en daar gaan we op de fiets naar toe. De rest van de dag genieten we van het lekkere weer. ’s Avonds begint het heel af en toe te regenen.

De enorme grote boerderijen in dit deel van Ostfriesland.
De camperplaats bij Wybelsum met uitzicht op de monding van de Eems.

We staan vlakbij het water, aan de overkant ligt Delfzijl.

Prachtige zonsondergang.
Fietstochtje door een prachtig natuurgebied.
Dag 6, woensdag 21 mei
Tijd om weer te vertrekken van deze plaats aan het water. We rijden eerst naar Emden waar we op de camperplaats onze hele volle wc en vuilwatertank leeg maken. Dan rijden we verder naar het plaatsje Weener. Hier zijn twee camperplaatsen, wij kiezen de plek aan de oude haven. Het ziet er erg leuk uit, er zijn 50 plaatsen langs het water gemaakt. Achterin sta je vlak voor een papierfabriek maar wij hebben een plekje helemaal voorin, vlakbij het dorpje. Deze camperplaats kost 7,50, als je stroom wilt, komt daar nog 2,50 bij. Maar dat hebben wij dus niet nodig. Er is een prachtig sanitair gebouw bij. We halen de fietsen van de camper en gaan op de fiets het stadje bekijken. Dat is dus echt niet veel bijzonders. Veel winkels staan leeg, geen leuke oude gebouwtjes hier. Dan fietsen we de andere kant op, naar de Eems. Het fietspad loopt onderlangs de dijk. Je kunt wel af en toe met een trappetje de dijk oplopen om over de Eems uit te kijken. Vlakbij de camperplaats in een restaurant Yiamas, hier eten we ’s avonds Grieks.

Weener

De camperplaats bij Weener.

Weener
Dag 7, donderdag 22 mei
Laatste dag alweer. We rijden eerst naar Papenburg waar een goedkoop warenhuis schijnt te zitten. Het is een soort Action, ze hebben van alles en nog wat. Toch is alles net even duurder dan de Action, dus wij kopen hier niets. We stellen de TomTom in op huis en rijden de 280 km zonder problemen naar huis waar we om half vier weer zijn. We kunnen terugkijken op een heerlijke week. Prachtig weer gehad, veel verschillende dingen gezien. Leuk om eens in Ostfriesland rond te kijken!

2 opmerkingen:

  1. Jullie hebben weer mooie plekjes gezien hoor!
    Liefs
    MVLS

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal heel gezellig uit zeg en wat hebben jullie het weer getroffen met het weer hé.

    BeantwoordenVerwijderen