woensdag 14 mei 2014

AUTOMATISCHE SCHOTEL PLAATSEN EN FOLIE OP DE RAMEN

Aad is weer twee dagen vrij maar we gaan niet weg deze keer. We hebben een automatische schotel gekocht. Ik zal eerst even uitleggen hoe je in de camper tv kunt kijken. Je hebt daarvoor dus een schotel nodig, een ontvanger en natuurlijk een tv. Die schotel moet je dus iedere keer als je ergens staat, richten op de satelliet om ontvangst te hebben. Meestal is dit de satelliet Astra 1.

Op onze camper zat een Maxview schotel op die we handmatig moesten bedienen. In de grote kast zat bovenin een draaischijf en daarmee draaide je dan de schotel. Dit draaien ging best heel zwaar en ondanks dat we best wel goed wisten waar we Astra 1 konden vinden (naar het zuiden en dan iets naar links) was het toch vaak een hele toer om signaal te krijgen.

We hadden al het plan om over drie jaar een automatische schotel te plaatsen. Aad werkt dan niet meer en dan zullen we nog vaker op stap gaan. Maar uiteindelijk toch besloten om de schotel nu al te kopen zodat we al drie jaar lang plezier ervan kunnen hebben.

Veel onderzoek gedaan welke schotel voor ons het beste is. Om bereik in Griekenland, Turkije en Marokko te hebben, moet de schotel 85 cm zijn. We hebben uiteindelijk gekozen voor de Mecatronic ASR 85 flat skew plus.

Aad heeft deze schotel dus deze twee dagen geïnstalleerd. Het was best even werk, maar niet ingewikkeld om te doen. We hopen er heel veel plezier van te hebben.

Andere wens van ons was om de vitrage uit de camper te halen. Maar soms sta je toch best dicht op een andere camper en om dan een beetje priv├ę te zitten, is vitrage toch wel handig. Maar ik hou helemaal niet van vitrage, heb het thuis ook niet dus waarom wel in de camper? Dus weer onderzocht wat een alternatief zou zijn en uiteindelijk gekozen voor een raamfolie waarbij je heel goed naar buiten kunt kijken maar totaal niet naar binnen. Echt grappig. Zelfs als je met je neus voor het raam staat, zie je binnen niets! Ideaal dus!

Vrijdagmiddag gaan we weer op pad voor een weekje. Dit keer naar Noord Duitsland. Wat zullen we genieten van onze nieuwe dingen!


Eerst de onderplaat vastmaken

De schotel wordt gemonteerd

Het kastje aan de binnenkant, druk op de knop en... binnen 30 seconden is de satelliet gevonden!
Het achterste raam is al gedaan, het voorste nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten