donderdag 22 augustus 2013

TWEE DAGEN GORINCHEM

Op dinsdagmorgen 20 augustus gaan we alweer op pad, dit keer naar Gorinchem. Vorig jaar mei hebben we hier ook al gestaan en dat was zo leuk, dat we deze plek nog een keer willen bezoeken. Voordeel is natuurlijk dat je met een half uurtje al op de plaats van bestemming bent. Er is nog voldoende plaats en het is heerlijk weer. We gaan op de fiets Gorinchem in. Wat is dit toch een leuke stad! Om de oude stad is de vestingmuur nog helemaal in compleet. De Linge stroomt natuurlijk door de stad heen en daarbij zijn er nog prachtige oude panden. Buiten de Oude Waterpoort zijn alle aanlegplaatsen van heel veel veerpontjes en een heel recreatiegebied. Echt heel erg leuk hier.de camperplaats in Gorinchem


prachtige zonsondergang bij de Merwede

We maken 's middags nog een wandeling met Balou en genieten van het lekkere weer. Er volgt een prachtige zonsondergang, echt een mooi gezicht zo over de Merwede!

De volgende dag gaan we een stuk fietsen. We komen bij Fort Vuren. Dit fort ligt tegenover slot Loevestein, samen waren ze onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Het fort is prachtig gerestaureerd, je mag het gratis bekijken wat we dan ook natuurlijk doen. Dan even wat drinken op het gezellige terras. We kijken nog even bij het water van de Merwede, Loevestein aan de overkant.

Fort Vuren


in het fort


binnenin het fort, links zijn kamers voor een B&B gemaakt

De rest van de middag genieten we weer van de zon. Er staan heel veel Duitsers op de camperplaats en ook een Italiaan. We blijven hier vannacht ook nog staan. Op donderdag ochtend na het ontbijt gaan we weer richting huis. Een heerlijk weekend gehad in Gorinchem, daar zullen we echt nog wel eens een keer naar toe gaan!
strandje aan de Merwede

veerpont naar Woudrichem

lekker genieten van de zon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten