zaterdag 6 juli 2013

DAGJE MAASVLAKTE

Het wordt heel mooi weer en we hebben een dag vrij, dus trekken we op 5 juli naar de Maasvlakte. Het is alweer een jaar geleden dat we er geweest zijn en inmiddels is Maasvlakte 2 geopend, dus we zijn erg nieuwsgierig hoe het er nu allemaal uitziet.
ook op de Maasvlakte genoeg mooie bloemen!

We rijden eerst dezelfde weg af die we altijd reden tot deze weg ophoudt, hier is de Yangtzehaven nu gecreƫerd. Om bij slag Maasmond te komen, moet je nu dus een stuk rondrijden over Maasvlakte 2. Vreemd gezicht om te zien dat hier eerst een weg was en nu dus een enorme brede vaargeul is.

We rijden weer terug en gaan over de Maasvlakte 2. Het ziet er allemaal erg gelikt uit. Strakke wegen, helmgras ingeplant in strakke rijen. Af en toe een parkeerplaats waar je naar het strand kunt. Jammer dat er niet langs de hele secundaire weg, parkeerplaatsen zijn aangelegd, zoals bij de Brouwersdam. Die paar parkeerplaatsen die er nu zijn, vinden wij een beetje weinig voor het enorme stuk stand wat hier is.
slag Maasmond, lekker bootjes kijken

Maar wij rijden verder tot aan de Euromaxterminal (haven 9830). Hier is aan de linkerkant slag Maasmond. Het frituurtentje staat er nog steeds. We rijden rechts van de frituurtent, langs allemaal windmolens tot we een mooi plekje zien om te staan. Het is niet druk, ach het is vrijdag, dus de meeste mensen zijn nog aan het werk.

Aad natuurlijk aan het vissen
In Rotterdam was het nog bewolkt maar, zoals zo vaak, eenmaal door de Thomassentunnel heen, zijn alle wolken verdwenen. Stoelen naar buiten dus en genieten van het heerlijke weer. Wat we zo leuk vinden aan deze plek zijn de vele zeeschepen die hier voorbij varen. Je verveelt je hier nooit, altijd wel een bijzondere boot die voorbij vaart. Het is erg lekker in het zonnetje, er staat een zwak windje. Zo houden we het wel uit vandaag!

Aan het eind van de dag rijden we weer naar de 2e Maasvlakte en parkeren daar onze camper zodat Aad ook daar nog even kan gaan vissen. We zien een prachtige zonsondergang en vertrekken om half tien weer richting huis. Wat een heerlijke dag was dit!

vissen op het strand van Maasvlakte 2
wel even een trapje af hier
een enorm strand met nieuw aangelegd helmgras
en aan de andere kant Maasvlakte 1

mooie zonsondergang!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten