maandag 1 september 2014

VOORBEREIDING OP VIJF WEKEN GRIEKENLAND

Ja wat zijn wij toch mazzellaars. Twee jaar geleden voor vijf weken naar Griekenland en nu gewoon weer! Veel voorbereiding hebben we dit jaar eigenlijk niet. Van de vorige keer hebben we natuurlijk alle informatie nog. Wel hebben we nu de overtocht bij een andere ferry geboekt. Niet meer Minoan Lines waarbij je slaapt in een hut. We hebben gekozen voor Superfast omdat we hier gewoon in onze camper kunnen slapen. En ja, omdat we deze keer Balou mee wilden nemen, is dat de beste optie. Maar... wij vinden het ook erg prettig om gewoon in je eigen camper terecht te kunnen en gewoon in ons eigen bedje te kunnen slapen.

Ons eerste plan was om in Igoumenitsa van boord te gaan en bovenin Griekenland de bergen in te gaan. Misschien ook nog naar Albaniƫ. Maar dat is toch veranderd. We gaan nu in Patras van boord en blijven op de Peloponnesos. Gewoon omdat we daar op iets beter weer hopen en omdat we dan lekker overal bij de zee kunnen staan. Ja en dat is zo lekker in Griekenland. Vrij kamperen op het strand zo aan de zee. Dat is iets wat je in andere landen van Europa niet zo vaak tegen zal komen. Is echt uniek voor Griekenland en vandaar dat we daar deze keer ook weer volop van willen gaan genieten.

Ach ja, en dan natuurlijk sinds twee weken het drama met Balou. Arme hondje helemaal blind. Moeten we haar dan wel meenemen naar Griekenland? Maar inmiddels 2 x weggeweest met de camper en dat ging prima. Ook een hondenbuggy aangeschaft en dat werkt ook perfect. Enige zorg die we hebben, is of haar oogje niet erg gaat opzwellen. Als dat het geval is, dan zal het oog eruit gehaald moeten worden. We hebben speciale oogdruppels gekregen die dit tegen zouden moeten gaan. Pijnstillers mocht het toch opzwellen en pijn gaan doen. Mocht dit gaan gebeuren, dan moeten we gewoon snel naar huis voor de operatie. Maar we hopen er maar het beste van. Balou zelf gaat enorm goed met haar blindheid om, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Natuurlijk zullen we onze kinderen maar zeker de zeven kleinkinderen weer enorm gaan missen. We hopen dat we vaak wifi zullen hebben, zodat we via Viber of Google hangouts toch contact kunnen houden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten