dinsdag 19 december 2017

MAROKKO REIS - VOORBEREIDING



Inmiddels zijn we al weer maanden thuis waar we volop genieten van ons heerlijke huis en natuurlijk van iedereen weer om ons heen. Door de ziekte van Katja (dochter) was het nog even de vraag of we wel zouden vertrekken voor onze vierde grote reis. Ondanks dat het met haar nog steeds niet goed gaat, is nu wel duidelijk waardoor het komt. En dat is al een hele opluchting nadat ze al jaren met klachten loopt en alsmaar te horen kreeg dat er niets te vinden was. Nu blijkt ze een hele waslijst aan ziektes te hebben. Ze moet op veel verschillende fronten therapieën volgen, nu maar hopen dat het haar allemaal gaat helpen om ermee te leren leven.  Dus een dubbel gevoel bij ons maar toch hebben we besloten om weer op pad te gaan. Vooral ook omdat we nu nog zelf in staat zijn om deze trip te gaan maken en je weet niet hoe dat in de toekomst zal zijn.

Ging onze vorige reis nog helemaal naar het noorden, deze keer ligt ons doel in het zuiden nl Marokko! Marokko staat al lang op ons verlanglijstje. Wel een bestemming die we een beetje spannend vinden omdat het natuurlijk een heel andere cultuur is dan Europa. Verder spreken we totaal geen Frans en ook geen Arabisch. Maar we hebben van heel veel camperaars enthousiaste verhalen gehoord en ook de vele reisverslagen die ik heb gelezen zijn altijd positief. Vandaar dat we hebben besloten om gewoon te gaan en het over ons heen te laten komen. Valt het tegen, dan gaan we er weer weg. Alle vrijheid met een camper.

Als voorbereiding hebben we een camperroute van de NKC gekocht. Deze trip gaat langs alle hoogtepunten en is dus een prima uitgangspunt. Verder hebben we een Capitool gids, een WoMo boekje, een Reise Know How wegenkaart en de TomTom kaart van Marokko. Het camperforum levert ook heel veel informatie op. Bij de GGD hebben we de nodige inentingen gehaald, onze verzekeringen en bankpas zijn aangepast en weet ik veel wat we allemaal hebben voorbereid. We zijn helemaal klaar voor ons Marokko avontuur.

Onze camper staat er inmiddels ook weer klaar voor. De schotel gaf altijd wat problemen als er wat wind stond. Daar hebben we een andere as in laten zetten. Daarna hadden we problemen dat de schotel geen satelliet kon vinden. Oplossing was een kabel van 6 mm direct van de schotel op de accu te plaatsen (met zekering ertussen natuurlijk). We hebben 1 LPG gasfles uit de camper gehaald, daar komt straks een Marokkaanse fles in te staan.

Met de Kerst zijn we nog thuis. 27 December gebruiken we om de laatste boodschappen te halen, de camper te vullen, laatste wasgoed te wassen en het huis schoon te maken zodat we op donderdag 28 december kunnen vertrekken. We rijden op ons gemak naar Algeciras om daar over te varen naar Marokko. In Marokko mogen we 3 maanden blijven. We verwachten eind april weer thuis te zijn.

ONZE GEPLANDE REIS:

ROUTE NAAR ALGECIRAS
FRANKRIJK
·       Via Antwerpen, Brussel, Mons, Reims naar Sezanne.
·       Via Sens, Montargis, Gien, Vierzon, Chateauroux naar St. Benoit du Sault
·       Via Limoges, Perigueux, Bergerac naar La Souvetat-du-Dropt
·       Verder naar St, Jean Pied-de-Port
SPANJE
·       Via Pamplona naar Olite
·       Agreda
·       El Burgo de Osma
·       Segovia
·       Avilla
·       Caceres
·       Tarifa
TOTAAL 2600 km



MAROKKO
·       Tanger Med
·       Asilah
·       Moulay Bousselham
·       Moulay Idriss
·       Meknes
·       Mohammedia
·       Rabat
·       Cassablanca
·       El Jadida
·       Safi
·       Marrakech
·       Taliouine
Tafraoute
·       Tiznit
·       Sidi Ifni
·       Sidi Wassay Beach
·       Imi Ouadar
·       Agadir
·       Essaouira
·       Marrakech
·       Ait Ben Haddou
·       Zagora
·       Mhamid
·       Skoura
·       Dades kloof
·       Todra kloof
·       Tinerhir
·       Merzouga
·       Midelt
·       Fes
·       Chefchaouen
·       Tanger Med
TOTAAL 4200 km





2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er weer veelbelovend uit. Geniet ervan en uiteraard beterschap voor Katja.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna is het zover en kan het avontuur beginnen. Als het goed is zien we elkaar ergens onderin Spanje.

    BeantwoordenVerwijderen