dinsdag 10 januari 2017

REIS SPANJE/PORTUGAL - DE VOORBEREIDINGUPDATE
We zijn twee maanden lekker thuis geweest. Hoe leuk wij het ook vinden om weg te gaan met de camper, thuis hebben we het ook prima naar ons zin. De feestdagen zijn ook weer achter de rug. We hebben veel logeerpartijtjes gehad met de kleinkinderen, super gezellig! En ondanks de feestdagen zijn Aad en ik samen al 40 kg lichter geworden. Daar zijn we dan ook al sinds 11 juli 2016 mee bezig. Niet snoepen en opletten op koolhydraten en tot onze grote verbazing werkt dat super goed en vallen we beide goed af. Aad is nu op zijn gewicht, alleen ik moet nog even doorzetten en nog een paar maanden doorgaan.

SCHOONZUS
Natuurlijk veel bezoekjes aan Suus gebracht. Ze heeft pas een scan gehad en de tumor in haar rug is helaas groter geworden. Daarnaast heeft ze overal uitzaaiingen. Daar zou ze chemo voor kunnen krijgen, maar dan moet eerst de pijn van haar rug verminderen. Al met al niet veel positiefs te melden dus. Ik hoop heel erg dat ze haar eerste kleinkind in haar armen mag houden begin april.

CAMPER
De camper heeft ook zijn grote beurt weer gehad en er zijn nieuwe remklauwen ingezet. Als het goed is moeten we deze keer geen rem problemen meer krijgen. Omdat we toch steeds stroom problemen hebben, hebben we een MPPT regelaar gekocht. Daarmee moeten we iets meer rendement uit onze 2 zonnepanelen halen. We zijn benieuwd! Verder hebben we ook een accu monitor gekocht. Om hem aan te sluiten was niet zo gemakkelijk als in de winkel werd gezegd. Maar dat ligt er aan dat de aansluitingen in onze camper best apart zijn gemaakt. Dat heeft een vorige eigenaar natuurlijk zo ge├»nstalleerd en dan is het best moeilijk om daar wijs uit te worden en de logica van te zien. Gelukkig heeft Ger er verstand van en met zijn hulp lukt het om alles ge├»nstalleerd te krijgen. Nu wordt ook duidelijk dat onze 2 accu’s niet geschakeld stonden en we dus al die tijd maar 1 accu hebben gebruikt. Ook dit wordt verholpen en wij hopen dat we nu eindelijk eens een reis gaan meemaken zonden stroom problemen.

DE REIS
We hebben afscheid genomen van alle kinderen en kleinkinderen. Onze kater Frodo is weer uit logeren bij zijn tweede huis bij Katja en Michiel waar hij het ook prima naar zijn zin heeft. Altijd moeilijk, afscheid nemen. Voordeel deze keer is, dat we redelijk snel weer thuis kunnen zijn, mocht dat nodig zijn.
Al met al zijn we weer helemaal klaar voor ons nieuwe avontuur: Spanje en Portugal! We rijden samen met San en Ger naar het zuiden. We rijden niet achter elkaar aan maar spreken wel af om op dezelfde camperplaats te gaan staan, wel zo gezellig! Het zal heel veel belminuten schelen want San en ik kunnen samen aardig wat uurtjes vol kletsen!1 opmerking:

  1. Ja dat scheelt idd heel veel bel minuten. Ook wij zijn er bijna helmaal klaar voor een kijken er naar uit om morgen de poort uit te rijden.

    BeantwoordenVerwijderen