maandag 4 april 2016

DRIE DAGEN TOLKAMERVrijdag 1 april: Aad staat op met migraine, dat is geen goed begin. Dus, zoals ook al gepland vanwege Aad zijn gezondheid, kruip ik achter het stuur. Weer even wennen maar dat gaat gelukkig heel snel. We rijden eerste naar Amersfoort waar Aad een rioolbuis met schroefdoppen op Marktplaats heeft gezien. Deze wil hij op het fietsenrek bevestigen voor zijn hengels. Daarna gaan we naar Tolkamer. Het is prachtig weer en om kwart over twaalf kunnen we de stoelen buiten zetten en genieten van het prachtige weer en de vele boten op de Rijn.

Camperplaats Europakade in Tolkamer.

Camperplaats Europakade in Tolkamer.
Wat heerlijk om weer op pad te zijn met de camper, genieten ook van alle veranderingen in onze camper zoals de nieuwe traagschuim kussens met hun nieuwe bekleding. Ook hebben we een kleinere en lichtere tafel gemaakt. Zo hebben we meer leefruimte en indien nodig, is de oude zo weer gepakt.
We hebben nu ook een Omnia pan, dit is een pan die je direct op je gaspit zet en dan werkt als een oven. We proberen er een cake in te bakken. Eerst hebben we gas te laag staan, maar als we hem ietsje hoger zetten, hebben we met 20 minuten een heerlijke cake! We hadden een Coleman oven, maar hiermee heb je toch veel meer onderwarmte waardoor de onderkant snel te donker wordt. Daarbij komt nog het voordeel dat Omnia pan een stuk kleiner is. We hebben zelfs een opvouwbare waterketel nu, dat scheelt ook weer wat ruimte.

Kleine en lichtere tafel en daardoor lekker meet loopruimte.
Cake in de Omnia pan.

's Avonds een hartige taart gemaakt.
We hebben thuis de schoonwatertank schoongemaakt met water en wat bleekwater. Daarna alles een aantal keren laten doorspoelen. Dit doen we altijd zo. Maar deze keer hebben we het toch niet genoeg gespoeld. Het water uit de kraan ruikt enorm naar bleekwater! Gelukkig hebben we genoeg flessen water bij ons.

De nieuwe waterketel.
Aad voelt zich de hele dag niet lekker en dus liggen we op tijd in ons bedje. Het ligt erg lekker op ons nieuwe topmatras van traagschuim en we worden de volgende morgen dan ook wakker zonder rug pijn. We moesten altijd even wennen aan het matras in de camper maar dat is dus nu verleden tijd. We douchen met ons water met een bleekwater geurtje, als we nu niet schoon worden! Dan op de fiets naar de Jumbo om verse broodjes te halen. Er was voor vandaag heerlijk weer voorspelt maar wij zien de hele dag geen zon. Wel prima weer voor een fietstochtje langs de Rijn. Aad is ietsje opgekapt dus we zien wel hoever hij het volhoudt. Zo langs de Rijn fietsen is echt prachtig. We genieten volop. Net voorbij Spijk begint Duitsland en rijden we door een natuurgebied richting Emmerich. Eigenlijk was dat ons einddoel maar dat is toch te ver voor Aad, dus net voor de autobrug over de Rijn gaan we weer terug. Jammer dat er geen zon is! Maar ook vanuit de camper genoeg te zien, boten met auto’s, tractors, vrachtwagens, containers, kopen, zand, gas. Alles komt voorbij. Natuurlijk ook de bekende Rijnboten voor toeristen. Genoeg te zien hier!

De Rijn.

De kerk van Elten.


 
De zondag begint met lichte regen. Er is een rommelmarkt in Lobith waar we gaan kijken, maar helaas, de markt is afgelast. Snel weer terug naar de Europakade. Inmiddels komt de zon lekker door en kunnen we van het heerlijke weer genieten. Daar vermaken wij ons de hele verdere dag mee. Na het avondeten gaan we weer richting huis waar we om acht weer aankomen.


Ook Balou heeft genoten van zijn eerste campertrip!


4 opmerkingen:

 1. Dat was dus lekker genieten van al je nieuwe spullen een weer weg met de camper. Dat er nog maar heel veel fijne dagen mogen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was dus lekker genieten van al je nieuwe spullen een weer weg met de camper. Dat er nog maar heel veel fijne dagen mogen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hoor dat je weer op pad bent geweest.
  Wij waren op ArLi's Place een zondag en hopen daar het komende weekend ook te zijn. Water, wat zon en wat te zien....enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen