maandag 15 juni 2015

DRIE DAGEN NATUURGEBIED MAASDUINEN, LIMBURG

Vrijdag 12 juni 2015 - We gaan al bijna beginnen aan onze Noorwegenreis van 4,5 week, maar Aad heeft zowaar drie dagen vrij en natuurlijk moeten we dan toch nog even met de camper erop uit! Het plan was om Leuven te gaan bekijken, maar ongelofelijk: er wordt heel mooi weer voorspeld! Wel 30 graden! Oeps, dat is geen weer om in een stad rond te slenteren. Waar dan heen? De Weerribben bij Giethoorn? We kiezen voor het natuurgebied De Maasduinen in Noord Limburg. Twee jaar geleden ook geweest, goed gebied om heerlijk te fietsen. Want dat willen we nu wel echt gaan doen met onze nieuwe elektrische bikes!

We vertrekken om half negen, alle files zijn opgelost en dus komen we zonder problemen bij de camperplaats Jachthaven 't Leuken in het plaatsje Well. De camperplaats is een enorm groot veld aan het Leukermeer met een strandje. Het ziet er allemaal goed uit, hier blijven we lekker staan de komende dagen.

Camperplaats 't Leuken in Well Noord Limburg

Lekker de ruimte hier!
Het standje naast de camperplaats
Standje naast de camperplaats.

En zoals ook voorspeld, is het vandaag erg warm. Nu weer echt te warm om te fietsen. Ik ga zelf nog wel een klein tochtje doen, maar zweet me gek als ik weer bij de camper ben. Dus verder maar in de schaduw blijven. We melden ons nog wel even aan bij het havenkantoor wat aan de overkant van de weg ligt. Verder doen we dus niet veel vandaag. Het voorspelde enorme onweer lopen we mis, er valt pas laat in de avond wat regen.

Zaterdagmorgen is het wel aan het regenen maar tegen twaalf uur is het droog. Iedereen komt weer uit zijn camper gekropen, stoelen naar buiten, fietsen van het fietsenrek. Je ziet bij iedereen dezelfde dingen gebeuren. Oh ja, er zijn ook mensen die hun boot opblazen want je kunt hier zo het water in. Wij klimmen op onze fietsen en maken een prachtige fietstocht door dit mooie natuurgebied. Balou zit lekker in haar mandje achterop bij Aad. Ze houdt haar hoofd boven het mandje naar voren net alsof ze zit rond te kijken. Zoals altijd heeft Aad veel bekijks met zijn hondje.

Balou lekker in zijn mandje achterop.

Balou is aan het ''meekijken''.
Overal staan de lupinen in bloei.

Kasteel Well.

We maken aan het eind van de middag nog een rondje naar de camperplaats waar we twee jaar geleden stonden. Hier kopen we aardbeien. Helaas zijn er geen asperges meer te koop.

Ook op zondag is het heerlijk weer. We fietsen naar een rommelmarkt in de buurt. Daar staan borden naar nog een andere rommelmarkt 4 km verderop. Ook daar gaan we kijken maar dit blijkt meer een grote stal vol met spullen te zijn. We kijken onze ogen uit naar alles wat hier staat. Van erg kitscherig tot echt mooie oude spullen. De andere rommelmarkt stelt niet veel voor en daar zijn we dan ook snel uitgekeken.

Een oude schaapskooi.

Stop! Foto's nemen!

Zo mooi hier in het natuurgebied De Maasduinen.

De stal helemaal afgeladen met oude spullen.

Het fietsen op de elektrische fietsen bevalt heel erg goed. Natuurlijk heb je hier wat heuveltjes maar even de ondersteuning aan en we gaan zonder problemen omhoog. Wat een leuke dingen worden er toch uitgevonden!

We vertrekken pas na het avondeten en zijn rond negen uur weer thuis. Over drie dagen gaan we richting Noorwgen!

1 opmerking: