dinsdag 7 mei 2013

TWEE DAGEN MAASDUINEN EN TOLKAMER

Drie weken zijn we niet weggeweest met de camper. Aad had 30 april en 1 mei vrij, maar we wilden toch graag de inhuldiging lekker op tv kunnen bekijken en natuurlijk even over de vrijmarkt van Capelle a/d IJssel lopen, dus toen thuis gebleven. Maar op zaterdag 4 mei gaan we weer op pad, we vertrekken om twee uur 's middags, als Aad klaar is met werken dus. We gaan naar Noord Limburg, naar de camperplaats Bos & Hei bij het dorpje Nieuw Bergen. Deze camperplaats ligt in het natuurgebied Maasduinen en omdat de weersverwachting heel goed is, is dat natuurlijk dan een leuke bestemming!

in de zon op camperplaats Bos & Hei bij Nieuw Bergen
Om half vier zitten we dan ook heerlijk te genieten in het zonnetje. We lopen met Balou het natuurgebied in. Dat is erg mooi. Wel vervelend dat Balou altijd maar konijnenkeutels wil eten, die liggen hier natuurlijk meer dan genoeg. Het is trouwens best druk op deze camperplaats. Ik denk dat er in totaal zo'n 20 campers staan. De camperplaats heeft een toiletgebouw en je kunt water pakken en lozen, Verder kun je, tegen betaling, stroom krijgen. Nou ja, dat hebben wij niet nodig. Ook van het toilet maken we geen gebruik, ga liever op ons eigen toiletje!

We slapen heerlijk in deze rustige omgeving, s' morgens vroeg hoor je allerlei vogeltjes fluiten, heerlijk! Na het ontbijt gaan we een fietstocht maken. We hebben geen fietskaart, maar met alle knooppunten en overal overzichtsborden, heb je dat ook helemaal niet nodig. Goede uitvinding is dat hoor! De Maasduinen zijn echt prachtig!

natuurgebied De Maasduinen

natuurgebied De Maasduinen
Natuurlijk fietsen we ook richting de Maas. Wat is het hier toch een prachtig gebied. Overal zijn asperges te koop. Hier maar weer wat foto's, die zeggen meer dan woorden.

Heerlijk toch, koetjes in de wei, lekker weertje!

Alles staat weer in bloei!

Aan de Maas

overal aspergevelden

nog een mooi kapelletje
In Nieuw Bergen eten we nog lekker een ijsje en dan weer terug naar de camper waar we nog heel lang kunnen genieten van de zon.

De volgende dag gaan we hier weg. Via Duitsland rijden we naar Tolkamper/Lobith. Aan de kade bij Tolkamer is ook een camperplaats waar je prachtig uitzicht hebt over de Rijn. Hier blijven we nog een nachtje staan. Aad hoef dinsdag pas weer om vijf uur te gaan werken, dus nog alle tijd om hier te genieten.

Camperplaats aan de kade in Tolkamer
Het is nog steeds prachtig weer, iedereen zit lekker te genieten in het zonnetje. Er zijn geen voorzieningen op deze camperplaats, sommige mensen vinden dat een probleem, zeker omdat je 7,50 moet betalen. Maar ik vind het uitzicht echt zo gaaf! Altijd al een huis aan een rivier willen hebben, en nu zie je zo'n 500 boter per dag aan je voorbij trekken. Dat is toch echt genieten?! Ik kan er echt geen genoeg van krijgen! Er is ook een steiger waar de boten hun auto's van of aan boord kunnen zetten en dat gebeurt ook enorm veel. Of de boten leggen even aan om iemand aan of van de boord te halen. Genoeg te zien dus!

lekker bootjes kijken in de zon

het autosteiger

camperplaats Tolkamer
We zien ook heel veel van die Rijn cruiseschepen varen, op 1 middag tellen we er negen! 's Avonds halen we eten bij de chinees die iets verderop in een boot zit. Smaakt goed! We zitten nog lang buiten. De volgende morgen ook weer buiten ontbijten. We krijgen echt geen genoeg van dit uitzicht. Maar om twaalf uur moeten we toch echt weg, richting Rotterdam, want ja, Aad moet toch echt ook nog gaan werken vandaag! Maar het waren zeer geslaagde dagen!

1 opmerking:

  1. Hallo Hennie en Aad,
    Dat ziet er goed uit. Het natuurgebied ken ik en is inderdaad prachtig, leuk dat er ook een camperplek is, dat ga ik noteren.
    groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen