vrijdag 17 februari 2023

REIS SPANJE – WEEK 4 – 11 t/m 17 februari 2023

Zaterdag 11 februari 2023 – Peniscola tot Torrenostra (P4N 53027 N 40.190701 E 0.21766) – 35 km

Ja na al dat stilstaan en geluier komt vandaag dan toch echt een eind. Er moet worden gewassen, boodschappen gehaald en gas bijgevuld. Dus hup stop met dat geluier en actie! Eerst maar even afrekenen en de camper verzorgen. Dan rijden we naar een wasserette in Peniscola waar we ook gemakkelijk kunnen parkeren. Twee wasmachines vol en daarna alles in een grote droger. Na een uurtje ligt alles weer fris in de kasten. Volgende taak is de boodschappen. Deze keer bij de Mercadona. Dan op zoek naar een bezinepomp waar ze ook LPG verkopen en die zit in Benicargo. Zo, alle taken gedaan, op naar Torrenostra 35 km naar het zuiden. Het is deze keer een vrije plek direct aan zee. We zijn verbaasd dat hier maar weinig campers staan want het is echt een prachtige plek. Aan de ene kant het dorpje Torrenostra en aan de andere kant een enorm natuurgebied. Aad leeft zich uit met zijn metaaldetector en ik met mijn e-reader. Zo heerlijk ook om de zee weer te horen. Deze plekken bevallen ons toch veel beter dan een camping, hoeveel gemak je daar ook van hebt. Er gaat niets boven vrij staan.

Op naar Torrenostra.

Deze keer een vrije plek met aan de ene kant Torrenostra.

En aan de andere kant een enorm natuurgebied.

Mooie natuur en natuurlijk de zee.

Na een hele dag zon, gaat hij toch echt weer onder.

 

Zondag 12 februari 2023 – Torrenostra (P4N 53027 N 40.190701 E 0.21766) – 0 km

Prima geslapen hier. We wandelen eerst door het natuurgebied en daarna naar het stadje. Op de boulevard zijn veel barretjes waar mensen van een kopje koffie en een broodje zitten te genieten. Ik blijf het zeggen, de temperatuur is niet hoog, maar het voelt echt zo warm. De zon maakt echt alle verschil. Jullie snappen het al, we genieten volop. Wat een lekker plekje hier.

Het mooie natuurgebied bij Torrenostra.

Bij het informatiecentrum vindt Aad een GeoCache.


Zelf voorgerecht gemaakt met meloen en heerlijke Spaanse ham.

Maandag 13 februari 2023 – Torrenostra (P4N 53027 N 40.190701 E 0.21766) – 0 km

We gaan op de fiets naar Torreblanca om brood te halen, de 5 km gaan over een heel mooi fietspad en zijn snel gereden. De rest van de dag genieten we weer volop van het lekkere zonnetje. We proberen nog een nieuw spelletje uit, maar dat is zo ingewikkeld dat het nog net niet door de camper gesmeten wordt. Andere keer nog maar eens kijken of we het dan wel snappen. We hebben trouwens een bekeuring gekregen in Frankrijk. We reden ergens 86 waar het maar 80 mocht, dan gaat er nog wat af voor een correctie. Blijft over: 81 km en daar mogen we € 45,= voor betalen. Erg jammer aangezien we altijd enorm zitten op te letten. Maar het is wel zo dat het in Frankrijk vaak erg onduidelijk is hoe hard je ergens mag rijden. Op een klein stukje weg kan dat veranderen van 50, 70, 80 en 90 km. Dus ondanks dat we goed hebben opgelet, toch een bekeuring. Helaas.

 

Dinsdag 14 februari 2023 – Torrenostra tot Grao de Castellon (CC 61492 N 39.99904 E 0.02898) – 50 km

Eigenlijk zouden we hier nog een dag blijven staan, maar omdat het bewolkt is, besluiten om toch vandaag al verder te trekken. In Benicasim is een sanistation waar ons vuil water en de cassette kunnen legen. Dan verder naar Grao de Castellon. Hier zijn 2 camperplaatsen. Een officiële waar je zo dicht op elkaar staat dat je net je camperdeur open kunt doen. Op deze plek hebben we al vaker gestaan. De andere plek is bij een klein vliegveld, hier kunnen wel 100 campers staan en die staan er dan ook meestal en ook vandaag. Je moet geluk hebben als je daar een plekje kunt bemachtigen. Laat er nou net 1 plekje vrij zijn. En aan 1 plekje hebben wij genoeg. Zo staan we weer op een andere plek, weer met uitzicht op zee maar nu wel met een weg tussen ons en de zee. Dus heel rustig is het hier niet. Sowieso weet ik niet of je het rustig kunt hebben met zoveel campers om je heen. Het blijft de hele dag bewolkt en dus gaan we shoppen in een grote China store. Dat is een soort van Action maar dan vele malen groter waar we inderdaad vinden wat we nodig hadden.  

De camperplaats bij het kleine vliegveld van Grao de Castellon waar enorm veel campers staan. Veel staan hier echt al maanden.

Zo druk als de camperplaats is, zo stil is het op het enorme strand.

Vanaf het vliegveldje stijgen en landen kleine vliegtuigjes.

De enorme volle camperplaats. Later stonden er in het midden ook nog campers.

 

Woensdag 15 februari 2023 – Grao de Castellon (CC 61492 N 39.99904 E 0.02898) – 0 km

Er rustig slapen is het hier niet met de weg voor ons neus. Nou valt het verkeer ’s nachts gelukkig wel mee, maar toch. Wij beginnen de dag met een flinke wandeling langs het strand. Het zonnetje piept weer tussen de wolken door. Tegen 1 uur vertrekken we naar een restaurant waar we 6 jaar geleden met San en Ger hebben gegeten. Toen een heerlijke biefstuk, deze keer kiezen we voor een menu van € 14,50. De kaart is alleen in het Spaans dus dat wordt even zoeken met Google Translate. Aad heeft als voorgerecht iets met garnalen, ik heb tomaten met mozzarella. Het eten valt deze keer een beetje tegen, helaas het is niet anders. Verder doen we niet zoveel. Oh ja, Aad gaat natuurlijk weer het strand op met zijn metaaldetector. Er is hier nog een Nederlandse vrouw die je ook iedere dag met haar metaaldetector het strand op ziet gaan. Aad hoort dat ze hier al 3 maanden (ja echt 3 maanden op deze plek!) staat en al 300 euro heeft gevonden.

Naast kleine vliegtuigen, zijn er ook helikopters.


Een lekkere wandeling richting Benicassim.




Het restaurant waar we gaan eten.

Voorgerecht Aad.

Mijn voorgerecht tomaten met mozerella.

Mijn hoofdgerecht een stuk zalm met wat fruit. Waar zijn mijn patatjes?

Aad zijn hoofdgerecht, kip met patat wat in de jus ligt de dabberen.

 

Donderdag 16 februari 2023 – Grao de Castellon (CC 61492 N 39.99904 E 0.02898) – 0 km

Een bewolkte dag, we wandelen de andere kant op waar een park is vol met palmbomen. We zijn niet de enige die hier lopen. Er zijn altijd veel Spanjaarden die lopen te wandelen. We zien een witte reiger en een hop. We lopen tot aan de andere camperplaats en zien dat er vandaag wel wat vrije plekken zijn. Weer terug bij onze camperplaats zien we heel wat vliegtuigjes landen en opstijgen. Ook de helikopter gaat weer de lucht in en gaat vlak over de campers heen. Vandaag gaan we eten bij een hamburgertent die helemaal aan het eind van het park zit. Ik kies voor patat en kipkluifjes. Nou die smaakte me veel lekkerder dan het eten van gisteren. Het is net te koud om buiten te zitten en dus komen de knutselspullen weer tevoorschijn.

Lekker wandelen door het mooie park wat langs de zee ligt.

Een witte reiger.

En een hop.

Vandaag kiezen we voor een hamburger restaurant waar de patatjes heerlijk smaken en de kipkluifjes nog lekkerder.

Vrijdag 17 februari 2023 – Grao de Castellon tot Valencia (CC 122727 N 39.39644 W 0.3324) – 100 km

We gaan vertrekken en gaan eindelijk naar Valencia! Onderweg geen mooie natuur maar wel heel veel boomgaarden met sinaasappelbomen. We hebben gekozen voor camping Coll Vert een camping ten zuiden van de stad en in het natuurgebied Albufera. Het is een typisch Spaanse camping wat inhoudt dat er kleine plaatsjes zijn en de sanitair gebouwen aardig oud zijn. Achter de camping ligt een provinciaalse weg die je helaas erg goed hoort. De camping ligt wel vlakbij zee en vanaf de camping moet een prima fietspad zijn naar Valencia. Je kunt ook met de bus naar Valencia, de halte is voor de camping. Wij brengen de middag door op het enorme strand. Het is weer volop zonnig en 17 graden en dus weer lekker genieten. Morgen gaan we op de fiets naar Valencia!

Ons plekje op camping Coll Vert bij Valencia.

Ze hebben een zwembad maar ja of ik daar nu in zal gaan? Brrr...

De ingang van de camping.

Het enorme strand vlakbij de camping. In de verte de haven van Valencia.

Natuurlijk zoekt Aad weer het hele strand af.


 

 

 

3 opmerkingen:

  1. Hihi, wat herkenbaar die lauwe patatjes in de saus, maar verder genieten jullie gelukkig ook volop.
    Hoop dat de fietstocht naar Valencia jullie goed is gegaan en dat jullie ook weer terug konden op de fietsen, want van kennissen van ons waren ze helaas gestolen.
    Groetjes, Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te zien en te lezen dat jullie zo genieten! De foto s zijn schitterend, we reizen zo met jullie mee door Spanje ! Leuk dat Aad een nieuwe hobby heeft naast het vissen ,schat zoeken ! Groetjes en geniet verder van jullie Spanje reis met veel zon. liefs Tom en Len

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer heerlijk om al die bekende plekjes te zien en ook de nieuwe zien er goed uit en dan met zon wat wil je nog meer

    BeantwoordenVerwijderen