zondag 11 september 2022

REIS GRIEKENLAND – WEEK 4 – 4 t/m 10 september 2022

Zondag 4 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Weer een dag genieten van zon, zee en luieren. Natuurlijk kijken we hoe Max in Zandvoort de Formule 1 race wint. Tegen 10 uur ’s avonds begint het te onweren en gaat het even ook heel hard regenen. Het is ook nu weer snel voorbij.

 

Maandag 5 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Het is iets koeler en dus hoog tijd om eens het stadje te gaan ontdekken. Het veld waar we staan ligt naast een haventje vol met de typische Griekse vissersbootjes. Op de parkeerplaats zien we auto’s uit Bulgarije, Montenegro, Roemenië, Bosnië en Servië. Net voorbij het haventje begint het stadje met een winkelstraat vol met kleine winkeltjes met van alles en nog wat. Alles is spot goedkoop. Er zijn ook veel restaurantjes met heel lage prijzen. Er lopen veel toeristen rond. Achter de huizen het strand vol met mensen. We slenteren aardig wat uurtjes door de lange winkelstraat en gaan dan weer terug naar ons ritme van zwemmen en luieren. Bij de haven zit het restaurant Nautilos waarvan de reviews heel goed zijn. We gaan het eens ontdekken en kiezen voor gegrilde courgette en een Griekse salade als voorgerecht en souvlaki als hoofdgerecht. Nou dat smaakte echt super lekker, goede keus dit restaurant.

Het ondersteboven huis in Paralia.

Het begin van de winkelstraat.

Griekse specialiteiten te koop.


Achter de winkels de zee.

Ook hier een mooie Griekse kerk.

Ondanks dat het een erg toeristisch plaatsje is, ligt de haven vol met Griekse vissersbootjes.

Ons plekje op het grote grasveld, we staan ergens rechts.

Aad moet weer verplicht lachen van mij.

Voorgerecht: Griekse salade en gegrilde courgette.

Hoofdgerecht: Souvlaki.

Hier hebben we gegeten.

Dinsdag 6 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Jippie Olav is vandaag jarig!!! Wij gaan vandaag eens onze handen laten wapperen. Of nee, mijn handen. Ik ga eens gebruik maken van de kraan die hier staat en wat shirts wassen. Er staat een lekker windje, dus dan droogt het lekker snel. Dat gaat zo snel dat ik besluit om ook ons beddengoed maar te wassen. Dat is wel wat zwaarder, ook al hebben we dunne dekbedhoezen. Aad moet even een handje helpen. Ophangen en na een uurtje is ons beddengoed weer lekker schoon en fris en kan het weer op bed. Dat is zo’n beetje de enige activiteit die we vandaag doen. Ja zwemmen natuurlijk en genieten van het lekker weer. Maar daar blijft het bij. Oh ja en natuurlijk Olav bellen om hem te feliciteren. Zo kabbelt onze dag voorbij.

Even de was drogen onder de luifel.

Woensdag 7 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Na een dag zwemmen en luieren gaan we weer eten bij Nautilos. We nemen weer de gegrilde courgette want die smaakte erg lekker. In plaats van de gebruikelijke Griekse salade, kiezen we voor gegrilde paddenstoelen die ok zijn maar niet meer dan dat. Aad kiest voor kip en ik een Griekse hamburger. Die zijn me toch lekker! Echt, snap niet hoe ze het doen maar deze hamburger is echt zo anders van smaak (en dus erg lekker zoals jullie lezen. We lopen ook nog even door de winkelstraat. Wat een drukte! Echt niet normaal! Het seizoen is hier duidelijk nog niet afgelopen.

Een ander restaurant bij de haven, ziet er leuk uit maar de reviews waren wat minder. Wij hebben weer gegeten bij Nautilos.

Bijna volle maan.

De drukte 's avonds in de winkelstraat.

En voor het plein bij de kerk. Echt niet normaal zoveel mensen.

Donderdag 8 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Ik zal toch eens vertellen hoe onze ochtend verloopt hier aan de kust: We staan op, trekken onze zwemkleding aan, duiken de warme zee in waar een lange tijd blijven dobberen. Daarna onder de douche en dan is het tijd voor het ontbijt. Je kunt het slechter treffen toch? Snappen jullie nu waarom we het op deze plek zolang uithouden? Je zou er haast lui van worden. Of nee, natuurlijk niet worden, we zijn dat al lang!!! Maar daar hebben we geen problemen mee hoor, het bevalt prima. Zo goed dat we hebben besloten om hier pas op maandag te vertrekken.

Nog een grappig weetje: Veel mensen doen hier aan staand zonnen. Blijkbaar wordt je dan beter bruin dan dat je ligt want je ziet hele groepen mensen uren lang staan, dan weer de ene kant naar de zon, dan weer de andere kant.

De mensen doen hier aan staand zonnen. Af en toe draaien ze de andere kant naar de zon.

En iedere avond ook hier een prachtige zonsondergang.

Vrijdag 9 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Zwemmen, luieren, genieten.

 

Zaterdag 10 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Zwemmen, luieren, genieten. Sorry kan er niets meer van maken.

 

3 opmerkingen:

  1. Je hoeft er ook niets meer van te maken hoor. Hier wordt een mens toch heerlijk rustig van🌝

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het helemaal eens met San, kalm aan blijven genieten 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk hoor ! Groetjes Eveline

    BeantwoordenVerwijderen