zondag 18 september 2022

REIS GRIEKENLAND – WEEK 5 – 11 t/m 17 september 2022

Zondag 11 september 2022 – Katerini Paralia Beach (CC 65973 N 40.25929 E 22.59472 - 0 km

Laatste dag op deze plek. Aad fietst nog even naar de Lidl voor wat brood en water. Hij neemt ook druiven en meloen mee. Die kun je hier volop krijgen in dit seizoen, super goedkoop en super lekker. ’s Avonds stapt hij nog een keertje op de fiets om pizza te halen. Lekker hoor.

De berg Olympes.

Maandag 12 september 2022 – Katerini Paralia Beach tot Nea Irakili (P4N 212952 N 40.32628 E 23.01868 - 130 km

Ja dan gaan we toch echt afscheid nemen van ons plekje. Nog een keertje zwemmen, douchen en gelijk mijn haar wassen. We hebben ons record van blijven staan op 1 plekje verbroken met de 10 nachten die we hier hebben gestaan. Het was goed vertoeven hier maar het is echt genoeg geweest. Tijd om verder te trekken. Eerst gaat het richting Thessaloniki. Met een grote boog gaan we om deze enorme stad heen en dan gaat het richting Chalkidiki. Hier zijn drie schiereilandjes en wij rijden richting de eerste: Kassandra. We stoppen bij Nea Irakili. Hier is een enorm zandstrand waar diverse Beach Bars zijn. Op een parkeerplaats tussen twee van deze bars vinden we een prima plek direct aan zee. Het is genieten met 29 graden en een lekker windje. We staan nu aan de andere kant van de baai en zien aan de overkant de berg Olympus waar ’s avonds de zon achter verdwijnt.

Onderweg langs Thessaloniki.

Ons plekje bij Nea Irakili.

Nea Irakili in de verte.

Echt een enorm zandstrand hier.

Wij staan net voor het strand.

's Avonds een mooie zonsondergang.


Dinsdag 13 september 2022 – Nea Irakili tot Posidi (P4N 74909 N 39.960634 E 23.370118 - 70 km

We rijden door glooiend landschap met veel olijfbomen het schiereiland Kassandra op. Overal uitzicht op de hel blauwe zee. Er zijn hier langs de kust ongelofelijk veel vrije plekken die voornamelijk op de P4N app staan. Wij hebben een plekje uitgekozen aan de westkant van het schiereiland. Eens kijken of dat wat is. Nou dat bevalt ons prima! Een langgerekt zandstrand aan een mooie baai. We kunnen de camper gemakkelijk langs de zee neerzetten. De zee is heel helder. Mooi om te snorkelen. We zijn niet de enige die hier genieten, veel Grieken vermaken zich ook op dit strand met snorkelen, zwemmen, en zonnen. De zee is echt heerlijk om in te zwemmen. Wat zijn we toch een mazzelaars dat we op zo’n mooie plek met onze camper kunnen staan.

Onderweg.

Ons plekje bij Posidi.

Woensdag 14 september 2022 – Posidi (P4N 74909 N 39.960634 E 23.370118 - 0 km

Natuurlijk blijven we hier een dag staan. Eerst lopen we naar het kleine dorpje wat toch nog een aardig vakantieplaatsje blijkt te zijn. Nog best wat hotels en aardig wat barretjes. Net boven het dorp zit in een modern gebouw een slager en een bakker. We halen brood en nog wat lekkers voor vanavond. Als we terug zijn bij de camper doen we snel onze zwemkleding weer aan. Ondanks dat de temperatuur vandaag niet boven de 27 graden komt, is het toch behoorlijk warm als je zo in de zon loopt. Dus snel de zee in. Heerlijk! Ik heb een buis van schuimrubber en het is zo fijn om hiermee te drijven. Het geeft me hetzelfde gevoel als in het zoutbad van de sauna. Zo lekker dat drijven. Zo lekker die warme zee. Als je er net in loopt, is het even fris. Maar eenmaal helemaal door, is het echt zo lekker. Ik kan dat uren volhouden. En maar genieten. Wat hebben we het slecht hé?

Een leuk barretje in het dorpje Posidi.

Zelfs in dit kleine dorpje heel veel hotels en appartementen.

Ergens rechts zie je onze camper staan.

Donderdag 15 september 2022 – Posidi tot Pefkochori (P4N 326458 N 39.982524 E 23.650862 - 30 km

Wellicht vragen jullie je af hoe het nu met Aad zijn gezondheid gaat. Nou dat gaat weer helemaal goed. Geen rare klachten meer. Gelukkig maar. Ander dingetje waar ik heel vaak over heb gehad tijdens onze Portugal/Spanje reis, is de schotel. Nou de nieuwe werkt gelukkig perfect, aanzetten en 20 seconden later heeft hij de satelliet gevonden. Het heeft heel wat ritten naar Enschede gekost, maar nu is dat probleem in ieder geval opgelost.

Nu maar weer verder kletsen over onze reis. Ondanks dat we op een mooi plekje staan, besluiten we om toch weer verder te trekken. We rijden 22 km verder naar het puntje van het schiereiland en kijken bij Afitou. Hier is plek voor 1 camper maar moeilijk om in het water te komen dus dat gaat hem niet worden. Weer verder, we steken nu over naar de andere kant. Hier ligt een prachtige binnenzee met aan weerskanten plekken waar je kunt staan. En zo hebben we weer een prachtig plekje met zandstrand voor ons neus. De zee is kraakhelder, dat komt omdat in zee stenen liggen, dan blijft het water heel helder. Snel het water in waar we weer volop van genieten.

Onderweg.

Pefkochori waar we weer bijna de enige zijn op het strand.

Af en toe komen er wat Grieken van het strand genieten. Wij zitten, zoals altijd, in de schaduw.

Blijft altijd mooi, de zonsondergang.

Vrijdag 16 september 2022 – Pefkochori tot Nea Potidea (P4N 114185 N 40.19649 E 23.333901 - 45 km

Op zich was het een prima plekje maar we gaan toch verder. De reden? Er staat een vlakbij ons een man uit Noord Macedonië met een Duitse herder en die heeft hij niet helemaal onder controle. Dus trekken we weer verder. Het is goed te zien dat dit schiereiland echt een vakantie bestemming is van de Grieken en mensen uit andere Balkan landen. Overal appartementen en hotels. Echt bizar veel. Wat zal het hier na het seizoen stil zijn! Nu is daar nog niets van te merken. Het plekje wat we op het oog hadden, blijkt niets bijzonders te zijn. Dus gaan we weer verder, dat is het mooie van een camper. Vindt je een plekje niet leuk? Nou dan rij je toch weer verder. Onderweg even een stop bij een Lidl, vooral voor flessen drinkwater maar natuurlijk nemen we gelijk die heerlijk zoete druiven en meloenen mee. We stoppen bij de rand van het schiereiland Kassandra bij het plaatsje Nea Potideo. De plek is o.k., wel een beetje dicht bij de restaurants en barretjes maar we kunnen de camper toch weer direct aan een klein strandje en de zee zetten. We hebben het erg warm, dus snel het water in en genieten. Ook hier weer helder water, tijd voor Aad om te gaan snorkelen. Hier is ook weer een stranddouche, kan ik mooi mijn haar weer wassen. We hebben nu al heel goed uitzicht op het tweede schiereiland Sithonia, onze volgende bestemming. We wilden ’s avonds weer eens uit eten maar dat veranderen we in een broodje gyros wat we in de camper opeten. Het smaakte echt heel erg lekker!

Bij Nea Potidea is een kanaal door het schiereiland gegraven.

We blijven hier staan, ondanks dat we best dicht op de bebouwing staan.

We hadden het zo warm, die zee riep echt ''kom erin'' dus dat maar gedaan.

En op zich helemaal geen verkeerde plek voor 1 nacht.

Ja en ook nu gaat de zon weer onder.

Zaterdag 17 september 2022 – Nea Potidea tot Kalyves (P4N 352074 N 40.27961 E 23.403245 - 20 km

We gaan maar een klein stukje verder staan in een klein dorpje maar ook in dit kleine dorpje de nodige hotels en appartementen. Wel valt op dat de ligbedden en parasols worden verwijderd. Het seizoen loopt blijkbaar toch een beetje op zijn eind. We twijfelen even of we hier zullen blijven staan omdat we best dicht bij de bewoning staan, maar de zee lonkt en al snel zijn omgekleed en liggen we in het water. Aan het eind van de dag gaan we uit eten. Nu is het niet zo’n groot dorpje maar gelukkig hebben ze wel een erg leuk restaurantje. We bestellen aubergine met feta kaas, Aad gaat voor gyros en ik voor gehaktballetjes in tomatensaus. Het smaakt allemaal wel maar is niet het feestje waar we op hoopten. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Zo is het alweer het eind van onze vijfde week en zijn we al vier weken in Griekenland. Wat gaat die tijd toch snel. Gelukkig hebben we nog 6 weken Griekenland voor de boeg.

Ons plekje bij Kalyves.


We gaan weer eens uit eten, hier is het terras nog leeg maar een kwartier later zal het helemaal vol.


 

 

 

 

4 opmerkingen:

 1. Ben wel een beetje jaloers hoor ! Heerlijk met dat mooie weer ! Groetjes Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd weer een feestje om jullie verhalen te lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er schitterend uit en wat fijn dat de schotel doet wat hij moet doen.
  Groetjes, Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad fijn dat de schotel goed werkt. En wat een heerlijke weken hebben jullie zo, gelukkig nog heel wat te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen