zaterdag 19 maart 2022

REIS PORTUGAL/SPANJE – WEEK 8 – 13 t/m 19 maart 2022

Zondag 13 maart 2022 – La Azohia (CC 88480 N 37.56305 W -1.17345) – 0 km

Ook vandaag genieten we van het lekkere weer. We lopen onze kilometers, nu naar de andere kant van de baai. Verder niet veel te vertellen over deze dag.

Ze vliegen over onze hoofden.

De baai bij La Azohia.

 

Maandag 14 maart 2022 – La Azohia (CC 88480 N 37.56305 W -1.17345) – 0 km

De dag dat Aad 70 wordt, begint met een harde klap. We schrikken ons gek. Ik zeg gelijk ‘’dat was de schotel’’. Er is vannacht namelijk een flinke harde wind opgestoken. Aad klimt weer op zijn inmiddels vertrouwde keukenblok en steekt zijn hoofd uit het dakluik. Voordat hij daar is, weer een klap en de schotel slaat weer de andere kant op. Terwijl Aad de schotel vast houdt, zoek ik de goede imbussleutel. En ja hoor, het is niet te geloven maar de bouten van de schotel zijn toch weer los geraakt. Hoe kan dat nou? Wat een drama ding is het. Nou het was in ieder geval een verjaardag die begon met een knal. Aad rijdt de camper naar een plek waar we iets minder op de wind staan. We spenderen er maar weer een mail aan richting de dealer.

De rest van de dag is gevuld met heel veel telefoontjes en video bellen. Echt leuk, het gaat maar door. Zo leuk voor Aad. We gaan natuurlijk uit eten. Waren er gisteren nog heel veel restaurants open, vandaag (na het weekend) is de keus een stuk minder. Maar we vinden een mooi restaurant met uitzicht op zee. We bestellen salade en paella en die smaken super goed. Onze buiken barsten als we weer teruglopen naar de camper. Er hangt enorm veel stof in de lucht en die kleurt langzamerhand steeds geler en oranje. Wat een apart gezicht! Het is Sahara stof uit Marokko. Het is een prachtig en surrealistisch gezicht. Zo eindigt een erg prettige dag. Alleen gaat het tegen de avond toch weer flink waaien.

Daar zit hij hoor, jarige job!

Natuurlijk uit eten, eerst een lekkere salade.

En kip paella, veel te veel natuurlijk.

Later in de camper deze worteltaart.

De lucht kleurt oranje door het Saraha stof.


 

Dinsdag 15 maart 2022 – La Azohia (CC 88480 N 37.56305 W -1.17345) – 0 km

We zijn het geschud en het geluid van de wind eigenlijk best wel zat en kijken naar alternatieven in de omgeving. Maar ja, waar naartoe? In heel Spanje is er tot en met zaterdag slecht weer voorspeld, regen en wind. Waar sta je dan beschut? Daar komt nog bij dat de betaalde camperplaatsen meestal al helemaal vol zitten. Aad zegt ‘’we rijden even met de camper naar het haventje, kijken of we daar uit de wind kunnen staan’’. Dat is helemaal aan het eind van de baai. Wat zijn we blij als we daar inderdaad een beschut plekje vinden. Er staan al drie andere campers, we passen er nog prima bij. Er hangt weer heel veel stof in de lucht maar vandaag ziet het er grijs uit. Als we een stuk gaan lopen, doe ik maar een mondkapje voor want die stof lijkt me niet handig met mijn astma.

Aan het eind van de middag stopt er politie bij ons. Oh nee hé we hoeven toch niet weg? Staan net zo fijn beschut voor de wind hier. Maar nee dat is het niet. De politie maakt ons duidelijk dat we eigenlijk in een rivierbedding staan. Dat het vanaf morgen 4 dagen flink gaat regenen en dat er dan heel veel water naar beneden komt en we hier niet veilig staan. Oh gelukkig, we waren toch al van plan morgen weg te gaan. Dan is de wind eindelijk wat minder en durven we wel weer verder te rijden.

We vinden een plekje waar we wat meer beschut staan voor de wind.

De lucht kleur nog steeds door het Sahara stof.

De baai van La Azohia, lijkt wel een sepia foto maar zo is het echt. Niet gezond voor je longen hoor al dat stof in de lucht.

Woensdag 16 maart 2022 – La Azohia tot Mazarron (CC 98168 N 37.58796 W -1.29371) – 15 km

Het heeft vannacht heel zachtjes geregend. Nou ja regen. Het is meer modder wat er naar beneden is gekomen. De camper ziet er niet uit. De lucht is weer helemaal geel. Maar gelukkig, de wind is een stuk minder. Zo komt er een eind aan het bivakkeren in La Azohia. We rijden naar Mazarron waar we boodschappen doen. Daarna rijden we naar een betaalde camperplaats, hopend dat ze plek hebben. We vinden het prettig om even deze slechte dagen op een plek door te brengen waar alles voorhanden is. Stroom, water, mogelijkheid om je cassette te legen. We hebben geluk, er zijn plekken vrij. Daar zijn we erg blij mee. De camperplaats bestaat pas 2 jaar en is erg mooi aangelegd. De ruime plekken zijn omringt door palmen, op iedere plek stroom, water en afvoer. Er zijn ruime douches, wasmachines en zelfs een restaurant waar iedere dag een ander menu wordt geserveerd (voor 12 euro). De bakker komt iedere morgen langs. En dan is er zelfs nog een zwembad. En dat allemaal voor maar 12 euro per nacht. Het regent nog steeds modder, echt de camper ziet er niet uit. Gelukkig zien alle andere campers er precies hetzelfde uit, allemaal even vies. Er zijn zelfs al mensen die hun camper proberen schoon te wassen. Onbegonnen werk met deze modderregen.

Wat je al niet kunt kopen bij de Lidl.

Omdat er veel regen verwacht wordt, gaan we op een betaalde camperplaats staan in Mazzaron.

Het is inmiddels gaan regenen, door het Sahara stof is dat modder regen.

De camperplaats waar we staan. Voor 12 euro per nacht heb je hier al het gemak wat je maar kunt wensen.

Zelfs een zwembad.

Staan hier ook veel langkampeerders zoals deze caravan met giga deur.

Donderdag 17 maart 2022 – Mazarron (CC 98168 N 37.58796 W -1.29371) – 0 km

Niet veel te vertellen over deze dag. Veel regen, wel zonder modder  en dus trekt Aad zijn regenpak aan gaat de strijd aan met het Sahara stof. Zelf genieten we van de douches op de camperplaats. Toch weer even lekker om wat langer onder de douche te kunnen staan, ondanks dat ik niet zo’n lange doucher ben.

 

Vrijdag 18 maart 2022 – Mazarron (CC 98168 N 37.58796 W -1.29371) – 0 km

Eindelijk geen regen. Er zijn op de camperplaats was- en droogmachines en daar ga ik vandaag eens gebruik van maken. We kunnen zelfs even buiten zitten vandaag, alhoewel de temperatuur niet echt hoog is. Toch valt er af en toe nog een flinke bui. Het weer in Spanje is echt minder nu. Niets aan te doen dan te wachten tot het beter wordt.

Ons plekje op de camperplaats.

Waar we tot onze verbazing toch nog heel even buiten konden zitten.

Zaterdag 19 maart 2022 – Mazarron (CC 98168 N 37.58796 W -1.29371) – 0 km

De ochtend verloopt zonder regen. We rijden naar Bolnuevo, waar de regen heel bijzondere vormen heeft gemaakt van de zandstenen rotsen. Echt heel bijzonder om te zien. Vooral als de zon er even op schijnt. Daarna rijden we naar een mijn die vlak achter Mazarron ligt. Hier werd zink, lood, aluin, zilver en mineralen gewonnen. De mijnen zijn al sinds 1969 gesloten maar zijn wel vrij toegankelijk voor een bezoek. Op eigen risico dat dan wel weer want er staan nergens hekjes of zo, dus goed opletten waar je loopt. Zeker na alle regen ligt er veel modder. We trekken onze bergschoenen aan en gaan op pad. Wat een mooi gezicht zeg al die verschillende kleuren. Langzaam aan klimmen we steeds hoger en steeds zien we andere verlaten gebouwen en landschappen. Door de regen zijn er grote plassen die helemaal rood kleuren. Het is super stil hier, we zijn de enige die hier lopen. Erg mooi om te zien allemaal en ook erg fijn dat het droog is. Ik ben erg blij dat het ons, ondanks het slechte weer, toch gelukt is om deze beide bezienswaardigheden te bekijken. En zelfs zonder regen! ’s Middags kijken we via het internet van de camperplaats naar de kwalificatie van F1, het seizoen gaat weer beginnen! Het gaat dan ook, voor de verandering, weer eens regenen.

De bijzonder zand rotsen in Bolnuevo.



Overal flinke plassen en heel veel modder door de vele regen die is gevallen.

Dan komt heel even de zon door.

Volgende doel is de mijn bij Mazarron. Het regenwater kleurt hier rood.

Erg bijzonder om hier doorheen te lopen, vooral al die verschillende kleuren.



Mooi toch al die verschillende kleuren?

 

 

 

 

2 opmerkingen:

  1. Ja het weer laat de laatste tijd wel te wensen over. Hebben hier in Portugal week een paar prachtige dagen gehad maar ze geven nu voor een hele week slecht weer op dus maar weer even dubben wat we gaan doen. Gelukkig staan jullie voorlopig prima daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van Aad en balen dat de schotelbouten steeds los gaan.

    Mooie foto's weer.

    Fijne vakantie verder.

    BeantwoordenVerwijderen