zondag 13 maart 2022

REIS PORTUGAL/SPANJE – WEEK 7 – 6 t/m 12 maart 2022

Zondag 6 maart 2022 – Antequera tot Motril (CC 100822 N 36.71571 W -3.54974) – 140 km

Als we wakker is het best koud, we staan natuurlijk ook vrij hoog in de bergen, maar de zon schijnt volop en dan warmt het snel op. We verlaten onze mooie plekje en rijden weer terug naar de kust. Eerst naar Malaga en dan langs de kust tot Motril. Hier een camperplaats waar je 48 uur mag staan. Het is een groot parkeerterrein, er loopt een weg langs en daarachter is het strand. Geen mooi strand, het bestaat uit zwart zand met veel kiezels. Wel mooi zijn de vele palmbomen die hier staan. Op het strand zijn een aantal restaurants die om 1330 uur open gaan. Voordat ze open gaan, staat er al een lange rij mensen te wachten. We zien de hele dag wolken hangen boven de bergen maar gelukkig blijven ze daar hangen en hebben wij zon. Verder is hier eigenlijk niet veel te beleven, geen plekje om te blijven hangen en dus gaan we morgen weer verder.

Ik moet ook nog even iets vertellen over onze schotel. We hebben een schotel met een automatische skew. Dat houdt in dat de stand van de LNB kop vanzelf draait als je heel zuidelijk zit. Maar toen ik gisteren de schotel omhoog deed, kreeg ik een foutmelding dat de skew het niet doet. Wat daar nu weer mee aan de hand is? We proberen wel wat dingen uit, maar het probleem kunnen we niet oplossen. Dus geen t.v. Vind ik erg jammer omdat ik zeker nu graag op de hoogte wordt gehouden van de oorlog in Oekraïne. Morgen maar weer contact opnemen met onze dealer.

We hebben weer een 5 sterren uitzicht vanuit onze camper. Nu op het Alcazaba van Antequera.

Echt een aparte boom midden op de rotonde, de blaadjes zijn gemaakt van gekleurde handjes.

Onderweg.

De camperplaats in Motril, wel uitzicht op zee, maar de camperplaats zelf en de omgeving kan ons niet boeien.

Maar de palmbomen, die blijven toch altijd mooi!

Maandag 7 maart 2022 – Motril tot Embalse de Beznar (CC 54471 N 36.91514 W -3.53758) – 40 km

We gaan weer weg van de kust en na even boodschappen gehaald te hebben, zitten we alweer snel in de bergen. Dat is altijd genieten, voor ons dan in ieder geval. Maar als we bijna bij de plek zijn die we hebben uitgekozen, komt me er toch een partij regen naar beneden vallen! Echt bizar gewoon. We hebben een plek uitgezocht waar we al vaker hebben gestaan, aan een stuwmeer. De neus van de camper richting het stuwmeer en zo hebben we weer een prachtig uitzicht vanuit ons huisje op wielen. De regen wordt nog heviger en het gaat zelfs onweren. Maar alles is van korte duur want een uurtje later schijnt de zon alweer. Niet warm genoeg om buiten te zitten, helaas. Maar wel prima om even te lopen en wat mooie foto’s te nemen. Het probleem met de schotel is nog steeds niet opgelost.


Staan er bij ons in het Westland kassen van glas, hier in Spanje zijn ze altijd van plastic.

Als we bijna bij onze plaats van bestemming aankomen, komt er een flinke bui aan.

Nog een stuwmeer onderweg.

Ons plekje aan het stuwmeer van Beznar.

Het stuwmeer van Beznar, rechts staan de campers.

Stuwmeer van Beznar.

Aad aan het sleutelen aan de schotel. Gelukkig kan hij er zo bij en hebben we geen ladder nodig om erbij te kunnen (die hebben we natuurlijk ook niet).


 

Dinsdag 8 maart 2022 – Embalse de Beznar tot Elche (CC 74445 N 38.18815 W -0.79133) – 375 km

We krijgen het advies om naar een servicepunt van ons merk schotel te gaan. Er zijn er twee, eentje in Marbella en eentje in Elche. Voor Marbella zouden we weer een heel stuk terug moeten rijden en zo valt de keus op Elche. Dan zitten we gelijk aan de oostkant van Spanje, wat ook ons plan was. We rijden over vierbaanswegen en dus zijn die kilometers snel gereden. Eerst langs de Sierra de Nevada waar sneeuw bovenop ligt. Net voorbij Granada komen we het gebied met de vele grotwoningen van Guadix. Echt een apart landschap. Dan komen we in een gebied met heel veel bloeiende amandelbomen en daarna vele sinaasappelbomen. Pas als we aan de oostkant zitten, wordt het landschap saaier. Maar goed, om 6 uur zijn we bij het bedrijf in Elche, Helaas, de komende 3 weken hebben ze geen tijd voor ons. Er zijn veel camperbeurzen en daar schijnen alle monteurs het druk mee te hebben. Balen maar het is niet anders. We rijden een klein stuk van Elche weg naar het natuurpark El Fondo. Bij de ingang van het park is het toegestaan om te overnachten. Wat een rust hier! De stilte doet bijna pijn aan je oren. Een heerlijk plekje!

Onderweg naar de oostkant van Spanje rijden we eerst langs de Sierra Nevada.

Genoeg moois te zien onderweg.

Zoals velden vol met bloeiende amandelbomen.


Zo is ook de reis altijd enorm genieten van al het moois.

De dag eindigt vlakbij Elche op de parkeerplaats bij een natuurpark. Super stil hier.

 

Woensdag 9 maart 2022 – Elche (CC 74445 N 38.18815 W -0.79133) – 0 km

Onze kleindochter Jalyna is vandaag jarig, ze wordt alweer 7 jaar!

De zon schijnt volop, zo is het na een aantal dagen met bewolking en zelfs soms regen, weer volop genieten. Het natuurpark El Fondo omvat veel water- en kweldergebieden. Er zijn verschillende wandelingen door het natuurpark. Met vlonders loop je over het water. Echt super mooi hier. Er zijn heel veel verschillende vogels waaronder ook flamingo’s. Er zijn ook vogelspot plekken waar we een tijdje met de verrekijker naar de verschillende vogels zitten te kijken. Weer terug bij de camper zetten we de stoelen buiten. Lekker in het zonnetje zitten. Heerlijk. Natuurlijk blijven we verzinnen waar het probleem met de schotel door komt. We komen erachter hoe we de automatische skew kunnen uitzetten. Mooi, nu nog met de hand de LNB kop een stukje draaien en dan zouden we beeld moeten hebben. Jammer genoeg lukt dat niet. Ik zeg ‘’zullen we het stekkertje van de skew er weer in doen en het nog eens proberen?’’ Tot onze verbazing geeft hij nu ineens geen foutmelding meer en draait de LNB kop weer. Even later heeft hij ook Astra 3 gevonden. Heel fijn dat het weer werkt maar wat nu het probleem was? Geen idee.

Ons plekje op de parkeerplaats bij natuurpark El Fondo.

Dit natuurpark bestaat voor een groot deel uit water.

Waar we natuurlijk heel veel verschillende watervogels zien.

Het wandelpad loopt over het water, echt leuk gemaakt.


Na het wandelen is het genieten van de zon. Wat is het lekker weer!

 

Donderdag 10 maart 2022 – Elche tot Santa Pola (CC 88849 N 38.22512 W -0.51139) – 35 km

We gaan weg van ons mooie en rustige plekje. We rijden helemaal om het watergebied heen. Overal zien we bossen vol met palmbomen. Wat gaaf! Er zijn ook heel veel kwekerijen met palmbomen en olijfbomen. Zou onze olijfboom hiervandaan komen? Bij een betaalde camperplaats kunnen tegen een kleine betaling onze cassette legen. Water hebben we nog niet nodig. We vullen ook onze LPG tank weer bij en halen even boodschappen. Veel hoge flats hier, echt de typische sfeerloze kustplaatsen die je zo vaak ziet in Spanje. Maar goed wij rijden er doorheen en komen bij de kust waar heel veel plekken zijn waar je kunt staan. Het zijn vrije plekken waar het gedoogd wordt om te staan. We vinden een prima plek direct aan zee. Het is mooi weer en dus snappen jullie vast wel wat we de rest van de dag doen? Helemaal niets, lekker genieten.

Als we verder trekken, rijden we door bossen van palmbomen. Doet ons een beetje denken aan de oases in Marokko.

We vinden een plekje aan zee bij Santa Pola.

Het is ook vandaag lekker weer, waar we ook volop van genieten. Zoals jullie zien, is onze schotel ook weer gemaakt.

 

Vrijdag 11 maart 2022 – Santa Pola (CC 88849 N 38.22512 W -0.51139) – 0 km

Jammer genoeg is het vandaag niet zulk lekker weer. De temperatuur is nog wel goed met 16 graden maar de koude wind zorgt ervoor dat we niet buiten gaan zitten. Ach wij vermaken onszelf ook prima in de camper. We gaan vandaag maar weer eens een keertje uit eten. Op de fiets naar het stadje iets verder langs de kust waar genoeg restaurants zitten. Genoeg keus, we kiezen er maar eentje. Het eten smaakt prima maar het was wel sober, wat patat en vlees. We fietsen weer terug naar de camper waar Aad zijn metaaldetector ophaalt om een stuk verder het strand af te struinen. Ik vermaakt me met mijn diamond painting. De politie reed langs en fotografeerde alle kentekens. Blijkbaar mogen we hier maar 2 dagen staan dus moeten we morgen een nieuw plekje zoeken.

We fietsen een stukje naar het stadje waar we uit eten gaan. Zoals bijna altijd, ook hier veel hoge flats direct aan zee.

Deze stond voor een Italiaans restaurant.

Best leuk fietsen hier. Op de achtergrond het stadje waar we zijn gaan eten.

 

Zaterdag 12 maart 2022 – Santa Pola tot La Azohia (CC 88480 N 37.56305 W -1.17345) – 125 km

Weer een prachtig blauwe lucht vandaag. Snel op pad, verder naar het zuiden. We rijden langs enorme zoutvelden waar heel veel flamingo’s staan. Voorbij Cartagena komen we weer in bergachtig gebied. Mooi hoor! De weg gaat met 10% richting de zee en al snel zijn we bij La Azohia. Hier is een enorm terrein waar het gedoogd wordt dat er campers staan. Er staan best aardig wat campers, maar het is zo groot dat we een goed plekje vinden zonder pal op andere campers te staan. We staan wat hoger op de heuvel zodat we uitzicht hebben op zee. We zijn hier al eens eerder geweest, het blijft een mooi plekje. We genieten de hele dag van het lekkere zonnetje. Tegen het eind van de middag lopen we langs de baai naar het haventje. Als we weer terug lopen verwennen we onszelf op sangria bij een barretje. Genieten hoor. Ik blij het maar zeggen, maar we genieten echt volop. Wat ook wel weer een dubbel gevoel geeft met de ellende die in Oekraïne aan de gang is. Dat is en blijft zo verschrikkelijk. Zo erg, zo erg. Ik heb er geen woorden voor. Hoe gaat dit aflopen? Wanneer gaan wij (het Westen) ze helpen?

Van de politie mogen we maar 2 dagen hier staan en dus gaan we weer verder.

Ook nu zien we onderweg weer enorme zoutbergen.

En een typische Spaanse molen.

Voorbij Cartagena komen we weer in bergachtig gebied.

En dan dalen we met 10% af naar de zee.

Waar we bij La Azohia een prima plek vinden op een groot terrein.

Er staan genoeg campers, maar er is ruimte genoeg om niet bovenop elkaar te staan.

Genieten van het mooie weer en bijna jarig!

Natuurlijk lopen we ook vandaag onze kilometers.

Die wandeling eindigt met Sangria. Lekker!

 

 

5 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat je zo'n stuk door moest rijden voor het servicepunt, die jullie niet hielpen. Had je die grotwoningen al eens gezien? Als jullie nog iets verder omhoog rijden langs de kust kom je vanzelf bij Denia en kan je zwaaien naar mijn broer en schoonzus op hun berg in Pego. Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blijft af en toe een gedoe met die schotels. Maar voor de rest gewoon blijven genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat de schotel het weer doet.
    En dat jullie ook zo lekker genieten.
    De oorlog geeft wel een nare bijsmaak, wat willen we toch graag dat die over is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een verhaal weer en mooie foto's
    Groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik lees weer met heel veel plezier, en een beetje gezonde jalouzie, jullie reiservaringen. Helaas kunnen wij nog niet op reis.
    Zoeken jullie de plekjes met de app van CamperContact of Park4Night?
    Ik wens jullie heel veel plezier en veilige kilometers!
    Groet,
    Gerard.

    BeantwoordenVerwijderen