dinsdag 7 juli 2020

REIS DUITSLAND – WEEK 2 – 7 t/m 13 juli 2020

Dinsdag 7 juli 2020 – St Aldegund tot Kinheim (CC 897 N 49.97214 E 7.05704) – 37 km

Het is echt wel een mooie plek in St. Aldegund maar we storen ons toch te erg aan het geluid van de doorgaande weg die vlak langs de camperplaats loopt. Ach er zijn zoveel prachtige camperplaatsen langs de Moezel, on route maar weer. De route brengt ons ook hogerop de heuvels en zo hebben we een erg mooi uitzicht over de Moezel. Wat is dit toch een mooi gebied. In Kinheim vinden we een erg mooie camperplaats. Het is super rustig hier, geen treinen, geen doorgaande weg. De camperplaats is mega groot, wij vinden een plekje direct aan de Moezel. Het is 22 graden, we doen niet veel, een beetje lummelen, kijken naar de vele boten die voor onze neus voorbij varen. Alhoewel Aad is nog wel even actief want hij gaat de bedrading van de achterlichten nog eens nakijken. Er was weer een stekker geoxideerd. Nu is alles weer prima in orde.

Rijden langs de Moezel.



Mooi uitzicht over een bocht in de Moezel.

Af en toe rijden we door een dorpje.

Vanaf ons plekje op de camperplaats in Kinheim uitzicht op de Moezel.

En aan de andere kant het wijndorp Kinheim.

Woensdag 8 juli 2020 – Kinheim (CC 897 N 49.97214 E 7.05704)

Het is een heel ander gezicht vandaag, want het is bewolkt. We gaan vandaag maar eens weer een stuk lopen. Als we over de brug lopen, hebben we een mooi uitzicht over de camperplaats. Aan de overkant van de Moezel lopen we naar de volgende brug. Het dorpje waar we doorheen lopen is erg stil, geen mens te zien. Ook hier is een camperplaats. We gaan weer de brug over en lopen zo weer terug naar Kinheim. Heel af en toe valt er een spatje regen maar niets iets waar je echt nat van kunt worden. Wij vinden het net te fris met 17 graden om buiten te zitten. Dus pak ik mijn bullet journal spullen en ga daar heerlijk mee aan de slag. Aad leeft zich uit met klei.

Uitzicht over de Moezel bij Kinheim.

De camperplaats bij Kinheim, wij staan helemaal vooral.

Donderdag 9 juli 2020 – Kinheim tot Brauneberg (CC 8775 N 49.90594 E 6.97716) – 22 km

We trekken weer ietsje verder langs de Moezel. We gaan naar de camperplaats in Brauneberg. Deze camperplaats ligt wat hoger op de heuvel met nog steeds het mooie uitzicht op de Moezel. De prijs van € 10,= per nacht inclusief stroom is echt goedkoop. De plekken zijn afgescheiden met lage heggetjes. Het is flink warm vandaag met 28 graden. Als we net zijn geïnstalleerd zien we een wespennest in het heggetje voor ons. Oeps dat is niet fijn. Gelukkig zijn er nog vrije plekken en dus draaien we de luifel weer in, stroomkabel eraf, keggen onder de wielen uit en hup naar een ander plekje. Zonder wespen om ons heen, zit het toch een stuk rustiger. Het is echt een heel warme zomerdag. Aad gaat nog even naar de bakker en haalt daar heerlijk aardbeiengebak. We maken ons het erg gemakkelijk met het avondeten we halen eten bij een kebab zaakje. Iemand van de gemeente komt ’s avonds het geld ophalen, ze is helemaal ingepakt met handschoenen, mondkapje en zonnebril. Ze vindt dat ik eigenlijk ook een mondkapje op moet als ik met haar praat. Wat is zwaar overdreven vind, we staan gewoon in de buitenlucht. We zitten tot heel laat buiten te genieten van de mooie zomderavond.

We rijden een stukje langs de Moezel.

Tot het dorpje Brauneberg, hier is een camperplaats wat hoger op de heuvels.

Iedere camper heeft zijn eigen plekje zodat iedereen kan genieten van het mooie uitzicht.

We verwennen onszelf.


Vrijdag 10 juli 2020 – Brauneberg (CC 8775 N 49.90594 E 6.97716)

Vandaag is het gelukkig een stuk minder warm. Erg prettig want we stappen op de fiets, op naar Bernkastel Kuess. Het is een erg mooie fietstocht vlak langs de Moezel. Dat is de reden dat ik het zo leuk vind hier bij de Moezel, altijd een mooi fietspad langs de rivier. De drukte in het toeristische stadje Bernkastel Kuess valt gelukkig nogal mee. We zijn hier al zo vaak geweest, maar het verveelt ons nooit. Gewoon een prachtig stadje. We slenteren er doorheen, kopen een braadworst en een ijsje en stappen dan weer op de fiets. Er hangt een flinke donkere wolk dus trappen we lekker door. Net voor we bij de camper komen, begint het flink te regenen. Maar ach we zijn er bijna.

Met een kleine 10 km fietsen zitten we in het altijd mooie Bernkastel Kuess.





Als we terug fietsen moeten we een beetje doortrappen want er hangt een flinke regenwolk.

Zaterdag 11 juli 2020 – Brauneberg (CC 8775 N 49.90594 E 6.97716)

De zon schijnt weer, we pakken onze fietsen om naar een supermarkt 4 km verderop te rijden. Boodschappen doen met mondkapje, het blijft apart, maar moet zeggen, het went ook snel. Weer terug bij de camper was ik even een paar bloesjes en t-shirts uit. Zo nu hebben we zeker genoeg tot we weer thuis zijn. ’s Middags fiets ik nog een stuk langs de Moezel. Ik geniet enorm van deze fietstochtjes. Het is hier zo mooi, fietspad loopt vlak langs de Moezel, steeds weer uitzicht op dorpjes aan de overkant of op de heuvels vol met druivenstruiken. Weer bij de camper vertel ik Aad dat ik veel kersenbomen vol met rode kersen ben tegengekomen. Dat wil Aad natuurlijk zien en samen fietsen we weer terug. Met een bakje vol kersen is Aad helemaal blij en gaan we weer terug naar de camper. Wat een heerlijk weer vandaag. Ons plan was om morgen naar Saarburg te gaan maar we besluiten om toch nog een plekje aan de Moezel te zoeken.

De zon schijnt weer volop, dus was ik even wat bloesjes en t-shirts.

De camperplaats gezien vanaf het fietspad wat langs de Moezel loopt.

Natuurlijk fiets je overal langs de druivenstruiken.

Langs het fietspad ook een veld vol met kersenbomen.

 


Zondag 12 juli 2020 – Brauneberg tot Trittenheim (CC 956 N 49.82431 E 6.90299) – 20 km

In de middag vertrekken we van ons mooie plekje in Brauneberg. Erg klein ritje vandaag want Trittenheim ligt maar 20 km verder. Hier is een vrij grote camperplaats en hij staat best nog vol. Maar gelukkig vinden we toch een mooi plekje met, alweer, direct uitzicht op de Moezel. De plekken zijn hier wel wat krapper, je staat wel erg dicht op je buren. Maar het uitzicht op de Moezel en daarachter de heuvels met druivenstruiken maken alles goed. En voor € 7,50 per nacht kun je jezelf ook niet beklagen vinden wij. Het is behoorlijk warm met 26 graden, luifel uit, screendoek erbij en zo kunnen we het prima uithouden.

De camperplaats in Trittenheim staat behoorlijk vol.

Ons uitzicht op de Moezel met daarachter de heuvels met druivenstruiken.

En natuurlijk naar de boten die af en toe langs varen.

Maandag 13 juli 2020 – Trittenheim (CC 956 N 49.82431 E 6.90299)

Ook vandaag 26 graden. ’s Ochtens stappen we op de fiets om een stuk langs de Moezel te fietsen. Nog even genieten van dit prachtige gebied. We waren 2 jaar geleden ook al aan de Moezel maar toen was het met 36 graden veel te warm om op te fiets te gaan zitten. Nee, dan is het nu veel meer genieten. ’s Middags komt ook hier een ijswagen langs. Dat gaat er prima in met deze warmte!

We gaan een stuk langs de Moezel fietsen.

De Moezel bij Trittenheim, links is de camperplaats.

Aan de overkant de camperplaats.

Altijd mooie fietspaden langs de Moezel.





Op bijna alle camperplaatsen langs de Moezel komt 's middags een ijswagen langs.
 



1 opmerking:

  1. Helemaal eens dat het een mooi gebied is dat niet snel verveeld.
    Heerlijk om daar te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen