vrijdag 21 juni 2024

REIS DENEMARKEN/DUITSLAND – WEEK 3 – 15 t/m 20 juni 2024

Zaterdag 15 juni 2024 – Hoxter (PN 14222 N 51.773701 E 9.38725) – 0 km

We lopen weer naar het stadje. Vandaag is er markt en het is gezellig druk. We genieten van de drukte, kopen nog wat leuke spulletjes bij een winkel die Depot heet. Als Aad een broodje braadworst op heeft, gaan we weer terug naar de camper waar we de hele middag lekker buiten kunnen zitten.

Het mooie Hoxter.

Zondag 16 juni 2024 – Hoxter tot Hann. Münden (PN 11173 N 51.420101 E 9.64858) – 60 km

We trekken weer een klein stukje verder langs de Weser. Het is een mooie route met afwisselend bos en akkervelden. In Hann. Münden is op de parkeerplaats een aparte ruimte voor camper. Voor 7,20 mag je hier een nacht staan. De parkeerplaats is niets bijzonders maar daar komen we ook niet voor. We komen voor het prachtige stadje waar we al eens eerder zijn geweest. We vonden het toen zo mooi, dat we het nog een tweede keer wilden bezoeken. Vanaf de parkeerplaats kom je met een houten brug in het stadje. Hier komen drie rivieren samen: de Weser, de Fulda en de Werra. Binnen de oude stadsmuren staan heel veel prachtige vakwerkhuizen. Er is ook een prachtig raadshuis waar 3 x per dag een carillon speelt. Als het carillon speelt, zie je ook allerlei voorwerpen uit het raadshuis naar buiten komen. We slenteren door het mooie stadje en genieten van alle prachtige gevels. Echt een aanrader dit stadje. Weer terug op de parkeerplaats, worden we aangesproken door 2 Nederlandse stellen die heel benieuwd zijn naar onze camper. Ze zijn helemaal enthousiast over de aparte indeling, de vele ruimte en dat met een camper die maar 6,60 meter lang is. Altijd leuk om te horen.

Het volgende mooie stadje: Hann. Munden.

Vanaf de parkeerplaats loop je over deze houten brug naar het stadje.

Het mooie stadhuis van Hann. Munden.




Hann. Munden ligt aan drie rivieren, de Weser, de Fulda en de Werra.

 

Maandag 17 juni 2024 – Hann. Münden tot Stadtlohn (PN 182917 N 51.996852 E 6.926919) – 280 km

We rijden vandaag een flink stuk tot vlakbij Nederland. Het gaat bijna allemaal over snelwegen wat natuurlijk lekker op schiet. Omdat we morgen naar Obelink in Winterswijk willen, stoppen we in Stadtlohn, vlakbij de Nederlandse grens. De camperplaats is niets bijzonders maar je staat hier gratis dus prima voor ons doel. Het is lekker weer en zo kunnen we ook vandaag weer lekker buiten zitten. Wat een verschil met het begin van onze reis. Dit is veel en veel beter.

De camperplaats in Stadtlohn. Niets bijzonders maar gratis en niet ver van Obelink in Winterswijk.

's Avonds maak ik weer een gezonde groente taart.

 

Dinsdag 18 juni 2024 – Stadtlohn via Winterswijk naar Tolkamer (PN 25048 N 51.8512996 E 6.09916) – 70 km

We zijn al snel bij Obelink in Winterswijk. Wat een heerlijke kampeerwinkel is dit toch. Als we alles hebben gevonden waar we naar op zoek waren, rijden we naar Tolkamer. Door de stromende regen, ja alweer regen. We zouden er bijna aan gewend raken. Maar de plek bij Tolkamer is ook bij regen een erg leuke plaats om te staan. Want je kijkt uit over de Rijn waar elke dag zo’n 600 schepen voorbij varen. Genoeg te zien dus. Je betaalt hier 11,10 per nacht. Sta je hier 5 nachten, dan mag je 1 nacht gratis staan. Tot onze verbazing krijgen we ’s avonds wel een prachtige zonsondergang. Dat terwijl het nog steeds regent.

Na Obelink in Winterswijk rijden we naar Tolkamer aan de Rijn. Ondanks de regen krijgen we toch nog een mooie zonsondergang.

 

Woensdag 19 juni 2024 – Tolkamer (PN 25048 N 51.8512996 E 6.09916) – 0 km

Vandaag zon! We lopen even naar de supermarkt om weer wat groente en fruit te halen. Daarna is het genieten, genieten en nog een keer genieten van het mooie weer. Kijken naar de vele boten. Af en toe komt er een boot aanleggen bij het autosteiger om een auto van of aan boord te hijsen. Genoeg te zien.

Bij de camperplaats in Tolkamer is een autosteiger. Hier is weer een schip aangelegd om een auto aan land te zetten.

Daar gaat ie.

We zijn al vaker hier geweest en voor ons een plek om steeds weer terug te komen. Prachtige omgeving en vooral het uitzicht op de vele boten maakt het een topplaats.

En maar weer een gezonde lunch.

Donderdag 20 juni 2024 – Tolkamer tot huis – 180 km

Ja hoor, ook vandaag wordt er weer regen verwacht. Wij hebben besloten om naar huis te gaan. Ondanks dat we nog geen 3 weken zijn weggeweest, voelt het alsof we veel langer weg zijn. Veel regen gehad, vooral Denemarken was kwa weer een ramp. Gewoon jammer dat de maand juni dit jaar zo in het water is gevallen in bijna heel Europa. We hebben in Duitsland dan nog best aardig weer gehad. Nu weer naar huis, ook fijn.

 

6 opmerkingen:

  1. Wijs dat jullie zijn uitgeweken naar Duitsland en welkom terug weer: Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lia van Wingerden-Been21 juni 2024 om 10:28

    En dan is het prima toch, lekker weg geweest en weer heerlijk thuis komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gerrit en Sandra21 juni 2024 om 12:32

    Toch lekker nog kunnen genieten van de zon en nu maar genieten van de zon in je eigen tuin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben ook weer genoten van jullie korte reis! Laten we hopen dat de 🌞zich hier ook wat meer laat zien! 💋💋Tom en Len

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat het zo moest lopen groetjes Verie en Arie 😘

    BeantwoordenVerwijderen