vrijdag 23 februari 2024

REIS SPANJE – WEEK 3 – 17 t/m 23 februari 2024

Zaterdag 17 februari 2024 – Vilanova d’Alcolea tot Castellon (CC 48884 N 39.97979 E 0.02292) – 50 km

Als de toilet cassette en het vuil water zijn geleegd en de schoonwatertank weer vol zit, vertrekken we. Ook vandaag een kleine rit van 50 km. Op naar Castellon. Hier zijn 2 camperplaatsen. Eentje bij een klein vliegveld en een officiële. Beide camperplaatsen aan zee en op beide camperplaatsen hebben we al vaker gestaan. Die bij het vliegveld vinden we wat minder omdat mensen daar heel erg gefocust zijn om hun eigen plekje zo groot mogelijk te houden. Op de andere plek zijn de plaatsen afgebakend. Nadeel is dat je hier wel erg dicht op elkaar staat, maar deze heeft wel onze voorkeur. Het is nog vroeg als we aankomen en er zijn nog genoeg plekken vrij. De zon zorgt ervoor dat de laatste bewolking al snel is verdwenen en dan is het echt heerlijk weer met 19 graden. Behalve het enorme zandstrand is hier ook een groot park met palmbomen. Het is druk met Spanjaarden die, zoals altijd, lekker aan de wandel zijn. In het park zit een hamburgertent waar we vorig jaar erg lekkere kippenpootjes hebben gegeten en ja, dat gaan we natuurlijk vandaag ook weer doen. Gelukkig smaken ze nog net zo lekker. Weer terug bij de camper gaan de stoelen naar buiten en genieten we van de zon. We hebben nog een gezellig kletspraatje met en andere Nederlandse camperaar. Altijd leuk om elkaars ervaringen te horen. Zo kabbelt de dag voorbij. Aad gaat af en toe het strand op met zijn metaaldetector. De schat van vandaag is 1 euro.

Even wandelen op het strand van Castellon waar het eerst nog bewolkt is.

De camperplaats in Castellon. Zoals je ziet, staat het goed vol.

Langs het strand is een enorm park.

 

Zondag 18 en maandag 19 februari 2024 – Castellon (CC 48884 N 39.97979 E 0.02292) – 0 km

Twee dagen met weinig actie. Beetje wandelen langs de zee, veel buiten zitten in de zon. Niets te klagen, veel te genieten.

Het strand van Castellon.

Achter het strand het enorme park met de vele palmbomen.

Lekker genieten van het zonnetje.

 

Dinsdag 20 februari 2024 – Castellon tot Almenara (PN 23920 N 39.745838 W 0.173586) – 45 km

Tijd om weer een stukje verder te trekken. Want dat is wat wij zo fijn vinden aan het reizen met de camper. Ook al ga je maar een kleine stukje verder, zoals wij vandaag doen, je hebt weer een heel ander uitzicht. Andere plek, nieuwe dingen om te ontdekken. We rijden langs La Vall d’Uixo waar grotten zijn waar je met een bootje over een ondergrondse rivier kunt varen. We twijfelen nog even of we ze gaan bezoeken maar vinden toch dat we genoeg grotten hebben gezien en rijden verder. Hier aan de kust zijn heel veel vrije camperplekken. Wij kiezen voor een grote parkeerplaats aan zee. Aan de ene kant is het stadje en aan de andere kant een natuurgebied. In dat natuurgebied zijn ook een aantal mooie plekken waar je vrij kunt staan. We twijfelen nog even of we de camper daar zullen zetten maar, nee, we staan hier ook goed. Er staan maar een aantal andere campers, dus we hebben lekker alle ruimte. En jongens, wat is het toch fantastisch heerlijk weer. Wat is dit toch GENIETEN. We wandelen wat maar ik moet bekennen dat we verder heel weinig gedaan hebben.

 
Wij staan op deze grote parkeerplaats bij Almenara.

 

In het natuurgebied zijn ook een aantal plekken waar campers staan.

 

De boulevard van Almenara.



De parkeerplaats bij Almenara waar wij staan.


Zoals vaak in Spanje, weer een prachtige zonsondergang.

Woensdag 21 februari 2024 – Almenara (PN 23920 N 39.745838 W 0.173586) – 0 km

Langs deze kust loopt een wandel/fietspad die soms over de betegelde boulevard en soms over een houten pad gaat. Wij fietsen het pad af en zien op verschillende plekken campers staan. Dat zijn dan plekken waar je geen stoeltje buiten mag zetten. Hier zouden we toch niet willen staan, het is veel te mooi weer om de hele dag in de camper te blijven zitten. Nee we zijn blij met ons plekje en genieten volop van, alweer, een mooie dag.


Het strand van Almenara.

Ook hier een boulevard met mooie kleine huisjes die zo aan de boulevard liggen. Je zult zo'n huisje maar hebben.

Even pauze tijdens onze fietstocht.

Donderdag 22 februari 2024 – Almenara tot El Puig (CC 107448 N 39.57372 W 0.27860) – 30 km

We zoeken een volgend plekje op, het is maar weer een klein stukje met 30 km. Onderweg komen we een tankstation tegen waar we onze LPG tanks weer kunnen vullen. Erg prettig want de eerste was al een tijdje leeg. In El Puig zijn twee plekken, eentje waar ook een sani station bij zit maar wij kiezen voor de andere omdat hier wat meer ruimte is. En ruimte is hier zeker! Ondanks dat er al heel veel campers staan, is er nog voldoende plek om lekker ‘vrij’ te kunnen staan. We staan nu wel aan weerskanten tussen bebouwing. Ook hier loopt langs de zee een ruime boulevard. Vandaag is het echt heel warm met 23 graden, dus kiezen we de schaduw op. In de middag steekt er een harde wind op en is het een tijdje bewolkt. Die wolken zijn meestal ook weer snel weg en zo ook vandaag want we krijgen weer een prachtige zonsondergang.

De enorme parkeerplaats bij El Puig.

Ook hier een boulevard.

Er staan hier wel 30 campers maar er is zoveel plaats dat je totaal niet bovenop elkaar staan.

Vrijdag 23 februari 2024 – El Puig (CC 107448 N 39.57372 W 0.27860) – 0 km

Het is zo’n fijne plek dat we hebben besloten om hier nog even te blijven. Aangezien de cassette van het toilet vol is, rijden we wel even naar de loosplek. We zien op veel andere parkeerplaatsen overal campers staan. De camperplaats bij de loosplek krijgt niet de schoonheidsprijs, je staat hier echt pal op elkaar. Maar fijn dat we ons toilet kunnen legen. Iets verder zit een supermarkt en zo hebben we weer genoeg boodschappen om het een paar dagen uit te kunnen houden. We rijden weer terug naar de enorme parkeerplaats aan zee. Aad heeft gelijk weer een praatje met een Nederlandse buurman. We leren dat hij en zijn vrouw 86 en 83 jaar oud zijn. Hopelijk kunnen wij op die leeftijd ook nog zo lekker rondtoeren met de camper! Er staat nog steeds een flink harde wind maar in de zon is het genieten en zo krijgen we ongemerkt al een aardig kleurtje.

Inmiddels is het ook al het einde van de derde week. We houden ons, tot nu toe, aardig aan de planning van rustig aan doen. Lekker overal een tijdje blijven staan. Dat komt natuurlijk ook omdat het erg lekker weer is. Maar het relaxte leventje zo, bevalt ons heel erg goed.



El Puig.

Aad heeft al lekker veel bij elkaar geknutseld.

En mijn Mochilas tas schiet ook al aardig op.

 

 

 

 

5 opmerkingen:

  1. Lia van Wingerden-Been23 februari 2024 om 11:25

    Lekker genieten en freubelen👍

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat jullie nog meer hobby s hebben, vervelen is er niet bij! Mooi om te zien. Gr. Tom en Len

      Verwijderen
  2. Ik wist niet dat ik zo'n creatieve broer had,leuk hoor !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is het toch genieten hè zo heerlijk met je camper rondtoeren. Nog 6 werken en dan kunnen wij hopelijk ook weer gaan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen