woensdag 10 augustus 2022

2022 ZOMER

Donderdag 28 juni en vrijdag 29 juni 2022 – Enschede

We zijn nog maar net terug van onze Portugal/Spanje reis of we gaan alweer op pad. Nee niet omdat we ons huis alweer zat zijn, we moeten vrijdagochtend bij onze dealer Benica in Enschede zijn. Op donderdag rijden we alvast richting het oosten en gaan naar Obelink in Winterswijk. Nog nooit geweest en jeetje wat is dit een enorm grote winkel. Een soort Ikea voor kampeerders. Als we klaar zijn met shoppen, rijden we naar het Diekman stadion in Enschede waar we overnachten. Vrijdag wordt er naar de schotel gekeken maar het probleem wordt, helaas, niet opgelost. Benica gaat contact opnemen met de importeur om samen te bedenken hoe het opgelost kan worden.

 

Maandag 23 t/m donderdag 26 juni 2022 – Nijkerk en Exloo

Ja als dan één van de kinderen naar het verre Exloo verhuist, gaan we natuurlijk een paar dagen helpen. We gaan er mer de camper naar toe. Het is een flink eind rijden naar Exloo maar we stoppen onderweg bij San en Ger in Nijkerk om lekker even bij te kletsen. Dan gaat het weer verder naar Exloo. Leuk om het nieuwe huis te zien, er moet nog veel gebeuren dus we kunnen ons hart ophalen. Maar daarnaast is er natuurlijk ook genoeg tijd voor gezelligheid met Patrick, Linda en de kleine Daniël.

 

De camper kan prima op de oprit staan.

Zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 – Hellevoetsluis

Een proefweekend. Kijken hoe het gaat als we met 4 personen in de camper slapen. Onze kleinkinderen Tygo en Fay zijn onze proefkonijnen. We gaan naar camping Weergors in Hellevoetsluis. Niet zo ver rijden dus. Het is mooi weer en we hebben het erg gezellig met elkaar. ’s Avonds is het tijd om een dubbel stapelbed te creëren. Dat klinkt ingewikkeld maar het is gewoon de tafel laten zakken, kussens erop en klaar is het bed. Tygo en Fay slapen onderin en wij boven. Het ging prima, iedereen heeft genoeg ruimte. Enige klacht die er was van Tygo en Fay: het snurken van opa en oma! Hmmm ik dacht toch echt dat ik niet snurkte.

De volgende dag rijden we naar het strand waar we ons de rest van de dag vermaken. Na het avondeten is het toch echt weer tijd om naar huis te rijden.

Op camping 't Weergors in Hellevoetsluis.

Even testen of een vierpersoonsstapel bed gaat lukken.

Met zijn vieren slapen lukt prima, maar wat zien we naar beneden bungelen?

 

Maandag 20 t/m zaterdag 25 juni 2022 – Enschede en verder

We gaan weer richting Enschede want er zijn nieuwe onderdelen voor onze schotel waarmee het probleem opgelost zou moeten zijn. Ze zijn er de hele middag mee bezig en alles wordt vervangen. Groot is de teleurstelling dan ook als dezelfde foutmelding er nog steeds is. Enige waar het nog aan zou kunnen liggen is een kabelbreuk. En laat dat nu net het enige onderdeel zijn wat ze niet hebben gekregen. Dat wordt in de toekomst weer een rit naar Enschede. Wel zijn er wat andere kleine dingen vervangen en gemaakt. Allemaal onder garantie. De volgende morgen brengen we de camper bij een spuiterij waar de camperdeur wordt overgespoten (er zat een gekke gele vlek in). En zo overnachten we weer bij het Diekman stadion om de volgende morgen de camper vroeg naar de spuiterij te rijden. Terwijl ze bezig zijn, gaan wij op de fiets naar Enschede. Dat heeft een verrassend leuk centrum. Om twaalf uur de camper klaar en rijden we naar Vreden, net over de grens in Duitsland. Deze camperplaats ligt bij een grote kloosterkerk maar ook bij een meertje met flamingo’s, erg leuk.

Als we weer verder trekken, rijden we toch weer naar Obelink in Winterswijk om nog wat kampeerspullen te kopen. Geen verkeerde keuze want het is erg warm vandaag en dan is het geen straf om in een winkel met airco te lopen. Maar op gegeven moment zijn we toch echt klaar en is het tijd om verder te trekken. Snel de airco aan in de camper, op naar Rhede. Hier vinden we een plekje onder de bomen waar we erg blij mee zijn met deze warmte. De volgende dag is het gelukkig koeler en rijden we naar Kleve, waar we bij het treinstation gaan staan. Kleve is altijd leuk om doorheen te lopen, we kopen drogisterij spullen die in Duitsland een stuk goedkoper zijn. ’s Avonds verwennen we onszelf met een etentje bij een Griek. Jammie!!! De volgende dag gaan we weer naar huis.

De camperplaats in Vrede, net over de grens in Duitsland.

Net achter de camperplaats een meertje met flamingo's.

Maar ook een enorme kloosterkerk, enige wat is overgebleven van een klooster wat hier heeft gestaan.

De camperplaats in Rhede waar we heel blij zijn dat we onder de bomen kunnen staan want jeetje wat is het warm vandaag.

Onze laatste stop is in Kleve waar we onszelf trakteren op een etentje bij de Griek.

 

Woensdag 20 t/m vrijdag 22 juli 2022 – Camping Port Zelande Brouwersdam

Samen met Katja, Michiel, Tygo en Fay gaan we een paar dagen naar de camping van Port Zelande. Wij vertrekken op woensdag heel vroeg waardoor we nog een fijne plek direct bij het strand kunnen bemachtigen. Wel jammer dat het, na al die weken prachtig weer, nu ineens wat minder is. Het is zelfs te koud om buiten te zitten. Als Katja en Michiel komen, gaan we dan ook maar snel naar camping. De tent opzetten gaat toch weer snel, ondanks dat het al even geleden is dat we dat gedaan hebben. Luchtbedden, slaapzakken en tassen erin en ons kamp is klaar. Na het eten is er nog net tijd genoeg om een uurtje te zwemmen in het subtropische zwembad. De volgende dag is het jammer genoeg echt een mindere zomerdag met veel miezer regen. Maar ondanks dat vermaken we ons prima. Fijn dat we op deze camping staan, want in het centrum is altijd genoeg te doen. Natuurlijk gaan we ook weer zwemmen. Vrijdag wordt alles weer ingepakt, dan voor de laatste keer naar het lekker zwembad. Het weer is gelukkig ook opgeknapt. De rest van de dag brengen we door aan de Brouwersdam. Zo hebben we, ondanks het mindere weer, toch een aantal leuke dagen gehad.

Wij gaan heel vroeg naar de Brouwersdam.

Nog lekker rustig op dit vroege tijdstip.

Even naar de zee, maar met eb is die wel heel ver weg.

Kamp opbouwen op camping Port Zelande.

Alles is snel opgezet, we passen net op het plekje.

Ook met elkaar in de camper eten, lukt prima.

Maandag 25 juli 2022 – Enschede

Weer een trip naar Enschede. Er ligt een hele nieuwe schotel op ons te wachten. Gelukkig werkt deze wel en is ons schotel probleem eindelijk opgelost!

 

Zaterdag 30 juli 2022 – Brouwersdam

We staan weer vroeg op voor een dagje Brouwersdam. Dimitri, Laressa, Jente en Kyra komen ook. Het is prima weer en kunnen we allemaal lekker genieten van het strand. Voor Luna, hun kleine hondje, is helemaal blij met het graven en rennen in het zand.

Jente, Kyra en Luna op de Brouwersdam.

Aad en Dimitri zijn (rechts) bezig met de metaaldetector.

Zondag 7 t/m 8 augustus 2022 – Enschede

We gaan toch nog een keertje naar Enschede om een Maxxfan in te laten bouwen. Die zat ook in onze vorige camper en we dachten eigenlijk dat er niet genoeg ruimte was om hem in deze te laten installeren. Maar dat kan toch en zo rijden we op zondag weer de, inmiddels vertrouwde route naar Enschede. Maandag morgen worden we als eerste geholpen en na een paar uurtjes werk, zit hij ingebouwd. Echt ideaal zo'n Maxxfan, hij verbruikt heel weinig stroom en je kunt lucht naar buiten (als je aan het koken bent) of naar binnen (als het 's avonds afkoelt) laten blazen. Erg blij dat het nog voor onze Griekenland reis ingebouwd kon worden.

Een gat erbij voor de Maxxfan.

 

 

 

 

3 opmerkingen:

  1. Lia van Wingerden-Been10 augustus 2022 om 22:17

    Wat leuk om de zomerblogs te lezen en wat fijn dat jullie schotel nu eindelijk werkt.
    Heb een goede vakantie straks in Griekenland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was weer een drukke zomer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, heel wat tripjes naar Enschede. Maar inderdaad fijn dat de schotel vervangen is en jullie de fan hebben laten installeren. Op naar Griekenland: Wilma

    BeantwoordenVerwijderen