zaterdag 22 januari 2022

2022 REIS PORTUGAL/SPANJE – VOORBEREIDING

Na de bijna drie maanden thuis kijken we weer uit naar onze volgende reis. De corona booster zit in onze lijven, QR code staat op de telefoons dus niets houdt ons meer tegen voor een volgende lange trip.

Nu moeten jullie niet denken dat we het thuis niet prettig hebben. Nee hoor, we genieten volop van ons mooie nieuwe huis en natuurlijk van de kinderen en kleinkinderen om ons heen. De feestdagen waren, ondanks corona, heel bijzonder voor ons omdat we al onze kinderen en kleinkinderen hebben gezien. Niet tegelijkertijd want dan zouden we met een ploeg van 22 personen zijn. Maar gewoon iedereen gezien te hebben op deze speciale dagen, daar worden deze opa en oma heel blij van.

 

Afgelopen maandag onze camper weer uit de stalling gehaald. Omdat de camper bij ons nieuwe huis niet voor de deur kan staan, zijn we naar Katja en Michiel gereden waar we hem hebben gewassen en flink in de nano coating hebben gezet. Een heel karwei, zeker voor ons oudjes, maar het is gelukt.

 

Op donderdag naar Zizo in Dordrecht gereden waar we het Tank O-3 systeem hebben laten inbouwen in onze watertank. Dit systeem zorgt ervoor dat je altijd fris en schoon drinkwater hebt, ook al is het water wat je tankt wat minder van smaak. Dat het ook nog eens de leidingen schoon houdt, is ook erg prettig. Was wel even een uitgave maar nu hoeven we niet meer met flessen drinkwater te slepen.

 

Verder heb ik maandag ook de ferry naar Griekenland geboekt. Half augustus heen en eind oktober weer terug. Ongelofelijk dat het al 6 jaar geleden is dat we in ons favoriete camperland zijn geweest. Snap ik helemaal niets van. Maar gelukkig gaat het dan dit jaar wel gebeuren. Althans het staat geboekt, buiten al het andere wat op je pad kunt komen, weet je met corona al helemaal niet meer wat je kunt plannen.

 

Maar dus nu eerst op naar Portugal en Spanje. De route is globaal gemaakt, wat natuurlijk alleen maar een leidraad is. Dat maakt het reizen met een camper zo heerlijk, die vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. We hebben er zin in, op naar de zon!

 

3 opmerkingen: