zaterdag 30 oktober 2021

REIS FRANKRIJK – WEEK 1 t/m 4 – 3 t/m 30 oktober 2021

Zondag 3 oktober 2021 – Rotterdam tot Commercy (CC 12218 N 48.76392 E 5.5957) – 485 km

We gaan vertrekken. Eigenlijk was het plan om een lange trip naar Griekenland te maken maar we vinden 4 weken van huis deze keer genoeg. Dus is onze keus deze keer op Frankrijk gevallen. We hopen wel op goed weer dus wellicht rijden we door tot aan de Middellandse zee. We gaan het zien.

We vertrekken met regen en dat is wat we de hele trip blijven houden. Wat kan er veel water vallen. In België hebben ze nog nooit van Zoab asfalt gehoord en zo lijkt het alsof we door een rivier rijden. Dan ook nog heel veel aquaplanning erbij. Nee het rijdt niet prettig. Toch kiezen we ervoor om vandaag flink wat kilometers te maken zodat we al gelijk een stukje zuidelijker zitten.

In Luxemburg even tanken en dan doorrijden tot aan Commercy. Er zijn 4 plekjes en ze zijn zo lief om het vierde plekje voor ons vrij te houden. We hebben weer geluk, want net na ons komen nog een aantal campers aanrijden. Onze mooie nieuwe camper zit onder de modder, hij ziet er echt niet uit! Als het tegen 6 uur droog is, lopen we even het stadje in. Veel stelt het allemaal niet voor. Gelukkig zit er wel een pizzeria, dat wordt niet koken vanavond! Beter! De pizza smaakt ook nog eens prima en zo zit onze eerste dag er weer op.

De camperplaats in Commercy.

 

Maandag 4 oktober 2021 – Commercy tot Monthureux sur Saone (CC 12780 N 48.03153 E 5.97368) – 130 km

Lekker geslapen, tijd voor de douche. Dacht ik. Maar ik heb toch weer iets verkeerd gedaan bij het instellen van de boiler. Gewoon vergeten op ‘’aan’’ te drukken nadat ik alles had geprogrammeerd. Helaas, geen warm water. Ontbijtje op en dan op weg naar Vittel, bekend van het bronwater. Vittel valt erg tegen en dus al snel verder naar Contrexeville. Hier wel genoeg te zien. Een rij met fonteinen. Jammer dat ze niet aan staan. Ze zijn ook best een beetje vervallen. Gelukkig ziet het enorme Thermaal complex er wel mooi uit. Als we alles hebben gezien, trekken we weer verder. We hebben als overnachtingsplekje Monthureux sur Saone uitgezocht. Dit is een camperplaats met gratis water. Ideaal om alle modder van onze camper af te spoelen. Want ja met zo’n modderbak kunnen we natuurlijk niet rond blijven rijden. Met het zonnetje erbij is onze camper al snel weer toonbaar.

Contrexeville.

Het termaal bad en Casino in Contrexeville.

Het termaal bad Contrexeville.

De camperplaats in Monthureux sur Saone.

Echte kunst?

 

Dinsdag 5 oktober 2021 – Monthureux sur Saone tot Vilars les Dombes (CC 2256 N 45.99275 E 5.02596) – 310 km

We rijden nog een heel stuk verder naar het zuiden door wisselend landschap. Langs de rivier Le Doubs is het rotsachtig en wat ruiger. Omdat we niet over de tolweg willen rijden, duurt onze rit best lang. Natuurlijk hoef je niet zoveel kilometers op 1 dag te rijden, maar we hebben toch besloten dat we zoveel mogelijk tijd willen doorbrengen aan de Middellandse Zee. Natuurlijk vanwege de temperatuur. We willen daar ook niet al te veel verplaatsen. Gewoon relaxen. Proberen om toch een beetje het Griekenland gevoel in Frankrijk te pakken. Net voor Lyon stoppen we bij Vilars les Dombes op de parkeerplaats van een vogelpark. Prima plek om te overnachten en dat denken nog zeker 20 campers met ons.

Overnachtingsplekje in Vilars les Dombes.

 

Woensdag 6 oktober 2021 – Vilars les Dombes tot Marseillan (CC 48331 N 43.30975 E 3.54594) – 400 km

De Middellandse Zee lonkt naar ons en daarom besluiten we om de laatste 400 km over de tolweg te rijden. Zonder tolweg zouden we er 2 dagen over doen, nu zijn we er in 1 dag. Het rijdt ook heerlijk door en voor we het weten zijn we al aan de kust. Veel campings zijn al eind september dicht maar we hebben een kleine camping uitgezocht die nog open is tot 16 oktober. Het is camping La Plage die direct aan zee ligt. De prijs van 20 euro per nacht inclusief stroom is prima te doen. De camping staat nog goed vol. Natuurlijk zijn de plekken met uitzicht op zee allemaal bezet, maar we vinden een goede plek daar net achter. Die 15 meter richting het strand kunnen we ook nog wel lopen. Met het heerlijke weertje zijn we helemaal gelukkig dat we hierheen zijn geregen.

We willen snel naar de Franse kust en zo komen we via de tolweg al snel in Marseillan Plage.

We zoeken een plekje op een camping direct aan zee. Veel campings zijn al dicht maar camping La Plage is gelukkig nog wel open.

 

Donderdag 7 t/m zondag 10 oktober 2021 – Camping La Plage in Marseillan Plage (CC 48331 N 43.30975 E 3.54594)

We genieten volop van deze relaxte dagen. In de omgeving zijn prachtige fietstochten te maken maar natuurlijk maken we ook veel wandelingen over het strand. Het water vinden we te koud om in te zwemmen. Maar op een stoeltje op het strand zitten is wel erg lekker. Zo vliegen onze dagen voorbij. We gaan een keertje uit eten bij het restaurantje naast de camping en dat smaakt prima. Moet wel zeggen dat Marseillan Plage in deze tijd van het jaar helemaal uitgestorven is. Eigenlijk wel zo prettig want wat zal het hier druk zijn in het hoogseizoen! Er zijn zoveel campings en hotels, echt bizar. Niet zo gek natuurlijk met dat heerlijk zandstrand.

Kanaal du Midi.

We maken veel fietstochten in de omgeving.

In de verte ligt Marseillan waar we even boodschappen gaan doen.

In de Franse supermarkten is de keus van wijn echt niet normaal zoveel.

Naast de camping een erg goed restaurant waar we lekkere entrecote eten.

Maar natuurlijk zitten we ook veel op het strand te genieten van het heerlijke weer.

Maandag 11 oktober 2021 – Marseillan tot Vias (CC 65831 N 43.29014 E 3.42240) – 15 km

We gaan maar een klein stukje verder, weer naar een camperplaats direct aan zee. Het aanmelden is een beetje verwarrend, dat moet bij een camping een klein stukje terug. De camperplaats heeft erg ruime plekken, er staan veel palmbomen en ook nu weer direct aan het strand. Natuurlijk zijn de plekken met uitzicht op zee allemaal bezet, geen probleem want alle plekken zijn erg mooi. Ook hier genoeg zandstrand maar nu wel onderbroken door pieren.

 

Dinsdag 12 t/m zondag 17 oktober 2021 – Camperplaats Beach Farret in Vias Plage (CC 65831 N 43.29014 E 3.42240)

We genieten hier ook weer hier volop van deze mooie plek. Maken fietstochten langs een ander stuk van het kanaal Du Midi, genieten van het mooie weer, het lekkere strand en de mooie zonsondergangen. De temperatuur is overdag zo’n 21 tot 23 graden. Heerlijk! We blijven een week op deze plek staan, een unicum voor ons. Ik geloof niet dat we ooit zo lang op 1 plekje hebben gestaan maar het was echt genieten.

Volgende plek aan zee in Vias Plage.

Deze camperplaats ligt weer direct aan zee.

Erg grote plekken op deze camperplaats.


En weer fijne fietstochten maken langs kanaal du Midi.

Kanaal du Midi.

Mooie zonsondergang.



Zo lekker genieten op het strand.

Markt in Vias.

 

Maandag 18 oktober 2021 – Vias Plage tot Les Cabanes de Fleury (CC 11560 N 43.21525 E 3.23379) – 20 km

Even afrekenen en dan op pad. Toch weer erg prettig om verder te reizen. We zien velden vol druivenstruiken waarvan hun blad prachtig begint te verkleuren. We hebben een camperplaats langs een rivier en vlakbij de zee uitgezocht. Het is een groot open veld waar je zelf je plekje uit kunt zoeken. Inchecken gaat via een zuil, erg gemakkelijk. Eerst maar even naar de zee lopen. Ook hier weer een enorm strand. Jammer dat het vandaag bewolkt is maar de temperatuur blijft prima met 20 graden. Ook hier probeert Aad met zijn metaal detector wat te vinden maar meer dan een oude knoop vindt hij helaas niet.

Camperplaats Les Cabanes de Fleury.

Weer een mooie plek aan zee.

Dinsdag 19 oktober 2021 – Les Cabanes de Fleury tot St. Pierre La Mer (CC 2467 N 43.19041 E 3.19706) – 10 km

We rijden om een groot natuurgebied heen en gaan aan de andere kant hiervan staan in St Pierre La Mer. Jaren geleden hier al eens gestaan. De camperplaats is een groot terrein met bomen. Ook hier geen afgebakende plekken wat ons goed bevalt. We pakken eerst onze fietsen om in het stadje flessen water te halen want het water wat we in Vias Plage hebben getankt, smaakt erg vies. Als je je kopje thee onder je neus houdt, heb je al gelijk geen dorst meer. Gelukkig is in dit dorp wel een kleine supermarkt waar we wat kannen water kunnen kopen. Helaas blijft het de hele dag bewolkt, geen weer om buiten te zitten vandaag.

De druivenstruiken verkleuren al.

De camperplaats in St. Pierre la Mer.

Ook weer aan zee met een wandelpad van 1,5 km naar het stadje zelf.

 

Woensdag 20 oktober 2021 – St. Pierre La Mer (CC 2467 N 43.19041 E 3.19706)

De zon schijnt weer volop, echt een lekker weertje zo. We stappen op de fiets om naar Gruissan te fietsen. Het fietspad loopt voor een groot gedeelte vlak langs de zee. Dat hebben ze mooi aangelegd hier. Aan de ene kant de zee aan de andere kant huizen. Je zult hier maar een huis hebben zo aan de zee! Zo vreemd dat ze bijna allemaal afgesloten zijn. Zonde toch om ze alleen in de zomer te gebruiken? We trappen zo’n 30 km weg  wat natuurlijk geen zware opgave is als je elektrische ondersteuning hebt. De rest van de dag genieten we van het lekker weer.

 

De camperplaats in St. Pierre la Mer.

De camperplaats ligt naast een natuurpark.

We gaan een flink stuk langs de zee fietsen.

Langs de zee loopt een prachtig fietspad.

Mooie plaatsjes aan zee.

Donderdag 21 oktober 2021 – St. Pierre La Mer tot Beziers (CC 98450 N 43.33158 E 3.22657) – 30 km

Het is niet ver naar Beziers. De camperplaats hier is een beetje sfeerloos maar wel super modern met alles wat je nodig zou kunnen hebben. Hier is een prima camperplaats waarvandaan je gemakkelijk de stad en de sluizentrap in het Kanaal du Midi kunt bereiken. Even eten en dan op de fiets naar het sluizencomplex. We komen eerst bij de  kanaalbrug waar het kanaal du Midi over de rivier de Orb heen gaat. Natuurlijk erg leuk dat er een boot door het kanaal vaart als wij er zijn. Dat levert een leuke foto op. Iets verderop is de sluizentrap waar met 9 sluizen een hoogteverschil van 21,6 meter wordt overbrugd. Ook hier is weer een boot bezig in de sluizen, erg leuk om te zien. Achter de sluizentrap ligt ook een schuthelling, speciaal gebouwd voor grotere schepen. Deze wordt niet veel meer gebruikt want het Kanaal du Midi wordt alleen nog maar voor plezierbootjes gebruikt en die kunnen gemakkelijk door de sluizentrap. Als we genoeg hebben gezien, fietsen we naar de kathedraal. Dat is (ook met ondersteuning) een flinke klim. Hijgend en puffend komen we aan. Het uitzicht is dan echt wel de moeite waard. In de verte de Pyreneeën. We bekijken de kathedraal, fietsen naar het centrum en vinden dat we, na alle inspanning, wel een ijsje hebben verdiend. Nog even rondkijken en dan zijn we alweer snel op de camperplaats.

De kanaalbrug bij Beziers, hier gaat het kanaal du Midi over de rivier de Orb.

Er varen toch nog wat boten over het kanaal.

De sluizentrap bij Beziers, 9 sluizen onder elkaar overbruggen een hoogte verschil van 21,6 meter.

We verwennen onszelf even met een ijsje.

De camperplaats bij Beziers.

 

Vrijdag 22 oktober 2021 – Beziers tot Sete (CC 12806 N 43.36689 E 3.61532) – 25 km

Was het gisteren nog een beetje bewolkt, vandaag is daar niets meer van de zien. We hebben een strak blauwe lucht. Onze volgende bestemming ligt, natuurlijk, weer aan zee. Ook op deze plek hebben we wel eens eerder gestaan, toen gratis, nu betaal je 10 euro. Tussen Marsellein Plage en Sete ligt een enorm binnenmeer met aan de zeekant een landstrook waar een spoor en een weg ligt. Midden op deze strook is de camperplaats die direct aan zee ligt. Het is geen erg rustige plek met de weg en het spoor zo vlakbij, maar de ligging maakt dat allemaal goed. Er is hier echt een enorm zandstrand. Aad zijn handen kriebelen al gelijk om met zijn metaaldetector aan de slag te gaan. Jammer genoeg vindt hij niet zoveel maar hij mag niet klagen want de buit van deze reis is toch meer dan 20 euro. Ik geniet van mijn boek terwijl Aad zich uitleeft om schatten te zoeken.

De camperplaats in de buurt van Sete.

Ook weer een heerlijk groot strand.

Zaterdag 23 oktober 2021 – Sete (CC 12806 N 43.36689 E 3.61532)

We blijven een dag op deze camperplaats staan. Pakken de fietsen, op naar Sete. Op de landtong tussen Marsellein Plage en Sete ligt echt een prachtig fietspad. Heerlijk om hier te fietsen. De rest van de dag is het weer genieten van het lekkere weer.

We fietsen naar Sete.

In Sete staat dit fort.

Sete.


 

Zondag 24 oktober 2021 – Sete tot Villeneuve les Maguelone (CC 21500 N 43.52926 E 3.86871) – 35 km

Voor onze laatste dag aan de Zuid Franse kust rijden we naar Villeneuve les Maguelone. We rijden langs heel veel grote binnenmeren, prachtig om te zien met alle watervogels. We zien ongelofelijk veel flamingo’s. Als we hebben gegeten, pakken we de fietsen om naar de kathedraal van Villeneuve les Maguelone te gaan. Deze is in de 12e eeuw gebouwd op een schiereiland tussen de zee en vijvers. Het is een robuust en enorme gebouw. Maar wat een prachtige omgeving hier. Overal water om ons heen. We fietsen verder, eerst naar de zee en dan langs de zee naar het eerstvolgende dorp. Zo maken we een leuke fietstocht van 15 km. Voor de laatste keer genieten we van het lekkere zonnetje. Wat een heerlijk weer toch hier in Zuid Frankrijk. Morgen gaat de reis weer een stuk naar het noorden en gaat onze terugreis beginnen.

Onze volgende camperplaats is bij Villeneuve les Maguelone waar we ook weer een stuk gaan fietsen.


Op een eilandje ligt deze robuuste kathedraal.

Na het fietsen nog even genieten in het zonnetje.

Maandag 25 oktober 2021 – Villeneuve les Maguelone tot Montpeyroux (CC 14028 N 45.62373 E 3.19911) – 320 km

Even brood halen en dan gaan we op weg. Al snel zitten we op de A75 en dan is het doorrijden over de 4-baansweg. Maar jeetje wat een prachtige route is dit toch. We hebben hem al vaker gereden maar het blijft zo genieten rijdend over de Cevennes. Al snel zijn we bij het viaduct van Millau, het gigantische indrukwekkende bouwwerk. We stoppen even op de parkeerplaats net over het viaduct. Onderweg nog een stop om wat te eten, de volgende stop is bij Montpeyroux vlak langs de A75. Dit is één van de ‘’Les Plus Beaux Villages’’ van Frankrijk. Nou dat is te zien, wat een prachtig dorpje. Erg leuk dat er bij dit prachtige dorpje ook nog eens een camperplaats is. Het verbaasd ons dat deze gratis is. Vanaf de camperplaats het je prachtig uitzicht over de heuvels. Echt een heerlijk plekje om te overnachten.

Het is tijd om weer eens richting huis te rijden. Het eerste stuk gaat over de A75, een prachtige route.

Over het spectaculaire viaduct van Millau.

Blijft indrukwekkend hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

Weer verder door prachtige natuur.

Deze brug is door Eiffel gemaakt.

In Montpeyroux stoppen we voor de nacht.

Montpeyroux is een prachtig pittoresk dorpje.

Hoog op de heuvels, dus met een prachtig uitzicht.

Montpeyroux.

Ook hier verkleuren de druivenstruiken al goed.

 

Dinsdag 26 oktober 2021 – Montpeyroux tot Pougues les Eaux (CC 10304 N 47.08343 E 3.09345) – 200 km

We rijden door heuvels vol met velden uitgedroogde maisstengels. Af en toe een dorpje. Sommige vervallen en zien er niet uit. Maar andere zijn dan weer prachtig met een enorme kerk, natuurlijk een groot pand voor de Marie en het lijkt wel of bijna ieder dorp wel een kasteel heeft. De TomTom stuurt ons via een binnendoor weggetje, erg leuk tot dat de route versperd is vanwege wegwerkzaamheden. Dan maar even met Google Maps weer de doorgaande route terugvinden en weer verder. We stoppen in Chantenau Saint Imbert, een camperplaats aan een meertje. Op zich wel leuk maar we blijven hier niet staan. Wel even eten en dan weer verder, op naar Nevers. Hier is een camperplaats bij een haven. We zetten de camper neer en lopen naar de enorme kathedraal. Het is een flinke tippel. De kathedraal staat voor een groot deel in de steigers want ze zijn hem aan het schoonspuiten. Als we weer terug zijn in de camper, besluiten om ook hier niet te blijven vanwege het vele verkeer. Dus trekken we weer verder naar Pougues les Eaux. Hier een camperplaats vlakbij een Casino. Je zou denken, dat is toch ook geen rustige plaats? Maar dat valt erg mee. Het is inmiddels al 5 uur, genoeg geweest voor vandaag.

We rijden via Moulins.

De camperplaats in Chatenau Saint Imbert waar we even wat eten en dan weer verder trekken.

Volgende stop is de camperplaats in Nevers.

We lopen naar de kathedraal van Nevers die, zoals bij vele steden in Frankrijk, hoog boven de stad uitsteekt.

Aad vindt nog een geocache.

Nevers.

Het paleis Duval in Nevers.

Woensdag 27 oktober 2021 – Pougues les Eaux tot Auxerre (CC 9632 N 47.79768 E 3.57695) – 110 km

Met 10 graden is het niet warm in de camper als we wakker worden. Buiten is het maar 2 graden. Ik probeer de kachel aan te krijgen maar blijkbaar zijn de LPG flessen te koud om voldoende gas voor de kachel te kunnen leveren. Ja we hebben Eis-Ex hiervoor geïnstalleerd (die houden de flessen op warmte) maar dan hadden we dat wel aan moeten zetten. Gelukkig is de douche wel warm, snel kleding aan maar. Gelukkig schijnt de zon en warmt het zo in de camper ook wat op. Eenmaal op weg is het helemaal een lekker temperatuurtje. Ons doel vandaag is Auxerre. De camperplaats is aan de rivier de Yvonne met uitzicht op de stad. We zijn hier al vaker geweest. Er staat een kleine kermis op het parkeerterrein maar er is nog ruimte om onze camper neer te zetten. Eerst maar even brood halen, de supermarkt zit vlakbij. Eten en dan naar het oude centrum. Eerst weer naar de enorme kathedraal en dan naar het oude centrum. Er staan hier heel veel vakwerkhuizen, het lijkt een heel klein beetje op Troyes. In ieder geval een gezellig oud centrum met leuke winkeltjes en veel eettentjes. Als we terug komen bij de camper is de kermis inmiddels open. Er zijn alleen maar dingen voor kleine kinderen en die vermaken zich dan ook volop tot de kermis om 1800 sluit.

Onderweg in Frankrijk.

Het altijd mooie Auxerre.

Deze kathedraal is nog veel groter dan die van Nevers.

De kathedraal van Auxerre.

In de oude binnenstad van Auxerre heel veel vakwerkhuizen. Doet ons een beetje aan Troyes denken.

 

Donderdag 28 oktober 2021 – Auxerre tot La Cheppe (CC 13508 N 49.04879 E 4.49242) – 175 km

Toch iets niet goed gegaan met het gas. Lag dus niet aan Eis-Ex die ik niet had aangezet om de LPG flessen te verwarmen. Nee, op onze 2e LPG fles moesten we ook nog een speciaal knopje indrukken om hem te ontgrendelen. Dat moest bij de andere ook toen we voor het eerst gas gingen gebruiken. Even vergeten bij de tweede fles te doen. Allemaal nieuwigheid, nu hoeven we er niet meer aan te denken want het omschakelen van de ene op de andere fles gaat automatisch. Maar resultaat was wel dat het weer flink koud was in de camper toen we opstonden. We zijn alweer snel op pad, rijden weer door enorme velden met landbouw. Wat een grond hebben die Fransen toch. De route via Troyes en Chalons au Champagne rijdt prima. Al snel zijn we in La Cheppe op de camperplaats. Deze ligt naast een historisch punt. Ik dacht dat het een vesting was maar het is alleen maar een aarde wal om een veld heen. Niet echt iets bijzonders. Niet veel te ontdekken hier. Maar de plek zelf is heel rustig en dus blijven we hier wel staan.

Wat heeft Frankrijk toch enorme velden voor landbouw.


De camperplaats in La Cheppe.

De camperplaats ligt naast deze historische plek, helaas bestaat dat alleen maar uit een aarden wal met middenin een veld. Niets bijzonders dus.

 

 

Vrijdag 29 oktober 2021 – La Cheppe tot Revin (CC 48098 N 49.93984 E 4.63875) – 115 km

Jippie, het is gelukt met de kachel. We staan deze keer op in een warm huisje. Veel prettiger! De trip gaat weer door eindeloze omgeploegde velden. Langs de weg bomen die allemaal in de mooie herfstkleuren zijn. Dan komen we bij een oorlogsmonument Navarin Ossuary. Het monument is gebouwd om de omgekomen soldaten van de 1e Wereldoorlog te eten. In dit monument liggen de overblijfselen van 10.000 onbekende soldaten maar ook een generaal Gouraud. Deze generaal stond bekend dat hij altijd tussen de soldaten in stond en daarom was het zijn grote wens om hier begraven te worden, wat in 1947 ook werd gedaan. Het is een indrukwekkend bouwwerk. Je kunt er ook naar binnen maar als wij er zijn, is het gesloten. We rijden weer verder, weinig dorpjes hier, het blijft bij vele landbouwvelden. Eenmaal in de buurt van Charleville-Meziėres merken we dat in de Franse Ardennen komen want nu komen we bij de bossen. Zo mooi met die herfstkleuren. Natuurlijk helpt het dat ze zon schijnt, dan komen de kleuren helemaal zo mooi uit. Onze laatste overnachtingsplek is in Revin aan de Maas. De camperplaatsen liggen prachtig aan de Maas. Echt een mooie plek voor onze laatste dag.

Veel landbouwvelden onderweg met langs de weg de bomen in prachtige herfstkleuren.

Het oorlogsmonument Navarin waar 10.000 onbekende soldaten uit de eerste Wereldoorlog liggen begraven.


De bossen van de Franse Ardennen.

Vlakbij de Belgische grens ligt het plaatsje Revin aan de Maas.

Revin.

Rechts staat onze camper, die met het grijze neusje.

Zaterdag 30 oktober 2021 – Revin tot huis – 290 km

Zaterdag 30 oktober 2021 – Revin tot huis – 290 km

Het begon gisteren avond om zes uur te regenen en dat blijft het ook vandaag nog de hele dag doorgaan. Toen we uit Nederland weggingen was het ook al zo aan het regenen. Gelukkig hebben we in het zuiden bijna alleen maar zonnige dagen gehad. Jammer genoeg komen we in veel files terecht en dus duurt de terugweg langer dan anders. Maar tegen half vijf zijn we weer terug bij ons mooie nieuwe huisje. Reizen is fantastisch en thuiskomen is ook weer geweldig. Leuk om alle kinderen en kleinkinderen weer te zien. Onze volgende reis zal waarschijnlijk pas in 2022 plaatsvinden.

 

We hebben deze reis in totaal 2700 km gereden. We zijn 27 nachten weggeweest, waarvan 8 gratis en 19 betaald. Daar hebben we € 260 voor betaald.  Leuke bijkomstigheid van deze nieuwe camper, hij is een stuk zuiniger, gemiddeld 1 op 10,5.

 

ONZE NIEUWE CAMPER:

Nog even over onze nieuwe camper. Wat zijn we blij dat we deze stap hebben genomen.  Er zijn zoveel dingen die we prettiger vinden. Sommige klein maar schelen veel irritaties. Zoals b.v. de douche. In deze camper zitten 2 afvoerputjes in onze vorige maar 1. Nu zou je wellicht denken, wat maakt dat nou uit? Maar als de camper een klein beetje scheef staat, dan moet je erg veel moeite doen om al het water uit de douchebak te krijgen. Daar hebben we met deze nieuwe camper geen last meer van. Wat ook zo fijn is dat de hele vloer van de camper zonder afstapjes is. Daar struikelde we nog wel eens over in onze vorige. Zijn allemaal van die kleine dingen die het leven wat prettiger maken. De grote tafel is ook iets wat we erg prettig vinden. Gewoon dat hij zo lekker groot is maar vooral ook dat je hem zo gemakkelijk opzij (en dus uit de weg) kunt schuiven. Ook het bed bevalt erg goed, lekker ruim en overdag gewoon uit het zicht. Over de garage zijn we ook zo tevreden. Zo fijn dat de fietsen lekker binnen staan. Stoelen en tafel erbij en het past allemaal prima.

De lithium accu bevalt ook erg goed, we kunnen op een app precies zien of hij aan het op- of ontladen is. Hij is echt snel weer helemaal vol met de 2 zonnepanelen.

We gaan wel de kastruimte boven de garage wat anders indelen. De plastic bakken die we er nu in hebben staan, blijken toch niet heel handig. Dat gaan we anders indelen.

Ik ben ook heel blij met het grote raam wat boven de cabine zit. Daardoor hebben we echt heel veel licht. De koelkast is ook veel beter, koelt en vriest beter en is zo handig met zijn aparte vak voor de flessen. We hebben minder ramen maar het is echt veel lichter in de camper.

 

Aad is helemaal blij dat we nu een automaat hebben. Het rijdt een stuk rustiger, zeker met al die rotondes in Frankrijk.

 

Ja ik kan nog wel even doorgaan met dingen die we prettig vinden aan de camper. Het is eigenlijk net als met ons vorige huis. Dat beviel ook prima, maar ons nieuwe huis bevalt veel en veel beter. Zo was het ook met onze vorige camper, beviel prima maar deze nieuwe bevalt echt een heel stuk beter. We zijn echt blij dat we de stap naar een nieuwe hebben genomen.

 

 

 

 

 


3 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat jullie zulke goede keuzes hebben gemaakt en wat een prachtige foto's weer allemaal.

    Wij zijn ook nog helemaal blij met onze camper en genieten nu weer lekker in Denemarken.

    Groetjes en tot later!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was weer een reis om niet te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heerlijke reis hebben jullie genaakt. Ik zag zoveel bekende plekjes voorbij komen. Nu nog maar even nagenieten tot de volgende reis.

    BeantwoordenVerwijderen